2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
@mahlaki tamam hocam teşekkür ederim
-
@köyün-ağası hakkaten ya biz bunu niye düşünmedik. Gazete okuyanmı kaldı. Keşke netteki sitelere koydurabilsek. Koy ensonhaber e bak ertesi gün nasıl açıklıyorlar. Acaba onlarda işler nasıl yürüyor. İlan veriyorlar ama kaç paradır ki.
-
Bence en güzeli belediye otobüslerine tüm ulaşım araçlarına asmak. Bak nasıl herkes haberdar oluyor
-
@mrnobody o sitelere girebilmek için AA veya dha nın bizi haber yapması lazım. Dha da tanıdık biri olsa haber yapar varsa tanıdığı olan yardım etsin
-
@sssld aslında gib e yakın bir camide ilan edilebilir. Sesi güzel olan sela okur seladan sonra mülakattan bahsedebilir
-
@köyün-ağası heryerden medet umar hale geldik
-
Sesimizi paraya toplayarak duyurmaya calismak o kadar zoruma gidiyor ki .... Twitter etkinlk olacak olur tag satin alinir ,gazeteye ilan para toplanir... Ogrenci milleti olarak her kitabi dahi alamazken bu sekilde mucadele etmek cok zoruma gidiyor artik... Sanirim maliyeye bel baglamak yanlis olan secenekti
-
@köyün-ağası yok ya bildiğin ilan veriyorlar haber gibi. Haber yaptırmaya gerek yok yani tamamen duygusal.
-
Gençler gelin cuma günü gazetedeki ilanı cb ye maliye bakanlığına ve gib e zarffa koyup yada kargoyla gönderelim. Fedakarlık yaptığımızı görsünler
-
-
@köyün-ağası o zaman ilan için yatrdığımz paranın dekontlarını da zarfa ekleyelim hazır fedakarlıktan bahsetmişken
-
@sssld valla o da aklıma geldi etkinliği düzenleyen arkadaslara söyledim gelin cb ye gönderelim diye olmaz dediler burdan yine sesleniyorum cb ye ve maliye bakanlığına gönderelim
-
Arkadaslar yarın gazete ilanın resmini mermurlar nete watsapp tan gönderin haber yapsınlar sabah gazetesinde haber yapıldığınıda belirtin fox tvye de gönderin belki haber yaparlar
-
Sayın @RT_Erdogan atama kontenjanı kararnamesini bugün onayladı..
GİB, Maliye, SGK, Çalışma bakanlığı kontenjan sınırlamasından aynen dediğimiz gibi istisna tutuldu..
Kurumların 2018 de başlayan a grubu alımlarının devam izni aynen dediğimiz gibi onaylandı..
Artık yola devam
Kutluay kararlı böyle tweet atmış şimdi acaba bizim süreçte hızlanır mı? Ben umutlandım yine ...
-
@grubel-lloyt hocam bu karanameden bahsedip boşa ilan vermeyin demişti, umarım haklı çıkmaz
-
@grubel-lloyt bu adamın dediği hiçbir şey daha tutmadı
-
@grubel-lloyt Hocam bu konuya bir açıklık getirme zamanı geldide geçiyor. Kutlay kişisinin sürekli olarak dersanesine öğrenci çekmek için kadrolar havada uçuşacak söylemini dayandırdığı kararname öyle bi sihirli değnek bi büyü bi pandora kutusu falan değil.
Bakınız, aşağıdaki metin 2018 yılında 2017 yılı kadroları için çıkmış olan kararnameden alıntıdır;c) 2017 yılında verilmiş bulunan atama izinleri dahilinde 31/12/2017 tarihi itibarıyla;
- Naklen atama işlemlerinde, muvafakat talebi söz konusu personelin görev yaptığı kamu idare, kurum veya kuruluşa gönderilmiş olan,
- Açıktan yapılacak atamalarda sınav ilanı yapılan,
- Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapılması Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından talep edilen,
ve 2017 yılında sonuçlandırılamayan atama işlemlerinin, 2017 yılında verilmiş bulunan söz konusu atama izinlerinden kullanılması kaydıyla, ekli (I) sayılı cetvelde belirtilen sayılara bağlı kalınmaksızın, 2018 yılında tamamlanabilmesi,
ç) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlanmaması sebebiyle 31/12/2017 tarihi itibarıyla tamamlanamamış atama işlemlerinin, söz konusu atama işleminin ait olduğu yıl atama izninden kullanılması kaydıyla, 2018 yılında tamamlanabilmesi,
d) Atama yapılabilecek boş kadroların kullanılmasında, 2018 Yılı içinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ilk defa kamu hizmeti görevlerine yapılacak atamalar ile diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından yapılacak naklen atamaların tespit edilen sayıya dahil edilmesi gerektiğinden, bu mahiyette yapılacak atamalar için hiçbir merciden ayrıca izin alınmaması,
Bizi direk ilgilendiren maddeleri koyulaştırdım hocam ve anlatayım nolduğunu.
Burda bahsedilen en temel konu ATAMA'dır. Soruşturması devam eden alımın kadrosu geçmiş yılda kaldığı için yeni yılda verilen kadro sayısına bağlı kalınmadan o yıldaki kadro sayısının sınırlamaya tabi olmadan değerlendirilmesidir buradaki kasıt. Yani bu 2019'da havada kadrolar havada uçuşacak demek değil. Bunu söylemek insanları kandırmaktır.
Yeni bütçe yılındaki kadro sayısına bağlı kalınmadan önceden başlayan süreçlerin tamamlanmasıdır söylenen şey.
Örnekle açıklayalım,GUY için 2018'de verilen 1000 kadro var. 2018 yılındada böyle bir kadro ihdası yok diyelim.Süreç bitmedi ve kadro bi anlamda askıda kaldı.Bu askıda kalan 1000 kadro 2018'de bi ihdas yapılmasa bile sınıra takılmadan atanabilecek.Bu kararnamenin düzenlediği şey bundan ibaret.
Mülakatlar ile bu kararnamenin ilgisi var mı? YOK YOK YOK!
Arkadaşlar mülakatın yapılması ile atama yapılması aynı şey değil.Bu kararname bir ATAMA İZNİDİR. Atama izni mülakat sonuçlandıktan hatta soruşturma yapıldıktan sonraki işlemdir.Hukuk bilip başkalarıyla bir olmayan biriside bunu gayet iyi bilir.Ama umut vaad etmek için bunu bilmezden gelir.
Mülakatın yapılmaması tamamen bakanlıktaki karışıklıktan ötürüdür.Atama sürecinden evvelki süreçlerinizin yürütülmesi için hiçbir mani engel yoktur.Bakanlıkta işler hallolduğunda işler yürüyecek ama kararname ile dönemi rastlaşınca birileri çıkıp ben demiştim diye PR kasacak sadece.Lütfen uyanık olun bu tip insanlara karşı.Her dediğini hap gibi yutmayın,araştırın lütfen.
Maddeler yukarda arkadaşlar sizde yorumlayabilirsiniz rahatlıkla.Kandırılmayın, aldanmayın. En kısa sürede Allah sizi bu tip insanların tuzaklarından kurtarsın şu süreç sona ersin de bir an önce. -
@albertcamus Sen yapmasan ben yapacaktım dostum. Eline sağlık güzel açıklama olmuş. Buna ilave olarak bu onaya bağlı en temel alım süreci şu anda İş Müfettiş Yardımcılığı olabilir yalnızca. Eski takvim yılından kaldığı için. Kararnamenin lafzi yorumunu yapsak bile sadece anlam çok net ve açık. Emeğine sağlık dostum
-
@kazmaaa sizin mesele ne hocam
-
@fridakahlo hocam ilan boşa değil bu CBK atamalarla ilgili. İstese 2018 de ilana çıkan il göç gibi maliye bakanlığıda mülakat tarihlerini açıklayıp, mülakat yapabilirdi. Ama yapmadı CBK dan sonrada nezaman yapacağı belli değil o yüzden ilan zorunluydu bizim için.