2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@onuktekin dediğiniz gibi özele geçiş sıkıntılıysa şu şartlarda bddk uzmanlık daha mantıklı geliyor
-
@rootofallevil Murakıpların maaşları çok daha iyi. Mesleğin yetkisi de riski de daha çok. Genelde İstanbul'da bankaların genel müdürlüklerinde çalışıyorlar ve üst yönetimle muhatap oluyorlar. Onlara bir oda tahsis ediliyor orada çalışıyorlar. İstanbul görevleri de oluyor.
Bankacılık uzmanları da denetim yapıyorlar ama murakıpların raporları gibi sonuç doğurmuyor. Sürekli İstanbul'dalar diye biliyorum ve maaşları merkez uzmanları kadar. İstanbul için kira yardımı var üç uzmanlık için de. Bu kira yardımı belli süreli mi sürekli mi bilmiyorum. Ne kadar olduğunu da tam hatırlamıyorum şu an.
Bddk uzmanlarıysa kurum içi işleyişlerle ilgili çalışıyorlar. Denetim görevleri yok. En rahat iş bu görünüyor içlerinde.
Eskiden murakıplıktan özel sektöre geçiş çok oluyormuş. Bankaların yönetim kurullarında görev yapıyorlarmış ama sonradan değişmiş bu durum. Artık yok denecek kadar az. Fakat bu işler ilişkilere,kişinin kendini yetiştirmesine bakar. Yurtdışında yüksek lisans,doktora imkanları var. Gerçi artık tasarruf etmek için kaldırıyorlar bu imkanı ama ilerde ne olur bilinmez burası Türkiye -
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
@rootofallevil Murakıpların maaşları çok daha iyi. Mesleğin yetkisi de riski de daha çok. Genelde İstanbul'da bankaların genel müdürlüklerinde çalışıyorlar ve üst yönetimle muhatap oluyorlar. Onlara bir oda tahsis ediliyor orada çalışıyorlar. İstanbul dışı görevleri de oluyor.
Bankacılık uzmanları da denetim yapıyorlar ama murakıpların raporları gibi sonuç doğurmuyor. Sürekli İstanbul'dalar diye biliyorum ve maaşları merkez uzmanları kadar. İstanbul için kira yardımı var üç uzmanlık için de. Bu kira yardımı belli süreli mi sürekli mi bilmiyorum. Ne kadar olduğunu da tam hatırlamıyorum şu an.
Bddk uzmanlarıysa kurum içi işleyişlerle ilgili çalışıyorlar. Denetim görevleri yok. En rahat iş bu görünüyor içlerinde.
Eskiden murakıplıktan özel sektöre geçiş çok oluyormuş. Bankaların yönetim kurullarında görev yapıyorlarmış ama sonradan değişmiş bu durum. Artık yok denecek kadar az. Fakat bu işler ilişkilere,kişinin kendini yetiştirmesine bakar. Yurtdışında yüksek lisans,doktora imkanları var. Gerçi artık tasarruf etmek için kaldırıyorlar bu imkanı ama ilerde ne olur bilinmez burası Türkiye*İstanbul dışı görevleri de oluyor
-
@lilith kardeş ben puanım 88 sence bankacılık mı murakıplık mı hangisi gelir sence hangisine başvuruyum bayan olarak Hagi’si daha uygun okur bi de ing icin başka ne önerirsin
-
Arkadaşlar puana bakacağız değil mi sıralamaya değil ..yüksek olan puan hangisi ise onu seçeceğiz?
-
@pmprofx neden değiştirmek istiyorsunuz bankacılık iyi değil mi
-
@bydaler evet kurum otomatik seçiyo zaten başvuruda
-
@legolas Hocam merhaba puanım 81 kurum son sınavda bankacılık uzman yardımcılığından 10 kişilik alımda 200 kişiyi çağırmış ve 82.88 civarı bir taban puanla kapatmış, bu sene ise 30 kişilik kadroda 600 kişiyi çağıracaklar, acaba 81 puanımla bankacılık uzman yardımcılığı gelme ihtimali olur mu? Teşekkürler şimdiden
-
@sbf1983 @legolas Hocam merhaba puanım 81 kurum son sınavda bankacılık uzman yardımcılığından 10 kişilik alımda 200 kişiyi çağırmış ve 82.88 civarı bir taban puanla kapatmış, bu sene ise 30 kişilik kadroda 600 kişiyi çağıracaklar, acaba 81 puanımla bankacılık uzman yardımcılığı gelme ihtimali olur mu? Teşekkürler şimdiden
-
@jsm gelme ihtimali elbette var ama murakiplik 1000 kisi bankacilik 600 bddk uzman yrd 400 kisi karar verip ona gore secmekte fayda var. Tabiki kesin diyemeyiz. Bddk in istanbulda olusu cok seyi degistiriyor. Yoksa gecen sene is teftis 400 kisi cagirdi 88.5 civari kapatmisti bu kadar puan turu yokken.
-
@jsm Merhaba, ihtimal tabii ki de var . Gecen sene sadece 2017 puani kullaniliyodu, bu sene 2017ve2018 kpss kullaniliyor buna dikkat edin hocam. Hangisinde calismayi istiyosaniz onu yazin. Murakip cok kisi cagircak diye yazılmaz zaten zor sinavi. Puan olarak kesin tahmini kimse yapamaz insallah gelir istediginiz
-
Arkadaşlar Mezuniyet derecesine mezun olduğumuz ganoyu mu yani 3.15 gibi mi veya İyi, Orta İyi gibi mi yazacaz anlamadım
-
@onuktekin Hocam kira yardımı ile ilgili detaylara sahip değilsiniz değil mi?
-
Arkadaşlar taban puanlara yanlış bakmışsınız.
2017 yılı ilanında,
Murakıplık 75 ( taban puan)
Bankacılık uzman yardımcılığı bankacılık alanı 75 ( taban puan)
Bddk uzman yardımcılığı 86,5 ile kapattı.Murakıplık 3520 : 700 kişi
Bankacılık 1020 : 200 kişi
Bddk uzm. 7*20 : 140 kişiSınava çağrılan kişi sayıları. Doğru sayılar bunlar. Bu sene sayılar çok arttı tabi. Şöyle bir şey var. Bddk açtığı sayıyı alan bi kurum değil. Bilerek yüksek açar ve sınava giren sayısını geniş tutmak ister. Geçen sene tüm alanlar (bilişim vs) dahil sadece bankacılık uzman yardımcılığı bankacılık alanı ful (10 kişi) aldı. Ben de bu bölümden mülakata kalan 22 kişiden biriydim ama malesef elendim.
Diyeceklerim bu kadar. Herkese başarılar dilerim.
-
Belki saçma bir kıyaslama olacak ama murakıplık ve sayıştay yazılısının ikisine de daha önceden giren varsa ikisini karşılaştırabilir mi,rica etsem?
-
-
Arkadaşlar derse ara vermiştim sizce bir ayda yazılı sınav için toparlayabilir miyim?
-
@hacettepe bankacılığı bilmiyorum, murakıplık sınavı ağır oluyo bence ingilizceyi çok takmayın alan derslerinde iyi kağıtlar verin. ingilizceyi sallayabildiğiniz kadar sallayın kendim girdim o kağıda bol bol puan vermişler 50 puanlık kağıttan 80 aldım. sadece ekonomik terimlere bakın. ingilizce ekonomi makaleleri okuyun çok ağır olmasına gerek yok. türkçeden ingilizceye çeviride gündelik hayatla alakalı sorular vardı hepsini alakası olmayacak şekilde attım üstat doldurabildiğiniz kadar doldurun dedi.ingilizceden bol bol puan veriliyo. en önemlisi alandan verdiğiniz kağıtlar o konuda daha kıtlar bence
-
@sbf1983 çok teşekkür ederim hocam fikirleriniz için , dediklerinizi düşünüp öyle karar vericem, hepimiz için hayırlısı olur inşallah.
-
@legolas tamamdır hocam, çok teşekkür ediyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.