GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@kubrabaris aynısını diyecektim 2 şıkta da Tl vardı
-
Şimdi birçok yere baktım hepsinde iç borç, iç piyasadan sağlanan borçlardır yazıyor. Yani piyasa uyruğu esas alınıyor buna göre cevap bir tane
Tl olsa zaten 2 cevap çıkıyor ortaya ayrıca soruları toparlayıp PDF yapan arkadaşlar da araştırmış bu soruyu piyasa uyruğu doğru kabul edilir büyük ihtimal -
Soru eksik haklısınız çokça kez de tartışıldı ben themis olsun devlet borclanmasiyla ilgili farkli kaynaklar olsun attım çoook önceden buraya. velhasıl soru bastan sona da yanlis olsa hazine cikip cevap şu dese de soruda tek bir şık yalnız başına duruyordu o da yurticindeki yabancı bir bankadan alınan borç. ki muhtemel cevap da bu olma ihtimali yüksek. ayrıca herhangi bir kaynak görüp aaa kesin cevap şu demek de dogru değil çünkü merak eden olursa buraya atılanları degil kutuphaneye gitsinler tüm devlet borclanmasi kpss yada akademik kaynaklara baksınlar kafaları karisacagina sahit olacaklar. net bir kriter yok neyin baz alınacaği mevzusunda bir fikir ayriligi var. gib neyi düşünerek soruyu sorduysa o kritere göre degerlendirecek. ayrıca kpssde bir kez cikmis ve piyasa kriterine gore sorulmus yine bize sorulan soruda hatirladigim kadariyla piyasa kriteri olmazsa yanit 2 tane oluyor. bu sebeple piyasa kriteri kabul edilme ihtimali yüksek. soru yanlışti eksikti dogrudur kabul ediyorum ancak pek iptal edilecegini sanmiyorum. ne zaman soru eksik hatalı olsa soru kesin iptal edilir edilmeli diyenler herhalde cikmis soru cozmemis arkadaşlar . 1 haftadir foruma giriyorum sürekli ayni konu bir de yeni gelip gecmis sayfalari okumayanlar soylenenlere hayret ediyor aaaa oyle miymis filan diye arkadaslar sayfalar once yazilmis seyleri biri tekrar yazıyor siz de okuyup sasiriyorsunuz amerikayı yeniden kesfetmediniz buyutmeyin bu soru yuzunden basliga girmiyorum resmen ne zaman girsem ayni mesajlar başlık çöpe dondu takılmayın şu soruya artık tamamen kurumun insafına kaldık.
-
Bu akşam açıklanırsa kimse şaşırmasın.
-
@secondchance gib i aramışlar bu hafta beklemeyin demis
-
Selam arkadaşlar sırf bu soru için üye oldum. Hazine müsteşarlığının sitesine girince. Orda iç borç istatistiği var. Döviz cinsindende iç borç olduğu yazıyor.
-
@eliff oyle mi kime demisler:(onumuzdeki hafta da ayni seyi mi soyleyecekler pehh
-
@i̇lanbekleyenbiri, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Şimdi birçok yere baktım hepsinde iç borç, iç piyasadan sağlanan borçlardır yazıyor. Yani piyasa uyruğu esas alınıyor buna göre cevap bir tane
Tl olsa zaten 2 cevap çıkıyor ortaya ayrıca soruları toparlayıp PDF yapan arkadaşlar da araştırmış bu soruyu piyasa uyruğu doğru kabul edilir büyük ihtimalHocam ben de ayni fikirdeyim sinav cikisi yillarin tecrübesi bi arkadasima hangi kriter baz alinacaktı dedigimde kriter vermezse piyasa kriterini al dedi ve ardindan da zaten diger kriterlerde cevap cikmaz dedi ki ben de ayni fikirdeyim cevap cikmiyor diger kriterleri baz alinca. o hoca onu demis bu hoca bunu demiş dersek zaten farkli farkli seyler var. bi fikir birligi yok. cevap yurticindeki yabanci banka olur yada soru iptal edilir ama maliye bakanligi sinavlarinda ne sorular var iptal edilmemis. pek iptal beklemiyorum.
-
@ilanmılano ben bu sorunun bilerek böyle sorulduğunu düşünüyorum
iptal edileceğini sanmıyorum -
Soruyu piyasa kriteri çerçevesiyle çözdüm ama para kriteri olduğunu düşünseydim bile aynı şıkkı (türkiyedeki yabancı banka şıkkını) işaretlerdim. Çünkü test mantığıyla hareket edince tek cevap var soruda. İki tane tl içeren şık varken tl içeren şıkkı işaretlemek bile bile lades.
-
@i̇lanbekleyenbiri bende, bu sorunun iptal edilmesine %1 ihtimal bile vermiyorum.
-
Az önce gibi aradım sınav merkezini sonuçları sordum henüz bir çalışma yok dediler sınav kurulunun çalışması nasıl olur bilmiyorum zaten önce dguy açıklanır dediler şuan açıklanma gibi bir durum yok dediler
-
@duyguuu37 facade birisi paylaşmış
-
@eliff ne paylaşmış
-
@secondchance hocam duyum mu ? Biraz açsanız
-
@elif ne paylaşmışlar bize de gösterin
-
Illerin kacla kapattigini paylasmislar
-
@issizmezun kesin bir şey değil o itibar etmeyin
-
@walras12 simdilik etmiyorz zaten ama bu belirszlik nereye kadar
-
fotoğrafı gördüm, iptal edilen sorular doğru yansıtıldı diyor eğer 2-3 tane iptal soru varsa max 81 çıkması muhtemel olabilir ama yine de tamamen inanmamak gerekir