29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@corleone hocam konsolos konsoloslukta isledigi agir suctan dolayi tutuklanabiliyor ve yargilanabiliyor degil mi? yani diplomatik dokunulmazliktan tam anlamiyla yararlanamiyor. dogru mu hatirliyorum?
-
@gaye, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
konsolos konsoloslukta isledigi agir suctan dolayi
Ağır suçtan dolayı yargılanabiliyor. Galiba 1963 Viyana Anlaşmasında geçiyordu.
-
@mehmetemir tesekur ederim hocam
-
Arkadaşlar iyi akşamlar TVS den soru gelecek mi bir bilgisi olan varmı
-
@kaiser34 Hocam 2012'den beri gelmiyormus. Ne olur ne olmaz goz gezdirin demisti arkadaslar. Gelirse de en fazla bir iki soru olurmus. Bakmakta fayda var.
-
En iyi bildiklerim bile unutuluyor arkadaş...
-
@ir06 şöyle diyeyim o zaman , ben konsensun denemelerini genel olarak beğenmedim.. ama 4.deneme biraz daha iyi..tvs ÇOK sorulmuş olabilir ama diğerlerine nazaran daha iyi..amanmihenk kaliteli bence
-
@corleone zaten onun için her sınavda genellikle benzer sorular geliyor. Konu çok geniş ayrıntı fazla ve insan ister istemez çok iyi öğrendim dediği bir şeyi bile 1 2 gün sonra unutuyor.
-
genel kultur yetenekte tarihten korkuyordum en cok paragraf sorularinda patliyorum of of!
-
monopol denemelerinde özel hukukla güzel savaşıyoruz. kelime oyunları dolayısıyla kutlarım kendilerini
-
@dzndr hocam monopol denemelerinde özel hukuk kısmında medeni ve borçlar zor gerçekten.
-
@fc-real-gdp bilmek yetmiyor. kelimesi kelimesine bilmek gerekiyor. hiçbir şey bilmiyormuşum gibi hissediyorum her denemede
-
@kaiser34 tvs den nasil soru olmaz ya bu gelir uzerinden ticari kazanc zirai kaznac ucretlerden vb, servet uzerinden harcama uzerinden falan bahsediyorsunuz demi , bunlar cikmiyor mu yani idari hakimlikte kesin bilgisi olan var mi
-
arkadaşlar bi ara tarih çıkmış sorular paylaşılmıştı ama bulamıyorum sanırım indirmemişim dosyayı eğer varsa tekrardan paylaşabilir misiniz?
-
"Aklı öldürürsen ahlak da ölür, akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür. "FSM . Aklıma mülakat komisyonu geldikçe afakanlar basıyor. Ders çalışma azmimi azaltıyor. İnşallah bu kadar çok emek veren insanların mülakatlarıda görece adil geçer ve hak eden kazanır.
-
@çıkmadıkcandan idari yargıdan medeni usul hukuku ve cmuk tan sorumlu muyuz? tamammen bilmediğimden soruyorum. sorumu şöyle revize edeyim. cmuk, ceza hukuku genel hükümlerine tabi midir? ve ilanda medeni hukuk demiş ama medeni usul belirtilmemiş.
-
@cagdasip ilanda hukuk yargılama usulü diyor ( medeni usul) iyuk da var . Ceza genel için de cmuk yoktur, ikisi ayrı kanunlar.
-
@cagdasip https://www.tercihiniyap.net/haber/idari-yargi-hakimligi-sinav-konulari
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4771/29-aralık-2018-i̇dari-yargı-hakimliği-sınavı (Sayfanın ilk başı, ilk mesaj, ilk ileti.)
-
@albertcamus teşekkürler. İlanı okudum içeriklerine vakıf olmadığım için sordum. Ama ilk iletiyi görmemiştim. veya çok araştırmadım. 10 aralıkta başladım çalışmaya. Fırsat olmadı
-
Arkadaşlar şirketler hukukundan notu olan var mı?