2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Şahsi görüşümdür. Corona sonrası yeni dünya düzeninde özellikle bilişim teknoloji alanında ciddi bir istihdam oluşturulacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte a grubu ilanlarında da mühendislik dallarına daha yoğun kadrolar ayrılabilir. Ayrıca şuan bütün dünyada insanlar hala can derdinde hayatı normale döndürmekten ziyade bu illeti kontrol altına almaya çalışıyor devletler. Yani henüz tıbbi boyutunda mevzu. Birkaç ay sonra azalan tüketim talep yetersizliği birçok iflas eden müessese kepenk kapatan işletmeler işsiz kalan milyonlar dönmeyen ekonomik çarklar tüm dünya devletlerini etkileyecek. Her kriz dönemi içerisinde kendi fırsatlarınıda getirir. Önümüzdeki dönemde bizim ülkemizde de kamuya alımlar konusunda pozitif gelişmeler olacağını tahmin ediyorum. Bir anlamda el mahkum yeni istihdam oluşturmaya. Ekonomik sistemin canlanması talebin makul seviyelere gelmesi için devletinde elini taşın altına koyup personel istihdam etmesi gerekiyor. Dünya 1929 buhranına doğru gidiyor malum. İşte bundan dolayıdır ki herdaim hazırlıklı olmak gerekir. Fırsatları değerlendirmek için puanlar cepte olmalı.
-
@LioN hocam kabinedenmisiniz ? yazılım sektörü sizleri bekliyor.3 yılda 1milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen 1program başlatıyoruz.
Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırladığı projede eğitimler, BTK Akademi portalı üzerinden gerçekleştirilecek -
@urfaspor63 yok kardeşim kabineden değilim öngörü diyelim sadece:) hayırlı uğurlu olsun ne diyelim.
-
arkadaşlar merhaba.
memurlar. net'teki ilanlar kısmından 1 Ocak 2016dan beri ilana çıkılan Agrubu ve benzeri (kaymakamlık,sayıştay,idari hakimlik,kamu bankaları uzman yard,müfettişlik,eximbank,merkez bankası,dışişleri,ihracatçı birlikleri uzman yard,belediye müfettişlik ve bakanlıklar-üst kurul uzman yar.,müfettiş yard) bütün kadroların İİBF/SBF mezunlarının başvurabileceği toplam kadro sayısı 12202.
yaptığım hesaplamanın içinde halihazırda ilana çıkılacak hazine ve maliye bakanlığı 2000 kişilik kadro ile ticaret bakanlığına ihdas edilen 200 kişilik alımlar DAHİLDİR. -
@LioN İİBF ve mühendislik kadroları iç içe geçecek gibi duruyor. Fakat özellikle devlet kurumları ve şirket departmanları açısından sosyal bilimlerin de hali hazırda Covid sonrası önemi artacağından kendi düşüncemdir, İİBF bölümlerinin önemi artacak. Çünkü 1 milyon yazılımcı projesi örneğini ele alırsak lise mezunları dahi başvurabiliyor. KPSS de zaten mühendis kadroları pek iç açıcı değil. İİBF de fazla yok fakat alanın genişliği, dil bilme, yazılım bilme, sertifika programları vs. ve kurum sınavları ile şansımız açılabilir. Dediğiniz gibi puanlarımız yeter ki elimizde olsun.
-
@paretowilfredo üstadım 2020 kpss sonrası bddk ya da spk tekrar bir alım yapabilir mi
-
@BlackList Dostum BDDK için son yüklü alım olacağını duyduğumu söylemiştim. Bu duyum temelinde bir süre yüklü bir alım olacağını düşünmüyorum dostum. Çünkü ihraçlar sonrası boşluğu büyük oranda kapadı Kurum sanıyorum. SPK için de ritm genellikle iki yılda birdir. Bu dönem için bir alım yaptı Kurul. Kısa vadede tahminim bir alım gelmesini açıkçası beklemiyorum. Ama bunu 2020 yıl sonuna doğru bir daha soruşturmak daha sağlıklı olur dostum.
-
20 gun olmus bu basliga kimse ne bir duyum ne bir gorus yazmis herkes kabuguna cekilmis galiba...
-
@zubizubi hocam çok ilginç ve olağanüstü bir dönem yaşıyoruz çünkü
-
kamu bankaları ilan a çıkar mı acaba
-
Evet arkadaşlar Allah için kamu bankalarından bari bir duyumunuz yok mu ya
-
Hocam SGK Müfettiş Yard. Alımı hakkında herhangi bir bilginiz veya duyumunuz var mı ?
Yakın zamanda ilan gelme ihtimali var mıdır @paretowilfredo -
@Claark SGK'nın tüm unvanları için plan var dostum ancak işler düzene girdikten sonra takvimler netleşecektir.
-
@paretowilfredo hocam sgk uzman yardımcılığı için de alım planı var mı ona göre kpss de çeko oturumuna girmeyi düşünüyorum
-
@silence Tüm unvanlar için planlama var dostum. Uzmanlık da buna dahil. Ama dediğim gibi takvimi nasıl olur beklemek gerek netleşmesi için.
-
@silence uzman yardimciliginin denetmenlik ve mufettislikle farki nedir
-
-
Arkadaşlar kamu bankalarindan alıma çıkılacağına dair duyumu düsüncesi olan var mi malum ziraat uzman yardimciligi agustosta alim yapiyordu ancak koronadan dolayı alım olmaz mı acaba:(
-
@plausible hocam inşallah gelir ama bana kalırsa 2021'e kalmış olmalı en iyi ihtimalle yıl sonu diye düşünüyorum
-
@paretowilfredo hocam çok teşekkür ederim . Sgk müfettişliği konusunda uzun süre ilan gelmeyecek gibi ifadeler kullanılıyordu ama sizin duyumlarınız daha önemli benim için. Umurlarımız yeşerdi sağ olun.