29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Geçici tutuklama sorusuna da itiraz etmişler mi umarım bunu yapmamışlardır aptallık çünkü
İtirazlar yapıldıysa bile sonuç çıkmaz. -
ArkadaşlarAhmet Nohutçu’nun hakimlik kampı kitabında direkt şart işlem sorusu vardı ve çözümü de bu şekilde. Sınavdan önceki hafta o soruyu çözmemiş olsam ben de subjektif derdim direkt. Daha sonra tekrar tekrar baktım, o sorunun iptal olacağını sanmıyorum subjektif şıkkı tamamen tuzaktı bence...
-
Bu düzeltme sorusu md 120 e göre demiyor sadece müdür olması gerekmez mi arkadaşlar ona takıldım
-
@kemankeşş md 120 demese dahi ek maddede başkana da yetki verilmiş hocam. malesef benim de yanlış
-
2016'da iptal edilen türkçe sorusunda ticari kelimesinin yazımı mevcutta doğru ve bilirkişi soru doğrudur demiş. danıştay ise sorular belirli olmalı diye iptal ediyor. bence de iptal istenmesi uçuk ama geçici tutuklama için cevabın atıfla çıkmasına dair bir itiraz olabilir. karar gerekçesi şöyleydi
-
@numerusclauses aday aramak değil avlamak için yapılmış bir sınavdı bence de tuzaktı
-
@numerusclauses şimdi nohutçuya girersek kaymakamlıktaki patlamasından çıkarız aman aman
-
@dzndr daha önceki kamu sınavlarında neydi nasıldı bilmiyorum ilk kez bir sınava girdim kendi adıma ben de işe yaradı kamuda yalnız onun kaynaklarını kullandım... muhakkak sizlerin bu konudaki bilgileri daha fazladır.
-
@rootofallevil bu konu uzuuuun uzun tartışıldı, soruya uzuuuun uzun hikaye yazıldı ve en son itiraz ettiler, gitti yine 20 TL
-
İtirazlardan değerlendirme olursa belki sadece şart işlem sorusu değerlendirilir ki onun da açıklamaları yapıldı. Hakim aday adaylarıyız en başta yorum nedir nasıl yapılır, atıf ne kıyas ne bilmemiz lazım temel düzeyde.
Geçici tutuklama sorusu özelinde söylüyorum kanun maddesinde açıkça 3 yıl yazmıyor tck ye atıf yapıyor diye sen tck ye bakmayacak mısın? Gülünçlüğü burada işte -
kaça kadar düşer şimdi baraj ? hiç ümidim yok ama soruyorum işte öylesine
-
@rootofallevil Böyle bir paylaşim yapilmiş çok da emin olmamak lazim hocam bence Arkadaşlar, İdari Yargı testindeki Geçici Tutuklama sorusu bariz bir şekilde YANLIŞ. (Tıpkı İflasta dava açma süresinin başlaması sorusu gibi...) 14. maddenin 1. fıkrasında Geçici Tutuklama şartları genel olarak düzenlenmiş. İade talebine konu olabilecek suçlarda İADE TALEBİ DE VARSA kuvvetli şüphe halinde tutuklama talebiyle birlikte Geçici Tutuklama yapılabileceği belirtilmiştir. Bu durumda kanunda ilgili suç için hiçbir alt sınır yoktur. ÖSYM 3 yılı nereden çıkarttı derseniz, 2. fıkradan... Halbuki 2. fıkrada sadece İLGİLİ DEVLETİN TALEBİ OLMAKSIZIN (hem iade talebi hem tutuklama talebi olmaksizin) tutuklama kararı verilebilmesinin şartları düzenlenmiş. Yani 1. fıkrada ilgili devletin talebinin olduğu durum düzenlenmişken, 2. fıkrada ilgili devletin talebinin olmadığı ya da olmasına gerek olmadığı durum düzenlenmiştir. SORUDA İSE BİR İADE TALEBİ OLDUĞU YAZIYORDU ve GENEL OLARAK ALT SINIR KAÇ OLMALI DİYORDU. ''Yabancı devletin tutuklama ya da iade talebi yok ise'' demiyordu. Cevap ise ilgili devletin talebinin olmadığı durum üzerinden gösterilmiş. Bu yüzden bu soru kesinlikle yanlış. Tıpkı İflastaki dava açma süresinin başlaması ve Subjektif işlem sorusu gibi... Ne yazık ki soruları hazırlayanlar okuduğunu anlayacak kişiler değilmiş. Bu sınavda bunu gördük. BUGÜN İTİRAZ SÜRESİNİN SON GÜNÜ. SINIRDA KALMA RİSKİ OLANLARIN BU SORUYA DA DİĞER HATALI SORULAR GİBİ MUHAKKAK İTİRAZ ETMESİNİ VE HATTA DAVA AÇMASINI TAVSİYE EDERİM.
-
@pablomu soruda eksik veya yanlış bir şey yoktu
-
@rootofallevil Soruda talepten bahsetmemesi soruyu havada bırakıyor talep varsa 1 yıl yoksa en az 3 yıl olmalı ama hangisini sorduğu belli olmadığı için soru eksik. Talepten bahsetmediği için cevap 3 demiş ösym ama 3 olması için bence ilgili devletin talebi olmaması durumunda kaç yıl olmalıdır gibi bişey eklemeliydi soruya
-
Yine 2016 puanından 23 gyk 32 ortak alan 24 idari alanı.. Taban puan 79.23 olup 2.57 sapmayla birlikte 81.9 gelmiş. En kötüsünden hesaplayım sonra üzülmeyim diyorsanız ham puanlarınıza 2.5 ekleyin. -
@rootofallevil girmismiydiniz hocam
-
2016 sınavının sonuçlarının açıklandığı tarih 18.01.2017 , soru iptal edildikten sonra yeniden değerlendirme tarihi 27.12.2017.Merak eden varsa 11 ayda neticelenmiş itiraz.
-
@avexer o dava değil mi, itirazlar sınav açıklanmadan sonuçlanır
-
@dzndr ben kaymakamlığı o şahıs yüzünden kazanamadım asla kitaplarını almam ticari amaclı
-
@avexer şaka gibi 22 Ocaktaki sonuca etki etmiyorsa ne gerek var başvurmaya