Mgk uzman yardımcısı alımı
-
@yağmur1223 sizi tebrik ederim ve kendim adına teşekkür ederim, yapmayacağınızı bildiğiniz bir işin ilanına puanınız iyi olsa da başvurmayacağınızı söylüyorsunuz ve bu kurumu gerçekten isteyen insanların hayallerine engel olmamak istiyorsunuz
-
@yağmur1223 tebrik ediyorum, istemeyeceğiniz bir kurumun sınavına tecrübe kazanmak adına görmediğiniz için, Allah gönlünüze göre versin
-
@generalgeneral estağfurullah hocam. Ben de aynı sürecin içindeyim kendi adıma konuşacak olursam yeteri kadar yıprandım ama sırf bu süreç bitsin diye de çalışmayı istemediğim bir yerde başlamak en başta kendime haksızlık olurdu. Allah herkesi istediği mutlu olacağı yerlerde bulundursun
-
@kamucu amin hocam çok sağolun,sırf tecrübe olsun diye şu sınırlı şartlarda başvurmak benim için mantıksız hocam. Allah kolaylık versin size de
-
@yağmur1223 keşke herkes sizin gibi düşünceli olsa
-
@adolf-stalin estağfurullah hocam, benimki olsa olsa kendini düşünmektir kolaylıklar dilerim size de
-
@yağmur1223 hocam geçen yılki kendi halimi gördüm ama yapmayın,başvurun. burada linç yerim mi bilmiyorum ama bu durum bir tek size zarar.
Şöyle ki yüksek kpss ve yds'm var diye geçen yıl sadece 5 kuruma başvurdum hepsi de iktisat ile ilgiliydi. Rtuk meclis tika aynı bu kurum gibi yalnızca sözlü ile alıyordu bunların hiçbirine basvurmadim. Yazılı ile alanları saymıyorum bile. En kötü puanım 2 yıl geçerli önümüzdeki yıl girerim diyordum.
Geçen Nisan geldiğinde artık sezon bitmiş bütün düşük puanlilar a grubu mesleklere yerleşmiş ben dereceli halimle dışarıda kalmıştım. Başta kendimi erdemlilikle avutsam da tekrar kpss calisirken buldum kendimi ve öyle zor geldi ki. Issizlik,sen derece yapmistin ne olducular,tekrar o hukuk ilamli,ilamsiz mide bulandirici şeylere calismak....
Bu yıl "çoğu" kuruma basvuruyorum. Erdemli,ahlaklı davranışı bıraktım. Emin olun buradaki kişilerin yüzde 90 i önce bir kuruma girip daha sonra başka yere geçerim diye düşünüyordur sizin gibi bir durumdaysa. Buradaki çoğu kişi sizi takdir etse de çok az kişi aynı şeyi yapar. Ben o kadar bunaldim ki 2 yıllık puanım olmasına rağmen yurt dışı master düşünüyorum bir yandan da kamu yerine. Karar elbette sizin.
Ek:Bu iletide kimse bireysel olarak kastedilmemistir. herkese iyi çalışmalar.
-
@ceks74 anlıyorum sizi de hocam çok yıpratıcı bir süreç, benim özellikle beklediğim iki ilan vardı bddk ve spk bunlar haricinde sayıştaya bulaşmış bulundum, kvkk da sonuç bekliyorum henüz. Umarım bunlarda bir sonuç elde ederim. Haklısınız çok zor aynı şeylere calışmak yeniden ve yeniden. Sayıştay sonrası adam akıllı masa başına oturamadım toparlanıp ama yolun başındayım. Buraya başvursam da mülakata çalışamam büyük ihtimalle, bddk ya yüklenmek daha makul geliyor bana. Hayırlısı olsun siz rekabeti kazanmıştınız sanki umarım mülakatınız da olumlu sonuçlanır ve süreç biter sizin için
-
@yağmur1223 Teşekkür ederim hocam insallah hayırlısı olsun. Başarılar dilerim,umarım her şey istediğiniz gibi gider.
-
@yağmur1223 Hocam haklısınız. Aslında keşke sadece mezun olduğumuz bölümlere yönelik puanlama sistemi olsa ve onlara göre hazırlanıp girsek. Hayatımda hiç iktisat ve maliye görmemiştim ben de kpss sürecine başlayana kadar. Maalesef yapacak bir şey yok işte, elimizden geldiği kadarıyla çabalıyoruz. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. İnce düşünceniz için de ayrıca tebrik ederim, inşallah tez vakitte de karşılığını alırsınız.
-
@alageyik08 amin hocam, inşallah hepimiz çalışmalarımızın karşılığını alırız tez vakitte. Kolaylıklar dilerim
-
Ben de bddk ya basvurmayacagim bunun esas nedeni il tercihi gibi gözükse de bankacılık bana göre değil .mesela ua iliskilerle ilgili bi meslek olsa İstanbulu dusunebilirim .ama bankacılık olunca direk eledim
-
@ekeblad +1
-
Bunun mülakati ne zaman olur bilen var mi kurumu arasak soylerler mi tahmimi bi sey ?
-
Arkadaşlar kuruma gittim burayı güncelleyeyim. Burada Bilkent metro durağında inin demiştim ama mgk'nin Eskişehir yolu kapısı üzerinden girişler alınmıyor. Orası protokol girişi imiş. Bizi arkadan girmeye yönlendiriyorlar. Yani arkadan dolandım kuruma girmek için. Tavsiyem Ümitköy- Çayyolu dolmuşlarına binin. Turkcell'i gecmeden inin. Turkcell ve tepe prime arasındaki yoldan yürüyün ve sağa dönün. Turkcell'in arkasından yürümeye devam edin hemen Turkcell'i geçince MGK'yi da görürsünüz. Ha zaten Ankara'yı iyi bilen biri iseniz Bilkent durağında ya da Danıştay durağında metro kullanarak inebilirsiniz.
İkinci diyeceğim şey de formdaki aile sıra no, cilt no vs doldurun. Benim de kimliğim yeni kimlik, e devletten ogrenebiliyorsunuz eski kimliğinizi attiysaniz. Ben oradayken gelen bir arkadaş buraları doldurmamisti ve bilgisayara yönlendirdiler e devletten öğrenmesi için.
Kurum da herkes kolaylıkla yardımcı oluyor, sıkıntı yaşamazsınız belge tesliminde. İnşallah hak eden kazansın diyorum. -
Arkadaşlar istedikleri puan turlerindeki sıralamaya göre puanlar çok yüksek , kesin gözüyle bakmamakta fayda var. Mesela benim p8'den 88 kusur puanım var ama sıralamam 1310'larda, yinede bir ihtimal diye başvuru yaptım ama ümitli değilim şahsen 90-91 gibi kapanacagini düşünüyorum.
-
@legolas hocam ilanın sonunda [ - Giriş (Sözlü) sınavı ile ilgili bilgi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Personel Dairesi Başkanlığı, 0 (312) 289 65 09 - 10 numaralı telefonlardan alınabilir. ]
yazıyor. Arayıp sorabilirz. -
@sdinc94 ben de sizin gibi düşünüyorum ama Allahtan umut kesilmez diye başvurdum ben de.
-
@sdinc94 yds ve kpss isteyen bi kurumun 90 üstü kapattığını ben görmedim.
-
Arkadaslar benim telefonlara bakmadım mgk simdi postaya vereceğim ama içime sinmedi elle doldurdum ben sıkıntı olmaz değil mi ?