2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@gresham-t Biri gelir dağılımında adalet ve büyümeydi gerisini hatırlamıyorum hocam
-
@gresham-t kaynak dağılımı ve vergilerin azamileştirilmesi son şık.Bende bunu yaptım emin olmayarak..
-
@akademili Ben de bu şıkkı yaptım ve buradaki çatışmayı anlamadim. Çünkü özellikle dikkat ettim azamilestirme diyordu. Asgarilestirme veya azaltılması demiyordu.
-
@gresham-t aynı şekilde düşündüm bende hocam.
-
@Mahlaki hocam yabancılar için hangisi izin almadan yapabilecekleri şeylerden değildir diye bir soru vardı. Ben onu taktım ve baya araştırdım. Cevap olarak sendika kurmak demiştim. Dernek kurmak için dışişlerinden izin alınması gerekiyor yazılmış ancak yabancı bir derneğin türkiyede temsilciliğinin açılması için izin alınması gerekiyormuş. Türkiyede yerleşik bir yabancının dernek kurması için izin almasına gerek yokmuş. Normal dernek kuruluşu gibi yalnızca içişleri bakanlığına bildirmesi gerekiyormuş.
-
@ceteris hocam bilmiyorum benim yabancılar hukuku notumda o şekilde yazıyordu dediğinizde doğru olabilir hayırlısı artık
-
Ne desek boş ya cevaplar açıklanmadığı sürece tartışmalı sorular muallakta kalacak.Bu üniversitelerin yaptığı sınavlar hep böyle.Yayınlasalar herkesin neti belliydi şimdi.Çok basit birşeyi neden yapmazlar ki
-
Sonuçlardan önce cevapların açıklanıp açıklanmayacağına dair de bir duyum yok sanırım. Tamamen üniversiteyle alakalı bir durum. Rekabetin sınavından sonra Ankara Üniversitesi 2. gün açıklamıştı cevapları. Niye adam akıllı bir üniveteye vermezler ki şu sınavları
-
Arkadaşlar herkes arasın. Telefonları açmıyorlar gerçi ama belki birimiz ulaşabilir . Hem bir bilgi ediniriz hem de baskı oluşturmuş oluruz. Yoksa bu sınavıda beklemeyelim guy-dguy gibi
-
@ssefakonuk haklısın hafta bitmeden açıklatmaya çalışalım
-
Ankara da üniversiteler 1 gün tatil edilmiş bu boşluk da il göç sınavıyla ilgileneceklerini umuyorum:)
-
Bence bizim insanımız bu boşluğu yatarak değerlendirir
@sev-ren -
@sev-ren Üniversite tatil edilse ne oalcak ki rahatlıkla bu sınavı 1 günde okur ertesi gün kontrol eder listeyi açıklarlar altı ustu 700 kişi belki ondan da az sayı
-
Arkadaşlar kamu harç artış nedeni sorusu hatalı kişi başına gelir de enflasyondan arındırılmış harcama da arttırır. Bu soruya kesinlikle itiraz edelim.
-
@duygu55 bende enf arındırılmış dedim. Reelle arasında kalıp.
-
@sonmaliyeci kesinlikle öyle ama bunu yapmaları için en azından tatil olması iyi bir bahane oluşturur sonuçlar açıklanmasa da itirazlar ile ilgilenirler belki
-
@duygu55 bence de hatalı soru bir çok cevabı var. Savunma-reel-enf ancak soruda hangisi k.h asıl gerçek artış sağlar gibisinden bir şey vardı diye hatırlıyorum acaba bundan ötürü mü bize yanlış geliyor artık kendi mantıklarına göre cevabı kabul ederlerse şaşırmayın.
-
@gresham-t ya vergi gelirleri dolaylı vergiler ile azemileştriliyorsa. bence çeldirici...
-
BEnde enflasyondan arındırılmış garcama gerçek harcama dedim ki öyle zaten enflasyon varken görünürde harcama olur arındırınca gerçek çıkar. Diğer şıkları okumadım bunu okuyunca
-
@bulbasaur hocam kolay bir sınav olsa 73 ü zorlamazsin geçersin mantık olarak KPSS'den puan almış biri kolay sınavda hiç çalışmasa da yapar ama bence mesela maliye hiç kolay degildi .