TY zayıflıyor :)
-
Bizim işyerinde Mehmet Abi var. Her sabah (Kendi deyimiyle sadece sevdiklerini) uyarır, hatta biraz da haşlar kahvaltı konusunda. Yaklaşık 105 kilodan 67 kiloya düşmüş ve tamamen bilimsel yöntemlerle. Kendi kefirini yapar, kendi içeceğini yapar, hatta abartıp kendi kımızını bile kendi yapmışlığı var. Sağlıklı yaşama konusunda İsveç'te yapılan makaleleri dahi takip ediyor. Bir gün bana geldi dedi ki bir simitle birlikte aldığın yaklaşık 350 kalori. Bu simit seni tok tutmaz en fazla iki saat sonra acıkırsın. Ama ben sabah 2 haşlanmış yumurta, domates, salatalık, bal, tereyağ, 2 dilim çavdar ekmeği, bir dilim beyaz peynir, 10 adet zeytin ve bir çok şeyle kahvalti yaptım ve aldığım kalori sadece 200, bu beni akşama kadar tok tutar. Gerçekten de bakıldığında mesele tamamen bundan ibaret, yediklerini içtiklerini kesmekten ziyade, doğru besinleri tüketmek mesele. Mesela, karpuz mu istiyor canın sadece bir dilim yiyeceksin, başka meyve yemeyeceksin. Çünkü kavun, karpuz da fruktoz oranı çok yüksek. Oysa fruktoz oranı düşük meyvelerden daha fazla yiyebilirsin. Canın aşırı derecede tatlı mı istiyor? Beynine giden bu sinyali tam tersi bir şeyle bastıracaksin, gidip tuzlu bir şeyler yeyip su içeceksin. Her gün şu kadar adım yürüyeceksin. Şeklinde inanılmaz yöntemler sundu. Aslında benim vücut kitle endeksim henüz sos vermiyor ama gidişat pek doğru değil. Bu nedenle o gün anladım ki gerçekten sağlıksız ve kalori hesabı yapmadan besleniyorum. Yediğin meyvenin dahi fruktoz oranını hesaba katarak tüketim yapacaksın. İşte o gün bugündür, daha kontrollü ve yeme içme konusunda daha hassas davranıyorum.
-
@y-oguz90 sizin ot çöp diye bahsettiklerinizle ben 20 kilodan fazla verdim ve inceldim ️ Tabi ki yürüyüş yaptım. İp atladım. Zaten başta ben açıklama yaparken porsiyon usulü yemeden ekmek tüketiminden bahsettim. Ki kabızlık sorununu çözmeden zayıflamak oldukça zor. Şiştikçe şişiyor insan ️ Şekeri kesmem oldukça zor oldu ama yukarı da verdiğim kahve tarifi ile tatlıya şekere olan düşkünlüğüm azaldı başlığın amacı da kişiler tarifleri tecrübelerini anlatacak isteyen yapar ya da yapmaz. Bence siz de kulak verin tekrar kilo aldığınızı yazmışsınız vücudunuz düzene girdikten sonra yani kastettiğim kabızlık sorunu çözüldükten sonra yeme düzeniniz oturduktan sonra tekrar kilo almak zor. Bende başlarda 5-6 kilo veriyordum . Hop geri kilo al. Sonrası süreçte daha dikkatli olduğmda istediğim kiloya ulaştım ️
-
@secret hocam ben isteyerek kilo aliyorum sporla devam edecem hacim amacli saygi duyarim etkili diyorsaniz etkilidir
-
@antimülakat kesinlikle katılıyorum. Saat usulü çok önemli beni başarıya götüren her gün aynı saat aralıklarında öğünlerimi oturtmamla oldu. Aslında namaz çok güzel saat zamanları oluyor. Günde 5 vakit yemeği de ona göre ayarlanıldığında sorun kalmıyor. Önemli olan aç bırakmamak kendini. Sabah az yiyip öğlen 3 tabak yenildiği zaman hiç mantığı kalmıyor. Hareketsizlik en büyük sıkıntımız. Ben artık çoğu yerde asansör Kullanmıyorum ️ Gerçekten tebrik ederim. Çok güzel bir yol izlemiş. Ki bende takip ediyorum. Şekerin olmadığı tek sebze yeşil fasulye. Çocukluğumuzdan beri tok tutar ye denilen patates nişasta ve şekerden oluşuyor ve tok tutma oranı çok düşük. Ben muzu kabız yapar bilirdim hep. Oysa tamamen yanlış bir bilgi sabah aç karnına muz yenildiğinde metabolizma hızlandırıcı akşam tüm öğünlerin ardına tok karnına yenildiğinde kabızlık yapıyor. Dolma biberlerinin bile yeme şekli var eğer altı 4 bacaklı ise erkek biber ve pişirilmeye uygun çabuk pişer 3 bacaklı ise dişi ve çiğ tüketilmeli pişince bile sert olur. Yani tüm sebze meyveleri tanıyıp severek yemeliyiz ️ Çinkodan demir eksikliğine birçok kan değerim şu an çok güzel ki şeker yerine tüketeceğimiz ve o kadar sağlıklı şeyler çok ki en başta bal. Günde bir tatlı kaşığı yemenin hiç zararı yok ️ Hayırlı günler ️
-
@y-oguz90 bende size saygı duyuyorum ben de spor destekli yaptım ve kas oranım oldukça iyi. Yağ yakarken de ödem atarken de çok faydasını gördüm ki her kuruyemişin çok farklı özelliği var kilo almak için kullanabilirsiniz. Ceviz hem sağlıklı yağ deposu hem protein hem tok tutuculuğu yüksek. En sevdiğim ️ Bende şekillenmek için sporla uğraşıyorum squat yapıyorum , dambıllarla çalışıyorum. Farklı önerileriniz olursa açığım ️
-
-
@1umut artık açtık başlığı @1umutcum senden bekliyorum taze bilgiler ️
-
Yillarca yaptigim en buyuk hata yag yememek oldu. Hicbi zaman inanmadim yagin kilo verdirebilecegine. Cok kucukken “yemeklerin yagi suyuna cikarmis” sozunu duymustum. O yuzden kilo almamak icin hic yemeklerin suyunu yemedim kucuklukten beri. Tabi bu ciddi derecede kabizlik sorununa yol acti. Derken gecen sene egeli bi tanidigimiz cok guzel bi zeytinyagi yolladi. Kokusu filan oyle guzeldi ki, yiyim dedim. Yedikten sonra zeytinyaginin ne kadar onemli oldugunu anladim. Simdi zeytinyag hayatimin vazgecilmez bir parcasi.
kabizlik icin buldugum en guzel tarif
Sabah ac karnina cörekotu yagi iciyorum bi corba kasigi. Ustune de 2 tane kayisi yiyorum.
Ve kahvaltiya mutlaka zeytinyag yiyerek basliyorum.Gerek corekotu yagi, gerek zeytinyagi gercekten cok faydali. Sanki cildimin rengi bile canlaniyor onlari yedigim zaman. Tabi hakiki tereyag da cok onemli. Artik yemeklerin suyunu da yiyorum. Normal insan oldum:) yillarca kulaktan dolma sacma sapan bilgilerle kendi sagligimi mahvetmisim. O yuzden yag yemek candir:) gerisi bos. Kilo vermek istiyorsaniz sabah kahvaltiniza yagi mutlaka ekleyin
-
Gelelim bitki caylarina.
Normalde hicbir cay,yan urun vs nin direk kilo verdirecegini asla dusunmuyorum. Sen homidigirtlak ye sonra bi cay ic zayiflamayi bekle.oyle bi dunya yok:/
Bitki caylarina karsi da cok kapali bi insandim. Ne yesil cayi ya mis gibi cayimiz varken abuk subuk seyler icmem derdim.. derdim derdim de yesil cayin vucudumda etkisini gorene kadar.
sporunu yapan, seker yemeyen, beslenmesine dikkat eden biri icin yesil cay kilo vermeyi hizlandiriyor ya da metabolizmayi canlandiriyor. Ama hicbir seyi abartmamamiz gerektigi gibi yesil cayi da abartmamak lazim. Gunde 2-3 bardak max.
Hatta dun tarifi verilen dukan birasini da bi iki hafta icip, iki uc hafta ara vermek gerekiyormus. Vucut alismasin, bagisiklik kazanmasin diye.Ama yesil cay kani sulandiriyormus, yani gerek yesil cay olsun gerek burda yazdigimiz tum tariflerde once kendi sagliginizi dusunun, etkilerini siz de kendiniz arastirin, oyle uygulayin. Sizin ozel bi probleminiz varsa kesinlikle doktora sorarak yapin. Neyse ama normal sartlarda yesil cay da candir. Canim yesil cay
-
Sofralarımız posa fakiri. Oysa yüksek posa içerikli bakliyat, sebze, tam tahıl, meyve tüketimi arttıkça kolay kilo verir, zor kilo alırsınız.
Önemli bir yanlışı ısrarla yapıp duruyoruz. O yanlış şu: Sofralarımız posa fakiri. Oysa, tencerede kaynayan yemekte de, sofrayı süsleyen salatalarda da, atıştırmalık tercihlerimizde de posa zengini besinlerin daha fazla olması lazım. Bu çok mühim bir sağlık ayrıntısı. Birçok da sebebi var:
Yüksek posa içerikli bakliyat, sebze, tam tahıl, meyve tüketimi, besinlerdeki glikoz ve früktozun kana karışma hızını düşürmekte, kan şekeri ve insülindeki dalgalanmaları engellemektedir. Ayrıca, posada kalori de yoktur. Kilo aldırmaz. Tersine güçlü bir kilo freni görevi yapar. Posada günlük bir ‘kazanım limiti’ de söz konusu değildir.
Sadece ‘alt sınır’ vardır, o da 25-30 gram civarıdır. Rakamı 50-60 gramın üzerine çıktığınızda bağırsaklarınız da, metabolizmanız da rahatlamaktadır.
Özetle beslenmenizdeki posalı gıdaların miktarı arttıkça, kolay kilo verir, zor kilo alırsınız. Kanınızdaki şekeri, trigliseridi, insülini, leptini daha kolay dengelersiniz.
Neticede de şeker, insülin, kolestrol, trigliserid seviyelerinizi daha rahat ayarlarsınız. Kabızlıktan da korunursunuz. Posa fakiri olmayın... -
yulaf
Yulaf gercekten cok tok tutan ve ciddi sekilde enerji veren bi besin. Ozellikle sinav donemlerimde yulafi cok artiririm ki enerji versin de cok daha guzel calisayim diye. Ama ben o yabancilar gibi yok yulafi sute bula, icine uzum ceviz at filan yapamam sabahlari. Peynirimi zeytinimi yemeden asla kahvalti yaptigimi bilmem. O yuzden tercihim yulafli krep yapip yemek:) ekmek yemenize gerek kalmaz sabahlari. Tadi bence cookk da guzel. Simdi tarifini vereyim
yulafli krep
Once yulaf ezmesini alip rondodan geciriyorsunuz. Boyle un gibi oluyor. (Ben bi kere topluca aldim gecirdim, her sabah ugrasmiyorum yani)
3-4 kasik bu un ettigimiz yulaf, 1 yumurta, 3-4 kasik sut. Bunlari karistiyorsunuz. Sonra tavaya dokuyorsunuz. Arkali onlu pisirince miisss gibi bi krep oluyor.Sonra istersen peynirle ye, istersen zeytinle:)
Mesela canimin asiri tatli istedigi donemlerde krebimi ocaktan alirim. Hemen iki bitter koyarim icine sicakken. Bitterler krebin sicakligindan dolayi eriyor. Ustune de yarim muz dograrim. Alin size waffle
Bi de yaparken sutunu goz karari ayarlarim. 3-4 kasik yazdim ama daha az da olabilir fazla da. Yaparken kivamina bakin siz gerci civik gibi olsa da krep tutuyor ocakta , korkayin:)
Yapacaklar icin simdiden afiyet olsun:) -
@1umut ya cansın sen can bizde ne cevherler varmış da saklı tutuyormuşuz maşallah maşallah
-
@secret hocam daha yulafli kurabiye, yulafli pogaca tariflerim de var da suan aklimda degil:) ankaraya gidince bakip yazacagim
-
-Baharatlar-
Bende baharatlardan bahsetmek istiyorum. Sağlıklı yaşam süresince en sevdiğim kısımlardan biri oldu. Tabi hepsinin tadı mükemmel diyemem ama Allah (cc) yarattığı her nimetten faydalanmak gerektiğine inanıyorum ️
Tarçın;
Tarçın tatlılarımızda kullandığımız güzel kokulu bir baharatımız. Oldukça yağ yakımına yarayan iştahı kapatan ve şekeri kesmede etkilidir. Eğer tatlı krizleriniz oluyorsa ve kendinize hakim olamadığınızı düşündüğünüzde 1 bardak süte bir çay kaşığı tarçın katarak içebilirsiniz. Hem şeker iştahını kapatacaktır hem de belli süre tokluk sağlayacaktır.Zerdeçal;
Sarı renkli bir baharatımız. Tokluk hissi vermede önemli bir baharatımız. Genellikle öğleden sonra ki ara öğünlerinizde 3 yemek kaşığı yoğurt içine 1 çay kaşığı katarak yediğinizde akşam yemeği iştahınızı kapatacaktır hem de uzun süre midenizin sindriminde yardımcı olacaktır.Zencefil tozu;
Tazesini rendeleyerek kullanıyorum. Lakin tozu da etkili. Yağ yakımına yardımcı olan tadı herkesin damak zevkine uymayan bir baharat türümüz. Basen göbek bölgesinde etkili olan şişliğe iyi gelen baharatlarımızdandır. Eğer yoğurt kürü yapacaksanız. 3 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı zencefil ile yarım limon sıkarak tüketebilirsiniz. Tadı çok hoş olmuyor.(3 baharatımızı da içeren uyumadan 4 saat önce yağ yakıcı hem sabah tuvalete çıkmak için güzelbir tarif vereceğim.)
1 çk zencefil
1çk zerdeçal
1 çk tarçın
3-4 yemek kaşığı yoğurt karıştırılıp yenildiğinde çok etkili oluyor. 10 gün yapıp 1 hafta verebilirsiniz. -
@1umut verin hocam bende hepsinden bahsedelim ️️️️
-
Bence başlangıç olarak baş düşmanımız olan yapay şekeri hayatımızdan çıkarabiliriz Amacımız gün sayısı belirleyerek mümkün olduğunca o sürenin sonuna kadar işlenmiş ürün tüketimini azaltmak hatta tamamen bırakmak olabilir.Böylece bağışıklık sistemini kuvvetlendirip daha dinç ve sağlıklı bir biçimde kilo vermek için yolumuza devam edebiliriz
-
"bugün yapılan güncel gözlemler,kültürel olarak makul kabul edilen kilo sınırının BİRAZ ÜZERİNDE kiloda olan bireylerin DAHA UZUN YAŞADIĞINI ortaya koyuyor.vücut-kütle indeksleri 25-30 arasında olan bireylerin ortalama yaşam ömürlerinin,diğer iki kategoriye( 20-25 ve 30-üstü) göre DAHA YÜKSEK olduğu gözlemlenmiştir."
OYTUN ERBAŞ - Psikiyatrinin Kara Kitabı
20-25 = normal kilo
25-30 = kilolu
30-üzeri= obez -
@krtdtl, içinde söyledi: TY zayıflıyor
Bence başlangıç olarak baş düşmanımız olan yapay şekeri hayatımızdan çıkarabiliriz Amacımız gün sayısı belirleyerek mümkün olduğunca o sürenin sonuna kadar işlenmiş ürün tüketimini azaltmak hatta tamamen bırakmak olabilir.Böylece bağışıklık sistemini kuvvetlendirip daha dinç ve sağlıklı bir biçimde kilo vermek için yolumuza devam edebiliriz
Ve ekleyelim sekeri sadece saglik icin degil GUZELLIK icin de cikartmak lazim:))
Ben ciltteki kirisiklarin sebebinin %80 seker oldugunu duyunca keskin bi sekilde sekeri birakmistim ara ara geri baslanilan donemler oluyor ama tekrardan toparlayip birakmak ve vucuda unutturmak en onemlisii.Istemezmiyiz arkadaslar 50 yasinda bize “aaaa 30 gini gozukuyorsun” denmesini:)
Emek vermeden yemek olmuyor, bol sekersiz ve kirisiksiz nice guzel gunleree:)) -
@secret, içinde söyledi: TY zayıflıyor
@north-remembers hocam 2 türlü yulaf tarifi biliyorum. ya çiğ seviyorlar ya da haşlanmış.
Çiğ yulaf için tarif ;
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tam meyve ya da küçük dilim kavun olabilir
Badem 7-8 yoksa ceviz 2 tam
1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi fıstık ezmesi yoksa normal çiğ fıstıktan 10 adet.
2 yemek kaşığı yoğurtHaşlama sevenler için:
1 su bardağı süte 3 yemek kaşığı yulafı katıyoruz lapa haline geldikten sonra bir orta boy meyve yine badem ya da diğer kuruyemişler ile tüketiyoruz
Çok güzel bir tarif olmuş hocam malzemeleri alıp en kısa sürede yapacağım. Fıstık ezmesi yerine şeytan diyor ki 1 yemek kaşığı fındık ezmesi koy teşekkür ederim. -