2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
kurum içinden uzmanlar alınmadan birlik olup ilan açtırmalıyız arkadaşlar .5 yıllık bi süreç var önünüzde .
-
Arkadaşlar gelin hep beraber sayın Berat Albayrak a mektup yazalım durumumuzu mağduriyetimizi anlatalım yalvarıyorum sizlere artık..para toplanamadı gazete ilanı veremedik twiter etkinliğinde sesimizi duyuramadık son çare mektup etkinliği yapalım hadı gelin birlik olalım bizim bizden başka destekçimiz yokkkkk
-
Emeklerimiz gittiği yer durum belli,
Kaybedecegimiz şey zincirlerimiz olur bu saatten sonra,
Ankara'da yürüyüş en etkilisi olur. -
Gerçekler acıdır. Sustukça ezileceğiz. Ezildikçe de yok olacağız. Ben şu an bir vergi dairesinde gelir uzman yardımcısıyım. Evet guy A grubunda en kötü meslektir. Ancak bunun nedeni yapılan iş ya da çalışılan yer değildir. Bunum tek nedeni bakanlığın çalışanlarına sahip çıkmaması, diğer kadrolara kıyasla aleyhe yapılan yasal düzenlemelerdir. İddia ediyorum; guylar bir çok merkez uzmanlıktan daha nitelikli ve daha yoğun çalışıyor. Örnek vermek gerekirse. Devleti ayakta tutan en önemli unsur vergilerdir. Düşünün müfettiş rapor düzenliyor ve bir firmaya toplamda 500.000 TL'lik vergi ziyaı cezası kesiyor. Aslında o kesmiyor. Raporda yapılması gerektiğini belirtir ve raporu vergi dairesine gönderir. Vergilendirme servisinde sorumlu memur bu rapora istinaden gerekli işlemleri usülüne uygun yerine getirir. Cezaları keser, vergi tarhiyatı varsa yapılır vs. Daha sonra bu mükellef genelde mahkemeye taşıt bu cezaları. Ve inanın işlemde en ufak bir mevzuata aykırılık ya da aykırılı benzeri bir şeyde mahkeme mükellefi haklı buluyor. Ardından devletin kaybı binlerce lira oluyor. Şimdi bu sadece bir örnek. Birçok örnek daha verebilirim. Şimdi guyun önemi anladınız mı? Aslında önemsizliğin işinden kaynaklı olmadığını, bakanlığın ve devletin bu mesleği ayaklar altına aldığını bilmelisiniz.
Gelelim konumuza. Vhki olup mevzuata hakim olan mesleğe yıllarını vermiş kişilerin sınavla gelir uzmanı olması bir dereceye kdar kabul edilebilir. Ancak diğer kadrolardan gelir uzmanı olması kesinikle yanlış. uzun vadede devlete gelir kaybı olarak geri dönecek bir politikadır. nedeni şu: şu anda bütün 35 yaş gelir uzman ve yardımcıları Kpss ye girip başka kurumlara geçmeyi düşünüyor. 5 yıla kadar kurumda nitelikli kimse kalmayacak. Nitelikli derken hiç çekinmeden söylüyorum. Çünkü kurum içi sınavla uzman olacak kişilerden bilgisayarda sağa tıklayıp kopyala yapıştırı bilmeyen yüzlerce adamlar var. ve bunlar gelip kurumlararası yazışma yapacak. Vay halimize!!
Arkadaşlar susmamalıyız! Tek ses olmalıyız! Diyeceklerim bunlar.
-
@frustration, içinde söyledi: 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Gerçekler acıdır. Sustukça ezileceğiz. Ezildikçe de yok olacağız. Ben şu an bir vergi dairesinde gelir uzman yardımcısıyım. Evet guy A grubunda en kötü meslektir. Ancak bunun nedeni yapılan iş ya da çalışılan yer değildir. Bunum tek nedeni bakanlığın çalışanlarına sahip çıkmaması, diğer kadrolara kıyasla aleyhe yapılan yasal düzenlemelerdir. İddia ediyorum; guylar bir çok merkez uzmanlıktan daha nitelikli ve daha yoğun çalışıyor. Örnek vermek gerekirse. Devleti ayakta tutan en önemli unsur vergilerdir. Düşünün müfettiş rapor düzenliyor ve bir firmaya toplamda 500.000 TL'lik vergi ziyaı cezası kesiyor. Aslında o kesmiyor. Raporda yapılması gerektiğini belirtir ve raporu vergi dairesine gönderir. Vergilendirme servisinde sorumlu memur bu rapora istinaden gerekli işlemleri usülüne uygun yerine getirir. Cezaları keser, vergi tarhiyatı varsa yapılır vs. Daha sonra bu mükellef genelde mahkemeye taşıt bu cezaları. Ve inanın işlemde en ufak bir mevzuata aykırılık ya da aykırılı benzeri bir şeyde mahkeme mükellefi haklı buluyor. Ardından devletin kaybı binlerce lira oluyor. Şimdi bu sadece bir örnek. Birçok örnek daha verebilirim. Şimdi guyun önemi anladınız mı? Aslında önemsizliğin işinden kaynaklı olmadığını, bakanlığın ve devletin bu mesleği ayaklar altına aldığını bilmelisiniz.
Gelelim konumuza. Vhki olup mevzuata hakim olan mesleğe yıllarını vermiş kişilerin sınavla gelir uzmanı olması bir dereceye kdar kabul edilebilir. Ancak diğer kadrolardan gelir uzmanı olması kesinikle yanlış. uzun vadede devlete gelir kaybı olarak geri dönecek bir politikadır. nedeni şu: şu anda bütün 35 yaş gelir uzman ve yardımcıları Kpss ye girip başka kurumlara geçmeyi düşünüyor. 5 yıla kadar kurumda nitelikli kimse kalmayacak. Nitelikli derken hiç çekinmeden söylüyorum. Çünkü kurum içi sınavla uzman olacak kişilerden bilgisayarda sağa tıklayıp kopyala yapıştırı bilmeyen yüzlerce adamlar var. ve bunlar gelip kurumlararası yazışma yapacak. Vay halimize!!
Arkadaşlar susmamalıyız! Tek ses olmalıyız! Diyeceklerim bunlar.
Teşekkürler.
Daha nasıl izah edilir, bilmiyorum. Bir şey yapmamız lazim!!
-
Ben daha önce defalarca erken para toplayıp su ilanı verelm diyen ama sözümü malesef dinletemeyen iibf. Suan sunu diyrm eger bu iki gun içinde Ankarada ciddi sekilde toplanıp yuruyus yapılmazsa bize yazıklar olsun tepkimizi sadece Twitter da gösterirsek bilin ki sesmz görmezden gelinir bu noktada meclisten gecms bi karardan bahsediliyor evet ankarada değilim gelecek durumda da değilim suan ama ankara ve İstanbuldaki arkadaşlarmdan rica ediyorum hocalardan yardım istyrm bi iki gun içinde belirlenen saatte tbmm nin oralarda yuruyus yapmazsak tepkisiz kalırsak daha cok semer vururlar bize. Bakın arkadaşlar ders çalısmakla hersey olsaydı suan burda olmazdık birlik olalım lütfen.
-
Arkadaşlar madem para gazete ilanına yetmiyor bugün bi tag satın alalım
-
Bu duruma ragmen hala kütüphaneye giderm yuruyuse gitmem diyene ses edemem tabi ama ben bu işe 4 senesni verms daha kaç senesni vereceği belli olmayan bi arkadasnz olarak nacizane tavsiyem hakkımızı arayalm ciddi katılım gösterelim bu yuruyusu yapalm ağlasak sızlasak bos kalem kimde ise kılıc onda. İstisare edip ortak saat belirlenip yarn bu is halledilmeli
-
@gmzankr066 tag + yürüyüş
-
@aknc Hocam ben yürüyüş konusunda karamsarım ya yine kimse gelmez gibibme geliyo.
Artı seçime yaklaşık 3 hafta var zaman çok daraldı biz yürüyüşü vs organize edene kadar çok zaman geçer
Arada bayram da var
Şimdi bakanlık hareketliyken krizi fırsata çevirmemiz lazım
Sonra soğuma olur -
@gmzankr066 bayramdan sonraki 2 haftada zaten ne olursa olur. Ondan sonrasını hiç tahmin edemiyorum. Bizi kim duyar kim işitir
-
@gmzankr066 eğer elimizi çabuk tutarsak hepsi hallolur ki zaten bizim artık ertelemeden vakit kaybetmeden harekete geçmemiz lazım ve ayrıca o yürüyüşe az kişi bile katılsa haber olacak bu çok önemli
-
@aknc kesinlikle
-
Yürüyüş mu ? dostum insanlar sosyal medyadan bile destek olmaya acizken allah için 10 kişi mi yürüyelim . Artık İİBF de “ya ben yapmasam da nasılsa yapan birileri olur” mantigi bitmedikçe elimizden Hersey böyle uçup gider
-
@ryan haber değeri olan birşey diyorum hocam bu sonuçta bence yapılması gerekiyor
-
@aknc ben varım hocam bütünü etkinliklere seve seve katılırım
-
Toplu bir etkinlik için ilk adım öncelikle ayrı bir başlık açılmalı bence. İİBF mezunlarının hepsinin dikkatini çekecek ve etkinlik konusu olacak bir başlık. Yürüyüş, mektup, ilan vs. herşeyde varim ben de.
-
@ryan hatta bana kalırsa Ankara İstanbul ikisinde de aynı gün yapılmalı bu yük sadece Ankaradakilere bırakılmamalı
-
En en en mantıklısı bakan beye mektup yazıp kesin olarak gittiğine, okuduğuna emin olmamız.. bunu da Ankara’da ki ya da İstanbul’da ki arkadaşlar yapabilir veya vekil tanıdığı olan . Tag ve yürüyüş ile bakan bey tam olarak derdimizi anlamayabilir.
-
Dün gece duyduğum bu haberi hala sindiremesemde ve bu sisteme yaziklar olsun desemde pes etmeyecek kadar değerli benim bilgim ve emeğim pes etmeyin ve susmayin ! Benim şahsi düşüncem şu ki taleplerimizin ve sistemin sorunlarını içeren bir yazı hazırlayıp meclise gidilmeli ve etkinliklere hiç vakit kaybetmeden başlanmalıdir.Hergun gündem de olucak şekilde olursa aralıklarla olmasından daha etkili olacağı kanaatindeyim