TY zayıflıyor :)
-
@çinkoçaydanlık sabahlari kalktiginizda mutlaka gune ac karnina 1 bardak limonlu su icerek baslayin. Geceden hazirlayin icine taze nanede koyabilirsiniz. Oyle sute misir gevregi felan katip yabancilar gibi kahvalti yapilmaz. Ne o oyle ALLAH askina hep reklam guya kilo verdiriyormus ben erkek aklimla inanmiyorum buna sizlerin kafasi daha iyi calisiyo bizden siz inaniyomusunuz? Kahvaltiyi yaptiniz bir cay kasigi pul biberi yuvarla gitsin ustunede bol su ic bak sen olacaklari izle sonra
-
@falanfilan 1 tatlı kaşığı yeşil çay
1 tatlı kaşığı biberiye
Yarım çubuk tarçın
3-4 karanfil
1 kupa su kaynatıp 5 dk demlendikten snra içebilirsiniz hem iştah kapatıcı hem ödem atıcı -
@lion valla yemeden içim yandı
-
Ve birsey daha aman aman internette surda burda zayiflatma ilaclari felan diye satilan seylerden uzak durun. Kac kisi öldü bunlardan dolayi. Herkes kendisini bilir dogal yollardan ufak ufak rejiminizi yapip kilolari verin.
-
Ve en en en onemlisi hareketi-sporu leptin hormonu calisirken yapmak:) yani ac karnina.
Simdi bunu nasi anlatayim bilmiyorum ama canan karatayin kitabinda okumustum. Leptin yemek yedikten 4-5 saat sonra calisirmis. Leptin devredeyken vucut birikmis yaglardan alirmis, enerjiye cevirirmis. Yani bunun bilimsel yazisini eve gidince kitaptan ceker atarim. O yuzden sporu ac karnina yaparsaniz (gece yatmadan once, ya da sabah kalkinca) kilo vermeniz ciddi sekilde hizlanir.
Test edilmistir Ben spor oncesi “kilo vermek isteyenlerin” bi sey yememesi gerektigini dusunuyorum. Ama kas yapmak isteyenler protein yiyor o baska. Mevzumuz kas degil -
Lise zamanı 1.87 boy 103 kg olup 1 senede 77 kg ya düsüp inceden sixpack cikarmis biri olarak tavsiyelerimi asiri kilolu arkadaslar icin yazacagim gerci bu sene 95 kgya ciktim tekrar ama kışla beraber spor yapıp kilo alma zaten hedefim var neyse
Şu yiyeceklerden menuler yapıp sabah öğle aksam kombininizi gunluk almaniz gereken kalorinin 200-300 kalori altinda (acliga dayanabileceginiz kadar) azaltarak baslayin en az 1.5-2 ay bu kadar kalori eksik gidin sonrasi icin -400 500 kalori olmasi lazim
Haşlanmış ya da tavada yumurta (çicek yagı, sanayag kullanilmayacak kesinlikle yenmemesi gerekenlere yazacam onlari zaten)
Yagsiz lor ya da light peynir
200 gr Yulaf ezmesi ya da günde 2-3 dilim tahilli ekmek
Yarim yagli ya da yagsiz süt
Light yogurt
Yesil mercimek,nohut vb.
Haslanmis ya da izgara tavuk gogsu
Balik cesitleri (kizartma yok)
Arada kırmızı et yine pisirilmesi onemli
Bulgur arada kepekli makarna
Sınırsız sebze salatalik ya da yemek olarak(ispanak,semizotu vs)
Mantar
Günlük 50 60 gr herhangi kuruyemis
Sade soda
En az 2.5 litre su
Yag yakmak icin kesinlikle kaliteli yag tuketilmesi gerek yagsiz yiyerek zayiflamak zor bunu kuruyemisten alacagiz + yemeklerde zeytinyagi veya tereyag kullanilacak.
Kesinlikle uzak durulmasi gerekenler: unlu mamuller, kizartmalar,fast food, cicek-misir-palm yagi iceren yiyecekler ve icecekler , seker iceren her sey, abur cubur, kola, meyve suyu vb (meyve 2-3 gunde 1 yenilebilir hic yenmese daha iyi)tatlı, cikolata vb az cok bunlari herkes bilir. Tatli krizi gelirse kucuk bir parca bitter yenilebilir.
Gunluk olarak alinmasi gerekenden -200 kalori az almanin yanina spor aktiviteleri eklernirse hem surec hizlanir hem de sarkma 0 olur kendini ac birakarak zayiflayan arkadasimin gobegi tamamen sarkmisken dedigim gibi ben six pack cikarmayi basardim
Alisveris yaparken aldiginiz urunlerin besin degerlerini kontrol edin seker - glikoz fruktoz surup vs iceren urunleri kesinlikle almayin.
Fast foodlar junk foodlar maalesef cogumuz icin aliskanlik vazgecilmez halde o yuzden programa sıkı bi sekilde uyarsaniz 2 haftada 1 gun kendinize serbest 1 ya da 2 ogun verin mesela caniniz 13 gundur kokorec ve kola cekiyor 14.gun spordan once kokorec yemeye gidin boylelikle yaptiginiz rejime istedigimi yiyerek zayifliyorum diyerek sadik kalirsiniz. Not: yazdiklarimin hepsi kisisel tecrubeme gore yazilmistir genel hatlari boyle olsa da kisiden kisiye farklilik gostermesi mumkundur bu sebeple once diyetisyene gidilmesini saglik acisindan tavsiye ederim. -
@lion
Sabah aç karnına bir bardak sade su
Arkasından Türk kahvesi ve yanında yine su içme alışkanlığım var.
Limonlu su çok duydum ama hiç denemedim bakayım belki içebilirim -
@y-oguz90 https://gunluk-kalori-ihtiyaci.hesaplama.net kalori hesabi
-
@çinkoçaydanlık bak mesela ben iletiyi yazali yaeim saar oldu ve simdi cevap verdin kimbilir o yarim saat icinde mutfakta neyi gömdün:) deneyin iyi gelecektir insaALLAH birde gecenlerde okumustum sabah kalkar kalkmaz kahve tuketmeyin diyordu. Kahvaltidan soyle 1 saat sonra icerseniz daha iyi olur.
-
@secret bu tarz bir şey denemiştim ama içinde biberiye yoktu. Kiraz sapı, mısır püskülü, yeşil çay, karanfil, karabiber, çok çok az tabi arada sınamak katıyordum. Bu sıcak içecekler yazın pek gitmediği için daha yapamadım ama biberiye hiç bilmiyorum alayım en kısa sürede yapacağım kesin çok teşekkür ederim, bir de ardıç diye bir şey varmış. Denediniz mi ben istiyorum ama nerede bulunur hiç bilmiyorum
-
@lion
Alemsin haaa
Mısır gevreği süt bişey demedim ben bir dünya yazmışsın yukarda sanki ben yiyormuşum gibi.
Yarım saattir ne yiyorsun de ne gömdünde cevap vermiyorsun diyorsun. Bu ne be. -
@lion haha hocam yarim saatte neler gomdun yazmaniza cok güldüm ayrica o caylar vs hatta aci biber vs dogrudan yag yakmaz cok az metabolizma hizlandirir belki ama metabolizmayi hizlandirmanin esas yolu spordur erkekler icin kaslari buyutmektir kizlar yuruyus tempolu kosu squat vs yapabilir zayiflamanin daha dogrusu yag yakmanin da esas formulu yukaridaki yazimin ozeti vucudun katabolik surece girmesi yani alinmasi gerekenden az kalori alinmasi ve alinacak kalorinin yani besinlerin kompleks karbonhidrat+protein+kaliteli yaglardan olmasidir bitki caylarinda derman aramamak gerekir ha plasebo vs yardimci ek olarak sekersiz kullanilabilir ayrica ilaclardan kesinlikle uzak durulmasi lazim sagliksiz kesinlikle
-
@y-oguz90 ders calismamak icin en uzun yazimi yazdim faydalanacaklarin bir duasini alirim iyi geceler
-
@falanfilan sinameki kullanmayın bağırsakları tamamen boşaltıyor ama yara bırakıyor ve ona bağımlık şekilde sürekli kabızlık sorunu çıkıyor ardıç bilmiyorum ama topluca birkaç tarif daha paylaşayım
-
Başlıkta niyet nedir, başlığı açan ne amaçlamaktadır? (Bahçeli Stylaa) Başlık sanki forumun altını oyar gibi olmuş, TY zayıflıyor, hasta adam TY.
TY'yi size yedirmeyiz.
-
@secret sürekli değil de belki kafam eserse katıyorum. O da bir ufak yaprak. Bakayım hemen diğerlerine, sınav falan da yok yapmam lazım
-
-Kabızlık-
Kabızlık kilo vermede en önemli sorunlardan birtanesi. Sinameki adlı ot bağırsakta ciddi hasar bırakıyor kullanmamanızı tavsiye ederim.
Eğer bağırsaklarınızda şişlik varsa ve kabızlık sorununuz ciddi boyutta ise ;
Bir çay bardağı içine 1 kuru incir yarım tatlı kaşığı zeytin yağı ve ılık su koyup sabaha kadar bekletip (geceden hazırlanacak) sabah kahvaltıdan 15-30 dk önce kullanabilirsiniz. Gün içinde hem şişlik geçecektir hem de kabızlık sorunu çözülecektirEğer ara ara kabızlık sorunu oluyor ve düzen oturtamadıysanız belli bir süre vereceğim tarifi uygulamakta fayda var belli bir süre sonra yapılmasa bile kabızlık çözülüyor;
1 su bardağı suya 1 tam ceviz içi ve 3-4 kuru kayısıyı geceden hazırlıyorsunuz sabah aç karna tüketiyorsunuz -
@agor aynen ben de başlığı görünce ty nin üyeleri azalıyor, artık yavaş yavaş kapanmaya gidiyor gibi bir haber okuyacağım sandım meğer çok faydalı başlıkmis
-
@falanfilan, içinde söyledi: TY zayıflıyor
@secret sürekli değil de belki kafam eserse katıyorum. O da bir ufak yaprak. Bakayım hemen diğerlerine, sınav falan da yok yapmam lazım
Sen tamamen kes bence sinamekiyi ben daha dahadoğal tarifler vereceğim sana
-
@agor başlığımız değişsin tam böyle tariflerimi kurcalıyordum başlık kapanacak sandım