GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@veliat34 miktar eksenine dik olan doğrunun gelir esneklik kat sayısı sonsuz olur diyordu bu sebepten ötürü miktar ın hangi eksende olduğunun bir önemi yok miktara dik ise esneklik sonsuz değil 0 oluyor hocam
-
@a-okun hoca baktım biraz önce yanliş yanılmışım soruda eyvallah
-
@baybatur gaag ve gyag direnise gördüm herkes bişey diyor:)
-
@veliat34, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Engel eğrisi miktar eksenine dik olduğu zaman talebin gelir esnekliği sonsuz olur diyenler
-
@jakuppp normalde düşülmüyor
-
@davetsiz 0 oluyor baktim kitaptan cevaba. Yanlis yapmisim. O yuzden tartismiyorum bu soruyi daha
-
@beveridge-eğrisi bu arada konudan bağımsız. Arkadaşlar direk değil direkt
-
@minsipo Türkçeyi kurtarmayi bosver de su soruya bir el atin kira sorusunu ne yaptiniz?
-
@minsipo gib bu yorumunu görse direkt alır seni kardeş. Çok büyük bir yanlışlığın önüne geçtin zira. Bak sayende direkt yazıyoruz artık. Sende olmasan
-
Yarın mi açıklanır yoksa haftaya yarın mı:)
-
@gkhn-gnr 31.08’de tahsil ediyordu 9.ay geliri olduğu için gelecek aylara ait gelirler 40.000 gelecek yıllara ait gelirler 80.000 diye düşündüm. Yanlış da olabilir.
-
@beveridge-eğrisi
Banka 120
.............. gel ay 40
............... gel yıl 80Ama yanlış diyolar
-
@gkhn-gnr hocam eğrinin şekline göre yatay eksendeki değişkeni birim birim arttırdığımızda dikey eksendeki değişken giderek daha az artıyor .Eğrinin sonlarına doğru dikey eksendeki değişim iyice azalıyor. Sonuçta yataydaki değişken bir birim arttığında her artış için maliyet azalıyor giderek. İlk üretimde 10 maliyetliyse malın ikincisini ürettiğimizde 8 tl oluyor maliyet. Ölçeğe göre artan getiri oluyor.
-
Net dış yatırım cevabının sorusu neydi ben hatırlamıyorum o soruyu
-
@i̇lanbekleyenbiri hocam ben böyle yapmadım ama sonradan söylenenlere göre sorunun cevabı bu olacak
-
@i̇lanbekleyenbiri hocam cevap ya yıllık a göredir ya da aylığa. Yıllık olursa bu şekil olmuyor. Ol. Gelir 40.000 gyag 80.000 oluyor. Yıllık ta gaag hesabını kullanmıyoruz.
-
@fs inşallah budur:)
-
@baybatur bahsettiğiniz şık vardı hatta b şıkkıydı ve onu işaretledim ancak sınavdan çıktığım an aklıma geldi yanlış yapmıştım çünkü 1 ay önceden yaptığım tahsili gelirleştiremem tahakkuk ettirmem gerekirdi yani diğer olağan gelir diye bir hesap olmamalıydı sadece gelecek aylara 40bin gelecek yıllara 80 bin şeklinde olmalıydı. Bu soruda bilerek kendimi çeldirdim
-
@i̇lanbekleyenbiri eğriye eğri doğruya doğru
-
@jakuppp hocam 691 370 karşılık Ayırma değil mi Tahakkuk ödenecek vergi fon hesabını kullanarak olur. Şıklarda karşılık varsa o heralde doğru cevap. Ben de Tahakkuk yaptım. Bu %25 işaretledigim soru da yanlışmis, satış fiyatı üzerinden karı 250/1250den %20 imiş