2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@atam2811 kisi başına artış kamu harcamalarının ve gsmh'nin artışıyla orantiliysa gerçek artıştır diyemeyiz. Ama başka bi şıkta kamu harcamalarının gsyh içindeki oransal artışı gibi bi şey diyordu. Ben onu yaptım. Birde inşallah üniversite kamu harcamalarının gerçek artışı nedir diye sormamıştır umarım çünkü şıklarda savunma da vardı eğer onu kastettiyse cevap savunma da olabilir
-
@atam2811 Valla sınav bana da kolay geldi. Ulus'tan filan korktuğumuz kadar değildi. Ben fazla çalışmadığım için umutlu değilim ama 73 deniyorsa orayı zorlayabilirim. 16 soruyu tam hatırlayamadığım için veya yanıtları net olmadığı için sınırdayım.
-
@atam2811 valla bende öyle yaptım ama genel öyle yapmamış gerçekte artış nedenini soruyor diye hatırlıyorum
-
@kuşçubaşıeşref hocam soruda gerçekte artışı soruyordu. Ben de kişi başına kamu hizmeti artarsa dedim. Çünkü hizmetten yararlanan insan sayısı arttıkça önceki seneye göre reel harcamalar artar ama bu görünüşte artış sebebidir diye hatırlıyorum
-
@ceteris 10 kişilik bir ülkede 100 tl kamu harcaması yapılırsa kişi başı harcama 10 TL. Bir yıl sonra 5 kişi hayatını kaybettiğini varsayalım bu sefer kişi başı harcama 20 TL oluyor ama kamu harcaması aynı. Burada hiç artış yok ki.Açıkçası soruda sorulmak istenen neydi anlamadım gerçek/görünüş artış mı başka birşey mi..Ben reelli bir şık vardı onu yaptım.
-
@fernando-reges kamu harcamalarının enflasyondan arındırılması sonucu kişi başı kamu harcamasında önceki yıla göre artış olduğu gibi bir şık vardı e şıkkıydı galiba ben onu işaretledim
-
@fernando-reges Hocam genel olarak düşünürseniz haklısınız ama o ölen kişilere harcanan bireysel kamu harcamaları da düşülüyo örn. emekli maaşı yetim dul aylıkları vs. dolayısıyla kamu harcamalarında da düşüş oluyo bireyler eksildikçe
-
@mahlaki Aynen hatırladım şimdi bende hocam
-
@ceteris Peki hocam
-
@fernando-reges ben de reelli bir şık vardı onu hatırlıyorum.
-
@ceteris bu sınav benim psikolojimi bozdu bildiğim bilmediğim her şey çorba oldu
-
@kuşçubaşıeşref aynen hocam soruları gördüğümde cevabı bildiğimden emin oluyorum ama cevapları görünce cidden hepsi birbirine karışıyo ne bildiğimi de unutuyorum
-
@newworldorder bu sorunun cvbının savunma olma ihtimali Yok mu ? Reelli şıkla arasında kaldım ama savunma yaptım
-
@regresyon ben baya emin olarak reeli görünce yapıstırdım savunma şıkkını görmedm o yüzden o da olablr valla bilmiorm hocam su sınavdan snra her şey olabilir diyorum artk.
-
Ulaşan oldu mu ne zaman açıklanırmış?
-
Hangisi arasinda catisma yoktur sorusunun kesin cvbi ne arkadaslar
-
@biriibfli Kesin bu dersem diğer görüşlere ayıp olur hocam ama istihdamı arttırmak ile büyüme arasında çatışma olmaz aksine tamamlayıcıdır
-
@fernando-reges ben de oyle yaptim ama emin olamadm hocam baska siklari soyleyen arkadaslar olunca
-
@akademili aradım açmadılar. Başka bi numarayı aradım guvenlik cikti 2 gibi burada olur yetkililer dedi. Su numarayi arayalim 0312 306 10 95
-
@fernando-reges gelir dağılımıyla ilgili laf oyunu yapılan 2 sık disinda bu dediginiz sık ve işsizlikle bir şeyin aynı durumda olması diyen sık dışında son şıkta ne diyordu hatırlıyor musunuz?