Yüksek Lisans ve Doktora İlanları
-
@-Deficit- Evet hocam yokmuş çok pardon gözümden kaçmış.Dil şartına odaklandım ondan galiba
-
Marmara Üni. yl yapmayı çok isterdim ama Çorumda ikamet ediyoruz bu yüzden hitit üniversitesi için başvuru yapacağım sanırım .
-
Aü sbf işletme bölümünde tezsiz yüksek lisans açılmış ilgilenen arkadaşlara duyurulur
-
@genclerbirlikli Ankara siyasalin sitede hazırlık aşamasında diyor kardeşim daha belli değil yani
-
@brzezinski fakültenin facebook sayfası paylaşmıştı siteye bakmadan yazmıştım o da onların ayıbı olsun
-
Uludağ Üniversitesi işletme yüksek lisans mülakatına ya da herhangi bir üniversitenin işletme yüksek lisans mülakatına girmiş olan bilgi verebilecek olan var mı ? Bölümle ilgili, bilgi ağırlıklı sorular mı geliyor?
-
@jimgordon İşletmede hangi bölümü seçeceksen oradan soru geliyor. Örneğin muhasebe ise neden muhasebe vs gibi
-
@Bireysel-başvuru İşletme / Yönetim ve Organizasyon , İşletme / Uluslararası Ticaret, İşletme / Muhasebe ve Denetim gibi bölümler var. Benim seçtiğim bölüm adı olarak İşletme / İşletme. Seçmeli olarak hangi bilim dalıyla ilgili dersler almak istiyorsun diye bir soru gelip onun üzerine o dersle ilgili mi sorular gelir sizce ?
-
@jimgordon o zaman hocam genel işletme terimlerine odaklan. Genelde akademik camiaya ne gibi katkı sağlarsın tarzı sorular geliyor. Ya da hangi alanda neden çalışacaksın tarzında.
-
Bugün girdiğimiz Marmara Üniversitesi bilgi değerlendirme sınavında bilginin değerlendirilmediğini öğrenmiş olduk. Bari mülakatta adam kayırmacılık yapsaydınız diyesi geliyor insanın.
-
@Mehmet-Muzaffer hayırdır hocam hangi bölüm için girdiniz nasıldı sorular
-
@MaxMin iktisat politikası için girdim. İlk soru devletçilik nedir, 1923-1932 yılları arasında başarısız olmasının siyasi ve iktisadi nedenlerinden en az birer tane yazınız. İkinci soru da MB'nin tahvil satışı yapması durumunda faiz ve gelir düzeyindeki değişimi IS-LM modeliyle analiz ediniz. Sınav iyi geçti, sonuç saçma.
-
@Mehmet-Muzaffer sonuç kaç beklerken ne geldi hocam ? tahmin ediyim 30 mu verdiler
-
Arkadaslar Merhaba. Benim bir sorum olacaktı.
Bir üniversitede yüksek lisansa başlamıştım. Derslerin tamamını verdim. Sadece seminer kaldı. Devamında tez aşamasına geçecektim. Ancak devam etmedim.
Acaba başka bir üniversiteye geçiş şansım olur mu? -
@MaxMin ikinci sorudan tam vermeleri lazımdı, diğer sorudan da en azından yarı yarıya puan almalıydım. Hoş onu da iyi yaptım ya neyse. Evet 30
-
@Mehmet-Muzaffer zor olmadı hocam tahmin etmek fiks not Geçen sene bende girmiştim birebir aynısı başıma geldi dediklerinizin.
Bu arada sonuçları ne zaman açıklıyorlar sınavdan hemen sonra mı ?Göz göre göre kontejanların tamamı torpille dolduruluyor ve izliyoruz bunu hale bak
-
@MaxMin Sınavdan yaklaşık iki saat sonra açıkladılar. Mülakata kalabilir miydim bilmiyorum da 30 alacak kadar kötü değildi cevap kağıdım. Öyle düşük aldığımdan ötürü de 90 alanların neye göre 90 aldığını merak ediyorum haliyle.
-
@Mehmet-Muzaffer hocam tamamen düzmece puanlar listeye giricek adamlar belli ve onlara bunun için gerekli puanlar veriliyor kalan kısma ise liste dışı kalmasını sağlıycak düşüklükte puanlar veriliyor
Alesi ganosu 60 olup mesleki bilgi+mülakattan 100 er adamlar görürsün listeyi incelersen , aynı şekilde mesleki bilgiden 90-100 alıp mülakatta 10 alarak yedek listesine düşenleride görürsün yani bu nasıl bir mantık adam bişiyler biliyor demekki sınavı yapmış mülakatta nasıl tavır sergilediyse artıkBunları bilipte elden bişey gelmemesi en acı olanı
-
@MaxMin benim yine alesim 68,8 not ortalamam 84,13'tü. Her ne kadar yazılıdan hakkımı alamasam da daha yüksek olup elenenler olduysa onlara daha çok üzülürüm.
-
@Mehmet-Muzaffer hocam geçen sene listede 80 küsür alesler ganolar mülakata dahi girememişti , asil listedekilerin alesler ve ganolar yedeklerinkinden düşüktü insanı işkillendirmiyor değil zaten incelenince