2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Arkadaşlar hayırlısı olsun.1.komisyon kendini tanıt,Ticari kazancın tanımı,ispat yükü,daha önce girdiğin sınavlar,hak ehliyeti hatırlayabildiklerim bunlar.
-
Ankara 28. Sıraya kadar 1 de bitti sonraki sıradakiler öğleden sonra 2 de girmeye başlayacaklar. Bu sıraya kadar 3 kişi gelmedi . 1.komisyon Ankara 3 kişiden oluşmakta
Kendini tanıt
Bu zamana kadar girdiğin mülakatlar
Bölüm maliye
-Gelir vergisi sınıflandırmasını açıkla (gelir,harcama,Servet)
-Damga vergisi nedir ne üzerinden alınır
-Dolaylı vergilerin özellikleri nelerdir
-Talebin gelir esnekliğini etkileyen faktörler nedir
-Lüks mallarda gelir esnekliği nasıldır
(8-10 dk sürdü ) herkese başarılar -
@zenginmemur tüh ya forumda en çok merak ettiğim kişiydin kaçırmışım fırsatı.
-
Borcu sona erdiren haller
Sebepsiz zenginlesme
Muvazaa -
@babayega hocam size çok sormuşlar
-
@sssld unuttum heyecandan 1 yada 2 soru daha vardı
-
@yamtar, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
@davetsiz ekonometriciler ne yapsın?
Hicbir bilgim yok
-
@yamtar onlardan biri de benim geçen sene regresyon analizi varyans kovaryans std sapma kukla değişken filan sormuşlar :)))) ekonometri iktisat istatistik matematik karması olduğuna göre bence iktisat ağırlıklı sormalılar aslında ama hiç de öyle olmuyor Allahtan hayırlısı diyelim yarın giricem bakalım neler sorucaklar
-
Arkadaşlar mülakata gireceklerden biriniz kapıdaki memura yahut yetkili gördüğünüz birisine yeni alımın olup olmayacağını sorabilir misiniz ?
-
@nonbisinidem daha önce girdiğim mülakatlarda ekonometri mezunuyum deyince bölümle ilgili sorulan tek soru q tablosuydu. f,t,z tamam da q ilk defa duymuştum.
-
@yamtar hocam bende onlar da yok keşke düz iktisat okusaymışım diyorum böyle zamanlarda Neyse bakalım ne gelecek olan ekonometrinin tanımını sorsalar razıyım :)))
-
@kaimoğlan dostum full muhasebemi sordular size. Diğerlerinden yokmuydu. Benimde bölüm işletme o yüzden soruyorum.
-
- Komisyon
Bütçe nedir ve butcedeki değişiklikler, geçici bütçe
Mali tablo nedir mali tablolari say
Özkaynak değişim tablosu neyi gösterir
Yılsonunda gelir tablosunu mu önce yaparsın bilancoyu mu
- Komisyon
-
@tudisiar hangisi yapilir ya
-
@hahamas monografı lerden hatırladığım kadarıyla once bılanco yapılmıyor mu,? Yanlısta hatırlıyor olabılırım.
-
@hahamas burda tam olarak ne sorduğu önemli muhasebe sürecinde evet önce bilanço kayıtları yapılır ancak dönem sonu kar zarar soruyorsa kar Zarar önce gelir tablosu hesaplarında gösterilir sonrada bilanço hesabına aktarılır
-
@ceterisparibuss anladim hocam sagolun
-
1.komisyon
Ürün dönemleri
Bebek endüstri
Resesyon
Şu anda ekonomik olarak ne yaşıyorz
Başarılar -
5ayri komisyon var ben 4.komisyondaydim gayet güler guzlulerdi ancak sadece ezber tanim istenmiyor yorum yetenegi de ölçülüyor 4.komisyonda sira diger komisyonlara gore daha yavas ilerledi
Bana sorular sorular
Irade sakatlığı halleri
Korkutmada sure var midir
Disponibiliteyi aciklar misin
Bilancoyu anlat özelliklerini say akim degisken mi stok degisken mi
Mali rantabilite orani
Zihni kayiti açıkla ve ornek verebilir misin ornek verdikten sonra bir ornek daha sordularHerkese başarılar arkadaslar hepimizin hakkinda hayirlisi olsun
-
@drottin istanbul kacinci komisyon oluyor .