2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
3 sınavada girilebiliyor mu yoksa birini seçip mi giriyoruz? 87 ile gelir mi 3 ü sizce
-
@bianconeri 3 sınava da başvurdum 3 kez benzin yaktım dersin bu kez.
-
İİBF olarak hangilerine başvurabiliyoruz? hangileri çakışıyor?
-
@yağmur1223 bir de hocam muhasebede tablodaki verilerden gelir tablosu olusturma, bir diger soru olarak iki yevmiye kaydi vardi ve de iki finansal oran sorulmustu ve yorumlanmasi istenmisti yanlis hatirlamiyorsam. Net isletme sermayesi ve cari oran gibi. Monografi yoktu 3 soru seklindeydi. a ve b gibi alt sorulari vardi sanirim. Bu sene ne olur bilemiyorum ama. Hukuk ta meclis denetim yollari sorusu vardi siralayiniz ve aciklayiniz tarzi. Maliyeyi animsayamadim. Genelde hukuk isletme ve maliyede 5 soru sorulup sanirim 4 tanesinin cevaplanmasi isteniyordu. Gecen seneki baslikta vardir belki sorular paylasilmissa ben o zamanlar uye degildim foruma bilemiyorum.
-
@bianconeri @arven16 3üne basvuramazsiniz 1 tanesine basvurabilirsiniz hocam
-
Bddk uzman yard için 89 başvurucam, bddk ve diğeri için 87, sınavlar çakışıyor mu bilgisi olan var mı
-
@legolas 22 si ve 23 ü diyor diye sordum hocam 2 sine belki girebiliriz diye. Peki dışarda kalmamak için 87 ile bddk murakıplık mı 89 ile bddk uzman yard mı başvursam gelir?
-
@bianconeri hocam gecen sene tek basvuruydu cunku ayni anda sinavlar yapiliyor. Bu sene de aynidir buyuk ihtimal ama ilanda ne yaziyor tam okumadim
-
@bianconeri murakiplik iki gun sinav ama ilk gunu digerleriyle ayni saatteydi galiba.
-
Kurumun lojmanı varmı arkadaşlar?
-
@ekeblad, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
arkadaşlar çalışma yeri kesin istanbul mu ?
kesinlikle İstanbul. zaten birçok insan istanbulda yaşamak istemediğinden ya da İngilizce sorulduğundan sınava başvurmuyor ve murakıplık 75 puanla kapatıp kontenjan boş kalıyor
-
@bianconeri, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
@legolas 22 si ve 23 ü diyor diye sordum hocam 2 sine belki girebiliriz diye. Peki dışarda kalmamak için 87 ile bddk murakıplık mı 89 ile bddk uzman yard mı başvursam gelir?
@bianconeri bddk uzmanlik en yuksek kapatan sinav. 89 ihtimal yuksek ama binsey diyemem. Murakiplik ise gecen sene taban puana kadar düşmüştü. Murakip 87 ye kesin diyebilirim hocam.
-
Arkadaşlar murakıplık ve bankacılık uzman yardımcılığı konu başlıkları aynı. Peki sorular da aynı mı?
-
@legolas 89 ile dışta kalmak üzer hocam 87 bencede murakıplık kesin olur onu deniyeyim
-
@sbf1983 tamamdır hocam çok sağolun bakayım bir
-
@boşluk sorular ayni degil. Murakip zor olur hocam
-
Rekabete ing olmayınca başvurmadim bddk konusunda tekrar ikileme düştüm. Önceden giren arkadaşlar şu sürede ing nasıl yapılabilir ya da halledileblir mı ilan yok malum bunu değerlendirmek istiyorum.
-
@legolas teşekkür ederim.
-
Bddk uzman yrd ile bankacılık uzman yrd farkı nedir? Hangisi daha iyidir meslek olarak?
-
Merhaba dostlar yeniden. İlana dair bir kaç konuyu toparlayalım.
Üç unvan için 3 ayrı sınav yapılacak bunlardan BDDK Uzman Yardımcılığı'nda Bankacılık alanı ile diğer iki unvanı İİBF'lilerin başvurabileceği sınavlar.
Murakıp Yardımcılığı sınavı 22 ve 23 Aralık 2018 de iki gün olarak diğer iki sınav ise 22 Aralıkta tek gün olarak ve Klasik usülde yapılacak.
Sadece TEK sınava başvuru hakkınız var. Üçüne de başvurayım hangisi gelirse girerim diye düsünmeyin o yüzden.
Sınava dair detaylar ile kaynak önerilerimiz, çalışma yeri maaş gibi konular ve mesleğe dair diğer detaylar ilk mesajda tanıtım yazımızda mevcut.
Kaçla kapatır konusu bu ilanda hep yanıltıcı tahminlere yol açar. 3 unvan var her biri için birden fazla puan türü var. Tercihlerin ne yönde sapacağını kestirmek kolay değil.
En prestijli unvan Murakıplık. Ancak sınavından bir kaçma söz konusu lakin o sınavı geçince sizi Kurumda bekleyen en iyi meslek bu. Ikisini teraziye koyuo tercihinizi yapın.
Ikincil olarak Bankacılık Uzmanlıgı gelir. Banka alaninda çalışan Uzmanlardır.
Son aşamada da daha çok birim işleri ile meşgul olan BDDK Uzmanlıği gelir. Birimlerde görev alırlar ve o birimin işlerini yaparlar.
Sayı sıra gelmeme riskinde en önemli değişken muhakkak ki. Kesin olmamakla birlikte riskin tek somut göstergesi alım sayıları.
Hepinize tekrar hayırlı olsun dostlar. Allah yardımcınız olsun.