2019 VMY Duyum var mı?
-
Büyük ölçekli kapatılıyor sanırım. Yani aylar önce dile getirilen şey gerçek olacak gibi.
-
Aynen grup ayrımı kapatılıyor. Mesleğe girişte değişiklik yapılmış. Kanun yasalaştıktan sonra yönetmelik biran önce yayınlanır inşallah. Sonra da ilan gelir umarım
-
@müfettiş_37 mesleğe girişte ne değişikliği yapılmış hocam
-
@Cemre33 en başarılı yuzde 5 buyuk mükelleflere bakıyordu kalan yuzde 95 küçüklere bu ayrım kaldırılmış
-
Yoksa vmy ilanı mi geliyordu @paretowilfredo
-
@strtmn arkadaşlar kadar konuştuğum vergi müf. Vmy beklemeyin diyordu ama guy kesin gelir diyodu ama kurum içi dışı bilgi vermedi..
-
@ysr konuştuğunuz kadarıyla kesin gelen guy ilanı, ne zaman içindi dostum?
-
@strtmn gelse bile en az 1.5 2 ayı var
-
@strtmn şubatta konuştum askerde müfettişler vardı ve Guylar vardı vmy bekleme diyolardı bu yıl ama guy kesin gelir denildi...temmuzda tekrar konuştum yüksek oranda vmy gelmez denildi..azda olsa mhuy ihtimali verildi bu sonbahar için
-
@ysr guy tahminleri tutsa bu yıl yeter :))
-
Kurumda üst düzey yöneticiliği olamayanların o kuruma alınacak personel ile alakalı bilgisi olmaz. Sadece tahmin yürütür.
-
Arkadaşlar VDK’nın yapısı değiştiriliyor. Yalnızca üç büyük şehirde ikamet (İstanbul, Ankara, İzmir) gibi derneğin baskıları sonucu gelecek değişimler var. O yüzden VDK tam oturmadan bu sene VMY ilanı bence de biraz zor gibi.
Ancak aldığım duyuma göre sağlam bir GUY alımı yapılacak. Bu alım yüksek rakamda olacak ve bu alım ikiye bölünerek de yapılabilir. Yani Mart 2020 gibi bir alım, Eylül-Ekim 2020 gibi bir alım daha şeklinde olma ihtimali de var.
Maliye Bakanlığı’nın ilanlarında farklılıklar göreceğiz bu süreçte. -
@SRPR marttan önce olma ihtimali yokmu hocam
-
@SRPR Mart mı Allahım aklıma mukayyet ol ya daha erken olma ihtimali yok mu hocam
-
@SRPR tarihleri misal verdiniz sanırım. Bu denli yüklü ise, birden fazla ayağı olacak ise, ilk ayağı neden şuan olmuyor bu ilanın? "Yüklü" kısmı kurum içi kokuyor.
-
@SRPR Bu saglam alim sadece kurumdisi mi hocam ?
-
@ysr Bi Kasım kaldı sonbaharında sonunu bekliyor anlaşılan Mhuy
-
@frank @mathilda @strtmn
Tarihler tabiki kesin değil arkadaşlar. Kesin tarihi şu an yöneticiler bile veremez çünkü planlama bitmedi diye biliyorum. Ancak alım sağlam miktarda yapılacağı için ve bazı kurum içi dinamikler de bu dönemde dikkate alınacağı için iki parti şeklinde alım yapılması da mümkün. İki parti alımdan biri şu an yapılırsa zaten parti olayı kalmaz. Bu sene ve seneye aynı rutinde alım açılmış olur. Eğer bölerek alım yaparlarsa 2020 ilkbahar ve sonbaharda olma “ihtimali” var.
Amacım moral bozmak değil, lütfen yanlış anlamayın. Hatta duyduğum yüklü alım haberini aktarmak istedim. Direk bir ay sonra alıma çıkabilirler mi? Elbette hiçbir engel yok gibi ancak planlamaların tam bitmemesi, kurum içi değişiklikler, diğer dönem GUY’ların yeni başlatılması gibi unsurlar diğer “ihtimali” de kuvvetlendiriyor.
@Baelish
Duyduğum kadarıyla evet yüklü miktarda kurum dışı alım yapılacak.
Benimkiler de hepimizinki gibi duyum. Ancak kendi içinde tutarlı ve gerekçeleri makul geldi bana da. -
@SRPR Hocam yüklü alım denilen sayı iki part halinde nasıl olur sizce tahmini tabiki kesin bişey soylemenizi beklemiyorum
-
@paretowilfredo hocam olay mahalline bekleniyorsunuz