2019 CB İLETİŞİM UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAV PLATFORMU
-
@hacettepe Kardeşim bunlar nice yetenekli gencin umudunu kırdılar. Bakmayın mülakatlarda güler yüzlü pozuna büründüklerine. İşlerine gelen neyse onu yapıyorlar. Bu ülkede liyakate bilgiye değer verilmiyor. Ülkenin tanıtımını yapan kurumlara bakın torpilli adam dolu istedikleri gibi kullanıyorlar kurumları. Hasbel kader kuruma girip memur olanlar bu söylediklerimi bizzat görecekler emin olun
-
@hacettepe Ne alakası var sadece bu sınava girmiş olmasıyla torpil olması ihtimalinin? TİKA uzman yardımcılığına başvuran bir aday da, geçen yıl kendisini eledikleri halde, başka hiçbir kuruma başvurmamış sadece bu kurum için hazırlanmış ve yine olmadı. İnsanların günahını almaktan vazgeçin artık. Bir gün bir yerde birileri de haksız yere sizi itham ettiğinde ne kadar çirkin bir şey olduğunu anlarsınız.
-
@öfkeli kardeşim ben zaten bişry demedim emin değilim dedim ama göz var nizam var daha sınava dahi girmeden etmeden soruları görmeden etmeden KPSS puanı bile düşük bi insanım bu kadar kesin konuşması hele de bu işsizlik sürecinde hiçbir yere de başvurmaktadır kusura bakma durum bu istisnaları elbet vardır ama ben gördüm yasadımmonu diyorum
-
Ne zaman açıklanacağını söylediler hiç arayan olmadı mı?
-
@öfkeli Kardeşim ben bizzat bazı şeylere şahit olduğumu söyledim. Bilmediğimiz görmediğimiz şeylere yorum yapıp kimseye çamur atmayız.Elimizi vicdanımıza koyalım mülakatlarda herkesin liyakat ve bilgiye dayalı olarak alındığını sen düşünüyormusun? Mülakatlara girip referanslarını kullanıp alınanlar istisna da olsa diğer insanların günahına girmiş olmuyorlar mı? Aksini iddia eden varsa ya hiç kurum mülakatına girmemiştir ya da bu ülkede yaşamıyordur. Dışişleri de dahil bir çok kurumun mülakatına kadar gelmiş ve elenmil bir insan olarak söylüyorum gördüklerim ve yaşadıklarım birçok kurumdan ve yaptıkları sınavlardan soğumama neden oldu. Çünkü biliyorum ki bu çark böyle gelmiş ve birileri böyle de döndürüyor. Umarım birgün verdiğin emeklerin hiçe sayıldığı bir haksızlığa uğramazsın. O zaman gerçek günah nedir anlarsın..
-
Dostlar var mıdır bir duyum?
-
Kurumu arayan oldu mu hic?
-
Aynen bu referans işine yüzde yüz katılıyorum .Her girişimde belki bu sefer liyakate bakarlar diyorum ama çok çok küçük bi kesim hariç almıyorlar .Hiç ümit kırmak istemiyorum zira kendim de bu süreç içindeyim ancak ortada büyük bir gerçek var .Ne zaman mülakata giriyorsunuz ,her soruyu biliyorsunuz ,kendinizi 10 numara ifade ediyorsunuz ancak yine de eleniyorsunuz o zaman anlıyorsunuz .Ben de mülakata girmeden önce derdim ki yok ya bunlar kendini ifade edemiyor sonra da geliyor çamur atıyor .Ben olsam etkilerim kesin derdim .Ancak hiç öyle değilmiş .Ne yazık ki !Kvkk mulakatina girdim ancak nasıl bi liyakat varsa isim listesi bile yayınlamadılar .Her seferinde mulakattan ciktiktan sonra bi ümit kaplıyor içimi ancak daha sonra bu davranışıma kiziyorum .Çünkü referans yoksa beklenti 0 olmalı .ümit 0 olmalı .Olursa da sürpriz olarak görüp sevinmek gerek .Giren kimseyi zan altinda bırakmak istemem .hatta bu tarz kurumlara hakkıyla girenler kızacak sinirlenecek .hayır bizim kurum liyakatla aldı diyecek .çünkü kimse kendisine torpille girdi etiketinin konulmasını istemez .Aslında orası onun hakkıdır ,referans sadece buna katkı sağlamıştır .
Şu dediklerimin yalan, iftira ,kötü duygu veya negatif etkileme olmasini o kadar çok isterdim ki .Keşke bu konuda 1 kere de olsa yanilsaydim .Ancak çok şanslı degilseniz pek çoğunuz bunu yaşayacak maalesef .Kader kısmet diye bi şey de var ancak insanlar sizin hakkınızı elinizden alıyor .Ne kadar da hakkınız olsa bu sizden çalınıyor .Kader kismet yalan oluyor .İşte buna da kul hakkı deniyor -
@ekeblad dostum aynen demek istediğim buydu. Ne demek istediğimi anlamışsın.Beni kazananlar zerre kadar ilgilendirmiyor. Kimsenin başarısında da gözümüz yok.Sorunumuz onlarla değil sistemle. Bir kurum düşünün mülakat sonucuyla ilgili tek bilgi vermiyor. Bir muhatabınız yok. 10 veya 20 dakikalık bir sürede bir kişi değerlendiriliyor. Sizce her mülakat kaybeden başarısız mı? Bence kazananlar kadar başarılı hatta bu işe gerçekten gönlünü koyup da kazanamayanlar var. Hakkaniyet bu insanların da haklarının gözetilmesini gerektirmez mi? Bu insanların da mağduriyetlerini engelleyecek kendilerini ifade etmelerini sağlayacak bir sistem olamaz mı? Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Bu tür sınavlarda mağduriyetleri en aza indirmek. Herkesi mutlu edebilmek.
-
Arkadaşlar sonuçların tahmini ne zaman açıklanacağına dair bir bilgisi olan var mı?
-
Yarin bi kurumu arayip soralim en iyisi
-
Bu hafta defalarca aradım başkanlığı ama sağolsunlar bakan olmadı...
-
@ry Dostum kurum telefon edilmesinden bile rahatsız oluyor. Ben bir başka sınav için elendiğimde mülakat sonuçları ile ilgili bir muhatap aradığımda kendilerine yok dedirten mi dersin başka birimleri arayın diyen mi dersin herşeyi yaşadım. Meğerse muhteremler o sırada atananlarla tanışma faslı yapıyorlarmış. Anlatılacak çok şey var da yorum yapmaya değmez artık diyorum şu mübarek günlerde.. Dilerim bekleyen arkadaşlar için sonuçlar hayırlara vesile olur. Kazanamayan arkadaşlar da üzülmesinler çünkü onlar da en az kazananlar kadar emek vermişlerdir ilerde Allah onlara başka kapılar inşallah açacaktır. Çalışma azminizi herşeye rağmen yitirmeyin. Saygılarımla...
-
Arkadaşlar kurumlardaki telefonlar genel olarak gelen aramalarda telefon numarasının gösteren cinsten. Hal böyle olunca seni bir açarken, ikinci de reddetme ihtimalleri çok yüksek oluyor ve nitekim öyle yapıyorlar.
-
Arkadaşlar kurumu arayanınız oldu mu ramazanı ya da İstanbul seçimlerini de bekliyecekler galiba
-
Hic tahmini olan var mi ne zamana aciklanir
-
Olmadı kurbanı da beklesinler iki bayram arası açıklamak uğursuzluk getirmesin..
-
Basın enformasyon 1 ayda açıklanmıştı. Büyük ihtimalle bu hafta açıklanır diye düşünüyorum
-
@barocan hadi insallah
-
Dostlar arayan oldu mu kurumu bu hafta bekleyelim mi sonuçları 40 gün oldu