2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@Muhalba kasa fazlası varsa kasa borçlu olur STF alacaklı olur.
-
@iamkaya kapama işlemi yapman gerek stf borçlu olur. 2 şıkta vardı bu zaten. Alacakta alıcılar yer alacaktı galiba. İşlemin nedeni belirtilmişti. Satım yapılmış ve fazla para alınmıştı
-
Hocam aynı gün tespit etse, başka bir tarihte tespit etse, hiç tespit edemese, noksanlık fazlalıktan fazla ise dönem sonu ayrılacak diğer dönen varlıklar karşılığı vs tüm işlemlerin nasıl yapacağını biliyorum evelallah. Ama bu soru enterasandı, sınavın genelinde olduğu gibi. Aynı gün demiyor, kasa farkı tespitinde yapacağı kayıt diyor, kasa fazlasının tespiti mi?(bu durumda kasa borçlu stf alacak) Fazlanın nedeninin tespiti mi?( bu durumda stf alacak ilgili hesap borç) Sorun burada. Hayırlısı olsun ne diyelim ki.
-
@iamkaya çok detaycı bakıyorsun hocam bence. Kasada fazla var nedeni belli kayıtı soruyordu yani. Alacağa attığın stf yi neden belli olduktan sonra borca atıp kapatıyorduk. Yarın belli olur neyse artık
-
@Adam-Keeynes haklısın hocam, 3. girişim oldu artık çok bilmekten yanlış yapıyoruz galiba. Yarın kesin açıklanıyor mu cevaplar?
-
@Adam-Keeynes hocam biliyorm ben kapatılacağını bilmiyordum yani soruyu eksik okumuşum sadece ilk kaydı yapıp bıraktım :((
-
@ücüncütekil belkide ben yanlış okumusumdur hocam kesin konusmam böyle şeylerde. yarın açıklanınca bakacağız artık
-
@Adam-Keeynes inşallah hocam
-
arkadaşlar sorular yayınlandı şimdi özkaynak sorusuna bir bakar mısınız ? 7.2 yerine soruda 0.72 verilmesi lazımdı soru yanlıs tahminimde sonuç doğru cıkmıyor.
-
@ryan O iki sorunun iptal edilmesi lazım.
-
@Tonyukuk646 diğer soru o hatadan bağımsız değil mi hocam onu etmeyebilirler belki ama özkaynak kesin yanlış
-
@ryan Bağımsız ama aynı soru iptal olacağı için ikisinin de iptal olması durumu ortaya çıkabilir. Ben çok zaman kaybettim o soruda sırf 7.2 oranı yüzünden ikincisine bakamadım bile. Ama sadece ilk sorusunun iptal edilmesi adaletli olur bence de.
-
@Tonyukuk646 bende ilk soru diğer soruydu hocam ama çok haklısınız arkadaşımdada sizin gibi ilk soru hatalı olandı o yüzden ekstra zaman kaybetmiş
-
19 net yapmışım geçen sene 21 netim vardı arkadaşlar moralim çok bozuldu yerimde bile sayamamışım sorular geçen seneye göre zor muydu sizin durumunuz ne
-
@gencbiraday geçen sene 32 doğrum vardı bu sene 23-24. Ama bi sene boyunca çalışmadım hiç
-
@gencbiraday maliyeyi kontrol ettikten sonra muhasebeye cesaret edip bakamadım. Geçen sene maliyeden 31 doğrum varken bu sene 23 doğru tonla yanlışım var. Planlamalar 2017 senesi gibi mi gelir ?
-
@elitnur geçen seneye göre zordu dimi maliye bende 20.75 netim çıktı maliyeden moralim sıfır şuan
-
@gencbiraday geçen seneye göre çok çok zordu doğru kabul ettiğim birçok soru yanlış çıktı puanlamayı 2017 gibi düşünebilirsek bir nebze iyi olur belki
-
@elitnur iktisat nasıl geldi geçen seneye göre
-
@gencbiraday Geçen seneden 6 7 net düşük öncülü soruları hep yanlış yapmışım moralim sıfır