2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@smithayran 87 ile uzm yard daha az riskli sanki. Geçen sene bankacılık uzm yard 82 ile kapatmış uzm yard ise 86.
Geçen sene Nisan:
Murakıplık 83,01385
Bankacılık 82,83939
BDDK 86,89611
Bilişim-1 82,85585
Bilişim-2 83,47181
Hukuk 81,06295 -
@onuktekin hocam p20 puanım 87 ve p20 ile bankacılık uzman yardımcılığına basvurulamıyor. Bankacılık için en yüksek 81.5 bddk için en yüksek 87 olan p20 puanın var. Yani iki seçenek de riskli ve ucunda bos kalmak var. Bddk bu yıl 400 kişi çağıracak belki 85 86 ile kapatır diyorum ama tabi rahminden ileri gidemiyoruz
-
Tükenmez kalem çok riskli değil mi? Hadi muhasebede hata yaptık karalama falan mı yapıcaz . Acaba her şeyi kurşunla yapıp emin olduktan sonra mı tükenmezle yazılmalı?
-
Merhaba arkadaslar 91puanla bddk uzman yrd. Yoksa 84ile murakipligami basvurmali? Bu konuda gecmis yillardan tecrubeli arkadaslar varsa goruslerinize ihtiyacim var ve hangisinin sinavi daha kolay oluyo?Bu arada isletme ve ekonometri-istatistikte sifirim
-
@felix-felicis zaman kaybı olur hocam
-
Gecen sene vaad ettikleri kadroya en yakın alımı bankacılık ve bddk uzmanlık için yapmışlar sınavın 1 gün olması da benim gibi İstanbul dışından gelenler için iyi olmuş.1 hafta sonra da idari yargı var 1 gün 1 gündür deyip bddk uzmanlık için deniycem şansımı umarim puan 86 lara düşer
-
@abd94, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
@felix-felicis zaman kaybı olur hocam
Nasıl yapmak lazım? Karalama mı yapılıyor?
-
İdari hakimliğe de gireceğim için bddk uzmanlık daha mantıklı geliyor ama hem ingilizce var hem işletme hem de muhasebe hepsi 40 günde biter mi çalışılabilir mi? Kurumun İstanbul'da olması da düşündürüyor
-
@felix-felicis hocam bizim fakultede butun sinavlar tukenmez kalemleydi. Biraz asinalik var oradan:)
-
@sbf1983 hata yapildiginda kelimeyi karalamak yerine tek cizgiyle cizmek daha makul olur bence.
-
@sbf1983 Biz hep kurşun kullanırdık. Grafik çizerken kurşunla bile silmekten sayfa yıpranırdı. Tükenmezi düşünemiyorum Teşekkür ederim hocam. Karalamak kötü görünür çizmek mantıklı.
-
Arkadaşlar sadece tek sınava mı girebiliyoruz?Net bişey duymadım
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Merhaba dostlar yeniden. İlana dair bir kaç konuyu toparlayalım.
Üç unvan için 3 ayrı sınav yapılacak bunlardan BDDK Uzman Yardımcılığı'nda Bankacılık alanı ile diğer iki unvanı İİBF'lilerin başvurabileceği sınavlar.
Murakıp Yardımcılığı sınavı 22 ve 23 Aralık 2018 de iki gün olarak diğer iki sınav ise 22 Aralıkta tek gün olarak ve Klasik usülde yapılacak.
Sadece TEK sınava başvuru hakkınız var. Üçüne de başvurayım hangisi gelirse girerim diye düsünmeyin o yüzden.
Sınava dair detaylar ile kaynak önerilerimiz, çalışma yeri maaş gibi konular ve mesleğe dair diğer detaylar ilk mesajda tanıtım yazımızda mevcut.
Kaçla kapatır konusu bu ilanda hep yanıltıcı tahminlere yol açar. 3 unvan var her biri için birden fazla puan türü var. Tercihlerin ne yönde sapacağını kestirmek kolay değil.
En prestijli unvan Murakıplık. Ancak sınavından bir kaçma söz konusu lakin o sınavı geçince sizi Kurumda bekleyen en iyi meslek bu. Ikisini teraziye koyuo tercihinizi yapın.
Ikincil olarak Bankacılık Uzmanlıgı gelir. Banka alaninda çalışan Uzmanlardır.
Son aşamada da daha çok birim işleri ile meşgul olan BDDK Uzmanlıği gelir. Birimlerde görev alırlar ve o birimin işlerini yaparlar.
Sayı sıra gelmeme riskinde en önemli değişken muhakkak ki. Kesin olmamakla birlikte riskin tek somut göstergesi alım sayıları.
Hepinize tekrar hayırlı olsun dostlar. Allah yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
makla birlikte ris
teşekkürler hocam
-
İstatistik ekonometri ve işletme iktisadı konularına calışmasak olur mu ki acaba?
-
Sınav değerlendirme ne kadar saçma ya bir sürü konu var her birinden ayrı ayrı 60 istiyor. birinden 59 aldınmı kalıyosun böyle bir değerlendirme ilk defa görüyorum.
-
@eemci Bütün Klasik kurum sınavlarında bu şekilde hocam. Hatta MUY gibi bazı test sınavlarında bile böyle.
-
Arkadaşlar merhaba. bende sınava başvurmayı düşünüyorum. murakıplık yada bankacılık uzman yardımcılığı arasında kararsız kaldım. sınav zorluk dereceleri nasıl acaba sınava daha önce giren yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
-
-
@legolas hocam murakıplık ve bankacılık için 85 , bddk uzmanlık için 90 puanım var.fakat bddk uzmanlık için işletme yok bende. murakıplık ve bankacılık arasında zorluk açısından çok mu fark var. sınav konuları aynı zaten