VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
-
bu sene sanirim 400 kisi felan baraji gecer diye dusunuyorum( tum alanlardan )
-
Muhasebe , iktisat genel yetenekte 30 ar doğrum vardır hukuk %50-50 ingilizce muhtemelen baraj altı kalacak zaten amacım uzman yard mülakatına kalmaktı sizce ihtimali nedir? Ayrıca 400 kişinin sınavı geçmiş olması mucize olur geçen senede alandan kalan olmamıştı ing ve gy süre yetmiyor 200 kişi yeterliliği sağlarsa şaşarım
-
@totti insallah dediginiz gibi olur hocam
-
Yetenek sınavı normal İngilizce sınavı YDSnin 1 değil 2 tık altıydı, tabi süre sıkıntısı oldu. Uzun süredir ders çalışmadığım için hukuk unutulmuş elbet ben zorlandım, iktisat ciddi anlamda basitti muhasebe ise garipti bence, ben açıkçası zorlandım. Barajı aşan kişi sayısı 400leri falan bulmaz bence dildeki %70 barajı ve süre sıkıntısı çok aday eler her zamanki gibi. Var mı soru hatırlayan şu başlığı biraz canlandıralım
Edit:bence demekten cümle kuramamışım
-
İngilizce bana göre kolaydı hepsini yaptım genel yetenekte %50den fazlasını yaptım iktisat keza kolaydı. Hukuktan baraj civarıyımdır ama maliye beni bitirdi arkadaşlar yani o sınav maliye miydi ona bile bin şahit ister
-
Bank account,wouldn't, investor emin degilim, passive sorusu vardi bi tane bu kadar hatirladim hatirlayanlar yazabilir mi
-
Hukukta hatırladığım net cevaplar (yanlışım varsa düzeltin)
-Limited şirketi (ortak sayısı 50 olan)
-Limited Şirketi (hangisi hisse senedi çıkaramaz maliye sorusu da olabilir :))
-Mirastan kalan arazinin 5 sene içinde satılması
-Borcun Yenilenmesi (Motosiklet sorusu)
-Mülkiyet Hakkı (şıklarda intifa hakkı vs vardı)
-Korkutma (Hangisinde hukuki sonuç diğerlerinden farklıdır sorusu)
-Kefalet Sözleşmesi (Akrdetif hesap sorusu)- Ayırtma etme gücü ve ergin olmayan (Sınırlı ehliyetsiz sorusu)
Hatrlamaya çalışıyorum daha
- Ayırtma etme gücü ve ergin olmayan (Sınırlı ehliyetsiz sorusu)
-
@mufettis2017 borsa sayısı , evlenme engelleri , evlilikte mutlak nispi butlan ayrımı ,
-
Ben muhasebe seçmeme rağmen maliyeye baktım birkaç soru mali tablo finansal matematik bilgisiyle çözülebilecek basit sorulardı, vergi usul ağırlıklı maliyeyi hiç sevemedim oyüzden iyi ki seçmemişim ama muhasebede banka muhasebesi ve bilanço analizi isteyen yaklaşık 15 kpss dışı soru vardı pek kolay olduğu söylenemez
-
S3 s2 s1
Ing 2 tane p.perfect cevap vardi.
Didnt use to
Tr ing ceviride cok ince bir nokta vardı bir soruda. ... financial.... diyordu sifatin kullanim yeri onemli sanırım ayni soruda sustainable kelimesi de geciyordu
Parcalari okumadim biraz mb parçasına baktim 2 dk filan o yuzden hatirlamiyorum
Kelimelerden empower olan soru deploy olandi ikisi arasinda kalip yanlis yaptim
InvestorIngden parcalar haric 2 yanlisim var empower olan soru ve relative sorusu sanirim. (Sadece where yaptim cunku prep alabilecek bir kelime goremedim.)
Iktisat cok basitti
S 0.75
Kapanma noktasi
Q 3
10Ing gecen yildan bariz kolaydı. Gecen yil 1 saat ayirdim ingilizcede 33 dogrum vardi bu sene 33 soru cozdum parcalar haric 35 dk filan surdu.
Ingilizcede baglac sorusu yoktu. Close test yoktuI am good at... kalibi vardi
So has ThomasElenirsem lanet muhasebeden elenecem :@@
- investor sorusunda bazi arkadaslar yanilmis olabilir inventor bir alt siktaydi. Bence bu duzeyde sinavda yapilmamasi gereken seydi. Cunku orda maksat kelime bilgisi olcmekse bu sekilde olculmez. Cogu kisi investor gibi okuyup isaretlemistir belkide ..
-
@hopa-- hocam özel boşanma nedeni cevabı din değişikliği, aynı şekilde nişanlanmayla alakalı bir soru vardı o da din değişikliğiydi sanırım. Borsa 1 tane Borsa İstanbul soru finansal borsaydı
-
@summer
Bank accountlu sorunun gelisi nasildi hatirliyor musunuz?
3 sikki direk eledim statementle birinin arasinda kalmistim sonunda statementi da elemistim ama ne yaptim hic cikaramadim. Emeklilik filan vardi soruda sanki -
@requescatinpace ben onu statement yaptım hocam ya emin değilim
-
@requescatinpace evet emeklilik hesabi acilmasiyla ilgili olmasi lazim hatta cevaplarken cok emindim.so did thomas yaptim o cumlenin tensi past tense degil miydi perfect miydi soru
-
@mufettis2017 iktisat hukuk öyleydi ama maliye çözerken tekrar Tekrar baktım acaba muhasebe mı seçmiştim yanlışlıkla diye : ) uzmanlık teklifi; alan 70 üzeri yapıp gy barajı geçip alan kişiler var evet.
-
@requescatinpace s1=s2=s3 arz esneklikleri eşit. çünkü üçüde orjinden çıkan pozitif eğimli doğrular. 2012 sayıştay sorusu.
-
Finansal kiralama kapsamına girmeyen.. patent hakkı
Çarpan sorusu... Cevabı 300 buldum
Borcu sona erdiren hallerden biri değildir.. alacaklının temerrüdü
Bütçe doğrusunun eğimi -1/3
Uzmanlaşmayla ilgili bir soru vardı o soruyu hiç anlayamadım
Yazılı şekle tabi olmayan.. taşınır satış sözleşmesi hatırladıklarım bunlar -
@summer did değildi hocam fiill has"di ama yardımcı fill olan has değil, simple present tense"di diye hatırlıyorum
-
Sınav İngilizce de dahil olmak üzere yapılabilirdi. Genel yetenekte şekilli sorular zordu tablo grafik ve problemler kolaydı alanda da zorunlu olanlar yapılabilirdi ama seçmeli olan muhasebe ve maliye herkesi ugrastirmis gördüğüm kadariyla
-
@Leviathan hocam bütçe doğrusu -3 diye hatırlıyorum, dikey eksende x=6 idi yatay eksende y=2 idi karşı bölü komşu 6/2=-3(negatif eğimli old.için)