29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@rootofallevil ben takvimde öyle birşey göremedim ki 2019 takviminde yazmıyor lakin
-
@kafes66 2018 e bakın hocam
-
Liste ne oldu hocam güncelleyip paylaşırmısınız
-
@rootofallevil tamam hocam şimdi gördüm eyvallah kusuruma bakmayın
-
@vm_yilmaz var hocam benden başka kaç kişi var ben de merak ettim suan
-
Tartışma konusu olan sorulardan idari işlemle ilgili olan soru kesinlikle tashih edilecektir arkadaşlar. Yeni farkettim. Benim uzmanlık alanım bu. Yüksek Lisans tezim dahi "İdari İşlemlerde Sübjektiflik" üzerine oldu. Çok basit bir örnek vereceğim. Siyasi Faaliyette bulunan memur A görevden atılrıken, Siyasi faaliyette bulunan memur B kademe ilerlemesi cezası almıştır. Aynı suç aynı sebep herşey aynı ama ceza farklı. Çünkü memur A geçmiş 10 yıl içinde aynı suçu işlemiştir. Memur B ise ilk defa işlemiştir. Kişisel durum farklı ceza verilmesine sebep olmuştur. Kesinlikle sübjektif olacaktır. Hatadan dönüleceğinden emin olun. Hesaplamalarınızı ona göre yapın arkadaşlar. Soru kökündeki kelime oyunlarıyla farklılıklarıyla filan netice değişmez. Hayırlı günler.
-
@kafes66 ösym takviminde 22 yazıyo .siz nerden çıkardınız
-
@mehmedkemal eyvallah hocam inşallah dediginiz gibi olur
-
@vm_yilmaz ben de varım hocam. İlla başka hukukçular vardır ama tabi sayı önemli birazda
-
@frieddmann hocam sitede gördüm başka biryerde o yüzden kusura bakamayım 2019 takvimde göremeyince
-
@mehmedkemal soru köküyle nasıl soru değişmez hocam eğer sizin dediğiniz gibi olsa bir çok sorunun iptal olması lazım. Ösym bu şekilde kişi ekliyor siz kalkmış böyle olmaz diyorsunuz. O kadar basit düzeyde soru sorarsa herkes full çeker bu sınavdan.
-
Memur açısından sormadığını sorunun iki yerinde açık bir şekilde belirtmiş. Soruya yön vererek soruyor dikkat etmemiz için iki kere soruda belirtmiş bir kere de cevap şıklarında. Buna rağmen nasıl böyle açıklama yapabiliyorsunuz anlamıyorum. Sizin fikriniz olabilir ama burda insanlar bir soru ile mülakata kalma umudu yapıyor. İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz. Bu yaptığınızın başka bir anlamı yok
-
O soruyu ben de yanlış yaptım ama gayet sağlıklı ve doğru bir soruydu. 657 sayılı Kanun hükmü açıktır, memurluktan çıkarma cezasına neden olacak eylemler sıralanmıştır. Emredici hüküm olduğundan bunu yorumlama ile genişletmek ve daraltmak mümkün değildir.
Şart işlemin tanımı kişiyi bir duruma sokan veya dahil olduğu durumdan çıkaran işlem şeklindedir. Nasıl ki memurluğa girme statü değişikliği yaratıyorsa memurluktan çıkarma da aynı şekilde statü değişikliği yaratır. Gelelim inşai işleme. Hukukta üç tür inşai işlem vardır: kurucu, değiştirici ve bozucu memurluktan çıkarma bozucu yenilik doğuran işlemdir.
Eyyorlamam bu kaddahr -
Soruyu çok farklı yönlere çekiyorlar. Kısa bir paragraf verilmiş bir memura yüksek disiplin kurulu bir ceza VERİLİR diyor. Soruda da yapılan bu İDARİ İşlemle ilgili hangisi doğrudur diyor. İdari işlemin türünü sormuş. Yani bu kadar ayrıntı yapıp söylemenin ortalığı karıştırma İn ne anlamı var. Soru çok basit bir soru. Ki zaten hakimlik sınavına hazırlanan birinin memurluk cezasının ŞART işlem olduğunu herkes bilir. Bu bilgiyi biliyorsan ya A dersin ya da D dersin.
-
Eğer ki cevaplar da üçünü kabul eden olsaydı bende bu soruda düşerdim. Olmadığını görünce soruya döndüm şart işlem kesin var dedim iki şıkka iniyor e yenişikte doğuruyor belli işaretledim geçtim. Herkesi Bi yerden düşüyor yapmak zorunda da.
-
@mehmedkemal siyasi faaliyette bulunma cikarilma sebebi degil ki.
Siyasi partiye uye olan 2 memura farkli ceza verildigini gorulmus mu peki -
@1umut gerek yok örneğe. Kanun sicilden silinmeden aynı süre içerisinde 2.kez işlenen fiilden dolayı bir üst cezayı öngörür.
-
@mehmedkemal ne diyim,yorumsuz.
-
Sorulara itiraz etmiş arkadaşlar vardı isimlerini hatırlamıyorum cevap gelmiş mi ösym den olumlu yada olumsuz cevap gelmiyor mu? Sınavın açıklanmasına az kaldı. Aslında kendim adına kazanma umudum yok ama yeniden ders çalışmaya başlayamıyorum sonucu görmeden
-
@ecem sınavı açıklarken sonuçlandırırlar genelde öyle yapıyorlar.