2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
Hocam iktisadi ingilizce için veya bankacılık ingilizcesi için toplu halde önerebileceğiniz kaynak pdf vs elinizde var mı ?
-
Önceki alımların kaçla kapattığını nerden bulabilirim murakıplık daha düşük kapatıyor denilmiş ama bankacılık uzman yrd ve bddk uzman yrd puanları arasında çok fark oluyor mu?
-
@aroma, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Rekabete ing olmayınca başvurmadim bddk konusunda tekrar ikileme düştüm. Önceden giren arkadaşlar şu sürede ing nasıl yapılabilir ya da halledileblir mı ilan yok malum bunu değerlendirmek istiyorum.
İngilizce test olmadığı için en ufak kelimeye bile puan verilir. bankacılık terimlerinin İngilizcelerini çalışın yapabilirsiniz. birçok kişi İngilizce klasik deyip korkup başvuramayacak.
-
Arkadaşlar bahsi geçen bir kaç puan türünde 86-89 bandında puanlarım var, ancak ingilizcem hiç yok. Sizce sınava basvurmali mıyım
-
@importante, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Arkadaşlar bahsi geçen bir kaç puan türünde 86-89 bandında puanlarım var, ancak ingilizcem hiç yok. Sizce sınava basvurmali mıyım
-
Herkese Merhabalar,
Öncelikle ilanimiz hayirli olsun .
Bu sinava ben de girmistim murakiplik icin. Deneyimlerimi aktarmak isterim sizlere.İlana basvurmadan önce şunu bilin ki bddk basvurularinda hep çarşaf listeler cikar ama nihaî listede verilen kadronun doldurduğunu görmedim ben. Mulakat sonuclari sorusturmalar nedeniyle 6 - 7 aylik sureleri buluyor. Ayrica işe başlama süreci ilandan itibaren tam anlamıyla 1 seneyi bulmaktadir.
Sinav olarak sadece murakipliga girdigim icin onu yorumlayabilirim sizlere .
Sinavda hukuk alani icin madde ezberleyip girmeyin cunku oyle cikmiyor keske ciksaydi Hukukta olayli soruyolar mesela borclarda temlik islemleri ve kefillerin durumu gecen sınavda cikan sorulardan birisi.
Muhasebe tam set monografi cikmiyor, yani acilis bilançosu ile baslayip donem sonu islemleri ve kapanis islemlerine kadar bastan sona sürec sormuyolar. Muhasebede tam anlamiyla yevmiye kayit soruları yapabilmeniz gerekiyor cunku onemli bir puan burdan geliyor.
Gelir tablosuna da ozellikle bakin derim. Ilhan kilic hocanin çözümlü muhasebe problemleri kitabını cok faydali buluyorum bu anlamda.İktisat ve maliye alanlari icin diger klasik sinavlarda cikanlardan farkli bi sey gelmiyor. Bu alan için hipotez iktisat ve classic maliye işinizi görür. Iktisatta grafik sorularini ve sayisal cozumlu sorulara bakin bu turleri seviyorlar.
Ingilizce icin ortalama olarak 50 yds varsa gecersiniz diye dusunuyorum. Uzun paragraflar cikmiyor ama 10 adet cümle çevirisi yapmaniz isteniyor. Bankacilik terimlerine bakmanizda fayda var. Hic ingilizceniz yoksa gecmeniz mumkun degil bence. Ama tecrübe edinmek ısterseniz girin derim. Her sınav bir tecrübedir.
Son olarak puanlamada ise malesef bu kadar kit puan veren bi kurum yok sanirim. Bu da aklinizda olsun. Sınavda sorulari etraflıca ele almanızda fayda var.
Ama bddk öğle aralarinda kumanya verir ve insanlarla ilgilenir nasi gecti gibisinden sorular sorar o anlamda da en iyilerden biridir.
Simdilik aklima gelenler bunlar. Allah yardimciniz olsun. Insallah emeklerinizin karsiligini alabileceginiz bi sinav olur .
Herkese basarilar dilerim -
Sınavlar nerede yapılıyor?
-
@marigold geçen sene istanbul yıldız teknik üniversitesinde yapılmıştı
-
@marigold gecen sene yildiz teknik un. Davutpasa kampusundeydi bu sene baska yer de olabilir.
-
Geçen seneki süreç ;
9 Kasım-ilan
13-24 Kasım-başvuru
7 Aralık-sınava girecekler listesi
16-17 Aralık-sınav
1 Mart-yazılı sonucu
Haziran-mülakat sonucu
Aşağı yukarı bu şekilde ilerlemiş süreç bu sene de benzeri olabilir.
(Tarihlerde ufak hatalarım varsa kusura bakmayın:) -
Arkadaşlar istatistik ve ekonometriden kaç soru geliyor acaba ,sorularını yapmasak çok şey kaybeder miyiz??
-
Muhasebe soruları en rahat olan kısım hangisidir arkadaşlar ?
-
Arkadaşlar, pareto üstadın başlangıçta paylaştığı meslek tanıtım yazısında yer alan kaynaklara daha önce çalışan veya elinde bulunduran var mı? O kaynakların güncelliğini koruyup korkmadığını merak ettiğim için sordum. Geçen yıl kurum sınavları için Medeni, Ticaret, Borçlar, İcra-iflas için geçen sene Ahmet Umut Başar'ın 4T Özel Hukuk kitabından çalışmıştım kurum sınavları için. Çünkü ozel hukukun tüm dalları aynı kitaptaydı vr kısa sürede bitirilrbilen bir kaynaktı. Tekrar ayni kaynaktan çalışmayı düşünüyorum. Ama güncel olup olmadığından emin değilim. O yüzden her şeyiyle güncel ve tek kitap halinde olan bir başka kaynak öneriniz varsa sevinirim. Çünkü her bir özel hukuk dalını ayrı bir kitaptan çalışmaya ve en ince ayrıntısına kadar inmeye ne zamanım var ne de mecalim.
-
@akademili buyuk ihtimalle bddk uzmanlik en kolayi hocam. En zor ise murakip
-
@legolas orada da işletme var iktisat yok bu nasıl bi tezattır.Şimdi düşünüyorum hangisine girsem ne yapsam ne etsem ama rasyonel olanı bulamıyorum.Hepsi birbirinden zor ve kapsamlı duruyor
-
@djeoly neden olmasın. 1.5 ay çok uzun. yerinizde olsam 1.5 ay imkan olduğunca kapatırım kendimi. en azından elinden geleni yapın. ilerde keşke çalışsaydım vs dememek için deneyin.
-
İngilizce hem Türkçe ingilizce hem ingilizce türkçe mi yoksa sadece ingilizceden türkçeye çeviri mi, bilen arkadaşlar söylerse çok sevinirim
-
@halluka Geçen yıl sadece ingilizceden Türkçeye çeviri vardı sanırım tam emin değilim ama öyle hatırlıyorum yazilanlardan
-
Uzman yardımcılığı tahmini kaçla kapatır
-
Bu ilanların içinde öne çıkan var mı prestij ve zorluk yönünden ?