PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Uzman yardımcılığı maaşları çok konuşuluyor daha da konuşulur sanırım netlik yok. En az 657 kadar olması lazım hatta biraz daha fazla. Aksi durumda her türlü çok geçiş olacaktır. Hem IHS li olup hem de 657 ile ayni şartlara sahip olan her birey ilk fırsatta 657'ye geçiş yapar
-
@872 ordaki yazıda uzman maaşıni yazmışlar, kurumda uzman varmış biz uzman yardımcısı olarak başlayacağız daha düşük olur uzmana göre
-
@gölkentli kurumda hali hazirda uzman yok.Bir donem varmis ama bu sekilde degil,kurum ici sinavla yukselilen bir kadroymus.mudur yardimcisi olarak 1 yil calisan,veznedar olarak 5 yil calisan vs... sinavina girip kazanirsa uzman oluyormus.Ancak o uygulamadan cok onceleri vazgecilmis.zaten ucret skalasinda uzman da uzman yardimcisi da yillardir yok.
-
@iibfpalace hocam vergi dilimi, ikramiye, kesinti vs ortalama olarak maaş tahmininiz nedir?
-
@iibfpalace anladım, ben var diye biliyordum ona göre fiyat tanımlanmış olmalı diye düşünüyordum teşekkürler bilgi için
-
Belgeleri teslim ettikten sonra herhangi bir belge vs verildi mi size? Bana verilmedi o yüzden bir Sorayım dedim.
-
Ben nedense beklentilerin altında bir maaş olacağını düşünüyorum. Evrak teslimi öncesinde maaşların açıklanmamasını, diğer kurumlara aday kaptırmama çabası olabileceği kanaatindeyim. Eğer verecekleri maaş tatminkar olsaydı, evrak teslimi öncesinde açıklanması daha muhtemel olurdu.
-
@cosmos hocam ben de aynı şekilde düşündüm ama sonra bir kurumun bu kadar çocukça davranmış olacağına inanmamak istediğim için bu düşünceyi kafamdan atmaya çalıştım
-
@cxx bana verilmedi hocam ve evrak teslim eden ve sorduğum kişiler de verilmedigini söyledi
-
@generalgeneral teşekkürler. Aslında evrakların eksiksiz alındığına dair bir belge verilse güzel olurdu, hiç değilse sonradan üçüncü kişiler tarafından yapılan olası yanlışa itiraz edilebilirdi. Ancak herkes için böyleyse tabii yapacak, dert edecek bir şey de yok.
-
@cxx Ben bu konuyla ilgili özellikle aradım. İk son derece lakayt ve önemsemez şekilde "bir şey olmaz" dedi. Nerden biliyorlar çok merak ediyorum. Garantisi mi var? Belgenin tekine bir şey olsa ik ya gitsek benim belgeme ne oldu diye bir tane sorumlu bulamayız. Bunu söyledim oradaki beylerden biri 'çok negatifsin bak şimdi beni de pimpirikli yaptın' deyip güldü. İçimden dakka bir gol bir dedim. İşletmenin değişmez kanunudur: Yetki devredilir, sorumluluk asla. Yetki almaya gelince en ön sıradalar ancak sorumluluğa gelince maalesef. Daha başlar başlamaz çok kötü ve ciddiyetsiz bir hava yarattılar. Başlar başlamaz bir şey demek istemedim ancak bize mülakatta dedikleri gibi siz denetleyip yerine göre önereceksiniz lafı doğru çıkarsa bu heriflerin bizden en azından benden çekecekleri var!
-
@bluephantom hocam Mgk ya başvururken kpss belgesinin 2. sayfasını atmamıştım ve atacağımı bilmiyordum. Maille atmamı söylediler, ben hala başvurumun tamamlandığına inanmamıştım ve en sonunda görevli memur bana watsaaptan belgelerimin fotoğrafını attı içim rahat olsun diye başvuru konusunda.
Bir bu örnek var İK konusunda bir de Ptt İK örneği var.
Ve nasip olmadı malesef mgk mülakatına girmek. -
@generalgeneral Hocam istense çok rahat bir şekilde çözülür ve çok da iyi olur ancak kimsenin umrunda değil. Sıkıntı da zaten burda başlıyor.
-
acaba ne zaman maaş ve haklar hakkında bilgi verecekler? burası olduğu için başka yere de başvurmuyoruz ama her şey belirsiz olduğu için acabalar oluşuyor.
umarım en yakın zamanda soruşturmalar biter de öğreniriz nasıl bir iş yapacağız, nerede olacağız vs. -
@bluephantom Hocam benzer bir sey ben belgeleri teslim ederken oldu.sacma sapan tavirlar.Biz uzman yrd olarak girecegimiz icin kiskaniyorlar bu cok acik.Baska iki arkadasa da farkli sekilde sacma sapan tavirlar sergilemisler.Neyse,yetki bizde olacagi icin sorun yok,onlar duzelmezse o departmanda gorevlendirilen bir arkadas duzeltir onlari Gelir idaresinden gecis yapiyorum ben de,uzman/yrd olmayan memur ve kurum icinden ilkokul 5 seviyesindeki sinavla uzman olanlarla surekli cekistik.Daha dogrusu onlar bizimle cekismek istediler.Idareciler de onlarin arkasinda oldugu icin ve onlardan ayri hicbir yetkimiz,farkimiz olmadigi icin sikintili gunler de yasadik.Yeri geldi idareciler pesimize hafiye gibi yardimci hizmetlileri takti,birseyler ogrenip de kendilerine soylemeleri icin.Ama PTT deki fark su ; burada oneri,gorus bildirme luksumuz olacak.Yani ayaklarini denk almalari gerektigini bilecekler,bilmiyorlarsa ogrenecekler
-
@iibfpalace Hocam, kıskanma değil de ben bir başıboşluk sezdim. Hani salla başı al maaşı kafası var. Geçmiş olsun hocam. Umarım bu pozisyon yüzünüzü güldürür. Bakalım görüş, öneri ve teklif konusunda ne kadar samimiler.Göreceğiz
-
@bluephantom Malesef merkezde hep ayni.kamu denetciligi kurumu,mgk gibi gorecr daha kucuk,butik kurumlar disinda butun kurumlarin merkez teskilatindaki memurlar ayni sekilde.Sebebi,dogrudan hizmet birimleri degil de ic hizmet birimi olmalari.Maliye,icisleri,disisleri,aile bakanligi,mgk,ombudsmanlik ve daha bircok kurumun mulakatina girdim.Kamu denetciligi ve MGK disindakilerde hep dediginiz tarz basi bosluk var.biz vergi dairesinde telefona yetisemeyip bakamasak vatandas hemen cimere ya da maliye bakaigina sikayet ediyor,ben icislerinin personel islerine 1 hafta boyunca arayip ulasamadim,sikayet edecek bir merci yok.sikayet edince,sikayet donup dolasip yine kendilerine geliyor,degerlendirmesini de kendileri yapiyorlar
-
@iibfpalace @cosmos @öğrenci Arkadaşlar, kurumda denetçi diye bir pozisyon var. Bu pozisyona daha önce sınavla eleman alımı olmuş mu yoksa içerden mi alım yapıyorlar?
-
@bluephantom yeterlilige tabi personel kisminda bizlerle birlikte duzenlenmis diger kadro denetci yardimciligi.Bizlerle denetci yrdlari sanki copy paste yapilmis gibi kelimesi kelimesine ayni sekilde duzenlenmis.PTT de su an denetci mevcut degil.Eskiden kalma 657'ye tabi mufettisler az sayida da olsa mevcut ve, 3.600 ek gostergeli.Onlari da unvan degisikligine giderek denetci yaptilar mi veya yaparlar mi simdilik bir bilgim yok.
-
@iibfpalace Değerli bilgiler için teşekkürler. Acaba onlar içinde sınav açılır mı? Yönetmelikte sınavla alınır diyorlar yoksa aramızdan bazıları o pozisyona geçebilir mi?