VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
-
Arkadaşlar merhaba
Bende bugün basvurumu yaptim yds den 63.75 puanim var sanırım yds kadar zor bir sınav olmaz diye düşünüyorum İngilizceden bu surecte kelime bakmak ve paragraf okumak önemli bence. Gy sorularına gelince ales mantik calismak faydali olur hız kazandırıyor. Seçmeli olarak muhasebeyi sececeğim . Sizlere sormak istediğim sorular var
Muhasebede bankacılığa iliskin muhasebe konulari nelerdir?
İsletme ekonomisi hangi kaynaktan calisabilirim?
Birde bankacılık hukuku hangi kanun numarasi bilen var mi yada not kitap falan ?
Teşekkürler şimdiden -
Öncelikle matematik seviyemin çok iyi olmadığını hatta vasatın 1 pıt üstü olduğunu belirteyim, 1-2 görsel mantıkmıdır artık nasıl soru tipiyse çok zorlandığım ve sallamak zorunda olduğum soru vardı (hani bu kutularda rakamlar var 3 şekil yanyana verip kurallı olarak boş olanları doldurun dedikleri) ben yaparım diye düşünürken baya patlattı beni;
Geçen sene en zor alan bence hukuktu kpss, hakimlik halt etmiş bütün sorular olaydı nerdeyse, konuyu bilip birde yorumlamanız gerekiyordu keyif veren bi sınavdı yalan yok yalnız iyi çalışmak lazım, ceza kanunun bankacılık ile hükümlerine bile baktım, bankacılık kanunu gibi bir şey var orada daha çok bu mevzu var cezalar bankacılığa özel suçlar vs. lakin geçen sene 1 soru vardı diye hatırlıyorum yinede yanıltmıyım sizleri, sınavı geçen sene Anadolu Üniversitesi yapmıştı ben maliye seçmiştim lakin nasıl sorulardı hatırlamıyorum hiç.
-
@bestof92 hocam sadece basvuru formu imzalanip gönderilecek değil mı başka bir belge gitmeyecek
-
@nles evet sadece başvuru formu imzalanip gönderilecek
-
@bestof92 VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı içinde söyledi:
Arkadaşlar geçen sene bu sınava hiç çalışmadan kendimi denemek için girmiştim öncelikle şunu söyliyim bu sınavın hukuk,iktisat,muhasebe/maliye bölümünü kpss a grubu sınavlarına hazırlanan biri rahatlıkla yapabilir ancak ing ve gy bölümü gerçekten zorlayicidir.Geçen sene bu sınava yaklaşık 3700 kişi girdi ve yine 150 kişi mülakata cagrilacakti ve 120 civarı kişi çağrıldı yani o kadar kişi içinde o ing sorularını yapabilen sadece 120 kişi civariydi.Ingilizcesi iyi olanlar bu sınavda büyük avantaja sahip ayrıca Vakıfbank alandan iyi yapıp ing kalanlara uzmanlık teklifi yapmıyor,ing geçip alandan 1 dersten barajı gecemeyenlere ve müfettişlik mulkatinda elenenlere teklif yapıyor lafı biraz uzattım ama bence ing iyi olanlar mutlaka şansını denemeli ama ing temeli olmayanlar için 2 ayda calisilarak geçilecek bir ing sınavı değil verilen 90 tl ye ve harcanan zamana yazık olur.
Arkadas cok dogru seyler yazmis.eksilenmiş. Ing yok diye girmiyorum sinava. Ing yds en az 55-60 seviyesi olmayan kisilerin sinava girmesi cok sacma. Sadece verecekleri paralarla kalacaklar.ha kimseye girme gir demiyoruz ama göz göre göre de ne bileyim be abi 90tl az mi.
-
Anlamadığım bu kdr doğru şeyler yazan birisi niye eksilenir ki, birisi 55-60 yazmış yds için bnce en az 65 almayan ve aldıktan sonrada ingilizceyi bırakmayan çürütmeden bişeyler okuyanların şansı var aksi halde durum sakat boşa 90 tl+yol konaklama masrafı
-
arkadaşlar dün vakıfbanka parayı yatırmama rağmen sistemde sınav ücretini yatırmadığınız için başvuru işlemine devam edemezsiniz yazıyor. böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
-
@passenger hocam sistemsel değilse yatirdiginiz gisenin calisanina bir sorun, teftis kurulu diye seçim yapiyorlar sisteme belki yanlis birimi seçmişlerdir. Benim secimi yaparken insan kaynaklarini seciyoruz de mi diyordu yanindaki calisana hemen ben araya girdim teftis mufettis yardimciligi seklinde olacak diye.
-
@passenger dün parayı yatırdıktan hemen sonra bana sistem açıldı kesinlikle makbuzunuzla bir daha sorun
-
dün parayı yatırdıktan sonra bende baktım sistem açılmıştı hatta resmi yüklemiştim. sonra internet kötü olunca başvuruyu tamamlamadan çıktım. bugun tekrar başvurmak için girdim parayı yatırmadınız yazıyor
-
@passenger o zaman sistemsel bir problem vardır bence
-
@Marshallgil peki ne yapmalıyım bununla ilgili sizce?
-
@passenger hocam benim de aynı durum var. sırf bunu sormak için üye oldum. bugün parayı yatırdım. makbuzda yanlışlık da yok ama parayı yatırmadınız yazısı çıkıyor
-
aynı durum bende de var. bugün öğlen 2-3 gibi parayı yatırdım şimdi başvuru yapmak için girdim ama sistemde önce ücreti yatırın yazısı çıkıyor. makbuzda hata yok
-
@felix06 bugun saat 2 3 gibi parayi yatirdim ayni saatlerde ciktimi alip belgemi de gonderdim. Muhtemelen sistemsel yarin duzelir,duzelmezsede zaten ararsiniz hallederler panik yapmayin:)
-
@kalemiye inş düzelir giremeyince panik yaptım cidden ne parası yatırdım ben diye
-
@asli06 bugun bekleyelım bakalım olmadı yarın ararız bir yerleri. şubede mi sıkıntı oldu acaba demiştim ama belliki sistemde hata var
-
@passenger hocam hemen hemen aynı zamanlarda denemişiz tesadüf değildir demekki sistemde bir sorun var ben de panik yapmıştım yanlış mı yatırdım diye yarın da düzelmezse başvuru açıklamasının alt kısmında bir no var olmadı orayı ararız ya da şubeye sorarız
-
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum ve ilandan anladığım kadarıyla genel yetenek ekonomi hukuk1 bi de tercihim doğrultusunda muhasebe yapacağım değil mi hukuk dört tane verilmiş kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca yds 62.5 aldım yds nin bir tık altı diyorlar sınav için büyük ihtimal barajı geçerim ama yine de garanti olması adına tekrar ingilizce de çalışacağım kaynak ne önerirsiniz. Sorulardan ziyade hem konu hem soru çalışarak başaran bir kişiyim. O doğrultuda tecrübeli arkadaşların kaynak tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler şimdiden
-
İngilizce için AKIN DİL"in 40 testi var onu al derim kardeşim bayağ iyidir bide ilk 10 testi 40 soru sınav içinde bi ölçme yaparsın