2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@Umutsuz-0 insallah bize de kısmet olur
-
@bornova35 benim de mülakatım çok iyi geçmişti . Sorulan 8 sorunun tamamına doğru yanıt vermiştim umutluydum ancak bana da yedek listede yer vermişler (+100 ) hayırlısı olsun sağlık olsun . Kazanan arkadaşlara başarılar
-
Merhaba dostlar.
Söz verdiğim gibi başarılı olan adaylar için tercih ve atama aşamalarını, yedek adaylar için sürecin işleyişini, re'sen atamayı, tercih sistemini detaylı şekilde ele aldığımız bir yazı hazırladık.
Zannediyorum sürece dair merak ettiğiniz her konuya yanıt olacak nitelikte oldu. Hakeza kafanızda muğlak olan durumlara dair de aydınlatıcı olmasını umuyorum.
Buyurun dostlar buyurun;
-
@paretowilfredo Hocam kolay gelsin bilgilendirici yazınız için öncellikle teşekkürler. Bir durum kafama takıldı da: kurum başarı sıralaması aynı zamanda tercih sırası mı oluyor. Yoksa tercihte bulunurken sözlü puanı + kpss puanı baz alınarak yeni bir puan mı oluşuyor.
-
@paretowilfredo üstad süreler hakkında da üç aşağı beş yukarı bilgi verebilir misiniz ?
-
@modigliani-0 Dostum Kurum bu konuda ne yapacak kestirmek olanaksız şu an. 9. Promosyonda bir fasıl çok kısa sürede atandı ve başladı. Bir kısım aday ise aylarca bekledi. Aralarında 5 ay kadar vardı. Bu nedenle malesef.
-
@Umutsuz-0 Sıralamanız esastır bence dostum. Puan hanelerinin boş olmasını ben buna yordum. Ortalamalar ile sıralama yapılmış olabilir. Duyuru da netleşir bu husus.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
@modigliani-0 Dostum Kurum bu konuda ne yapacak kestirmek olanaksız şu an. 9. Promosyonda bir fasıl çok kısa sürede atandı ve başladı. Bir kısım aday ise aylarca bekledi. Aralarında 5 ay kadar vardı. Bu nedenle malesef.
Bir kısım çabuk başladı bir kısım daha geç başladı arada 5 ay vardı bu ne demek oluyor hocam anlamadım bi de bu kazananların sıralaması var diyelim ki 100. Asil ve 300. Asil il tercihinde 100. Olan işe 300. Olan aynı yeri 1. Sıraya yazarsa 100. Olan o yazılan ili kazanıyor peki 100. Olan aynı ili 5. Sıraya yazsa 300. Olan aynı ili 1. Sıraya yazsa yine 100. Olan mı kazanır yoksa tam tersi mi son olarak 21.seçeneği yazan kişi sıralaması 350. Yani son sırada bile olsa kadro sayısı 350 olduğu için o herhangi bi yere atanmayı kabul ettiği için en tercih edilmeyen bir il olsada kazanıyor anlamına mı geliyor?
-
@paretowilfredo tercih ve atama işlemlerine ilişkin duyuru gelmeden önce kazananlar kuruma herhangi bir evrak götürüyor mu ya da bir şey yapıyor mu ?
-
@denetmenmi dediğim gibi tam hatırlamıyorum ama herkes ayni anda goreve başlamıyordu.
-
Merhaba dostlar.
Eş durumu konusunda çok sayıda mesaj alıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu konuda mevzuatta yazan şartları taşıyanların kendi durumları ile alakalı teferruat için Kurumla görüşmeleri en sağlıklısı olacaktır. Karşı mesleğin durumu, o Kurumun atama şartları, tekrar mazeret kullanma durumu gibi konular özellikli konular. Bu konularda sizi yanlış yönlendirmek istemem. Bu nedenle bu durumu iki taraf da memursa özellikle her iki Kurumla da istişare halinde olarak değerlendirmeniz en sağlıklı seçim olacaktır bence.
Temel şartları Sosyal Güvenlik Kurumu Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde şu şekilde yer bulmuş durumda;Bunun dışında yazıda da belirttiğim gibi mazeretinizi en başta belirttiğinizde direkt olarak eşinizin olduğu yerde göreve başlayabiliyorsunuz. Bunun uygulamaları önceki promosyonlarda oldu.
Yeni evlenecek arkadaşlar için şunun bu mantıkla baktığımızda atamadan evvel nikahın olması, karşı tarafın eş durumu şartlarına uygun olması durumunda doğru olan seçenek gibi görünüyor. Diğer durumda önce ilinize gidip sonra mazeret ataması yapmanız gerekeceğinden bir anlamda iki iş olacaktır.Bunun yanında tekrar söylüyorum tüm bu konuların tatbiki kısmını en iyi Kurumun bu işe bakan birimleri bilir. Defalarca bu uygulamaları yaptıklarından en sağlıklı yöntemi onlar söyleyebilirler. Ve özellikle yine tekrar ediyorum, iki taraf da memursa, iki tarafla da görüşmek mantıklı olur. Karşı tarafın da kısa vadede atanması ve sizin ikinci kez eş durumuna tabi olmak durumunda kalma ihtimaliniz varsa mutlaka iki tarafla da etkileşimde olun ki mağduriyet yaşamayın.
-
Üstad birde mazeret ile istediği şehire gidebilcek olan kişilerin diğer arkadaşların istediği şehir i tercih edebilmesi için bu arkadaşların istanbulu mu tercih etmesi gerekiyordu öyle bir muabbet vardı @paretowilfredo
-
Arkadaşlar göreve başlayınca askerliği yeniden tecil edebilir miyiz ?
-
@sgkdntyrd Böyle bir kaide yok dostum. Ancak en çok kadro İstanbul'a açıldığından, tek tük kadroları öldürmemek adına böyle bir adet var. Mantıklı olan da bana sorarsanız bu. Eninde sonunda il değiştirecekseniz mazeret ile, az alan ilin kadrosunu öldürmeniz hem oraya gitmek isteyen adayı mağdur ediyor, hem personel ihtiyacı olan o ili. O nedenle en az zararı görecek il olarak İstanbul görüldüğünden makul bir tercih.
-
@mrkorkmaz1 Evet dostum. Hemen insan kaynakları ile iletişimde olup belgenizi yollatın. Kurum 3 sene tecil yapacak yeniden yetişme dönemi için.
-
@paretowilfredo dostum ellerine sağlık öncelikle. Ancak kafamda netleşmeyen bir konu var önceden il tercihlerinde kpss puanı +mülakat ortlamasi baz alınırken şimdi yalnızca başarı sıralaması mi alınacak ? Yoksa ikisi de mi kriter olacak acaba ?
-
@aroma Dedim ya dostum, haneleri boş geçmişler. Eğer sonradan bir puan duyurusu yapmayacaksa Kurum, böyle görünüyor.
-
@paretowilfredo anladım dostum bir muamma var şimdilik bekleyelim bakalım .
-
Kurum başkanımız Mehmet selim bağlı bakan yardımcısı olmuş. Şimdilik kuruma kim başkan resmi gazetede göremedim ama inşallah bizim süreci etkilemez
-
@Shane-larkin büyük ihtmal kısa sürede ataması gerçekleştirilir. Akıllarda tek soru "acaba kim olacak?"