9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
"Sınav çok zordu. "
"Kaç net bekliyorsun?"" En az 76 net. Sen de 72,75 netşe girersin. Hep aynı şeyler Sınsv bana göre kolaydı 72,75 bekliyorum . Demek ki Benin zekamda bir şey var . Herkese zor gelenden benim kolay gelenime göre daha fazla bekliyor -
@kaan24
Hocam. Bilmiyorum ben zaten ösym iptal etmeyecek gibi görünüyor artık sınav sonucuna odaklandım en olumsuz durum da 72.5 netim var zannımca yeter gibi duyumlar doğruysa
Ben hala Ağrı nın yanlış olduğunu iddia ediyorum sana şu soruyu soruyorum sınavda bu soruyu herkez gördü çözen kişi 2017 verisi olarak mı anlamıştır 2018 verisi olarak mı???
Yada bu soruyu cidden 2017 verisi sorulduğunu düşünerek çözen mi var varsa ben inanmıyorum. -
Yigit hoca face de paylaşım yapmış.Kop kesin iptal büyük ihtimalle 70 bandında kapatacak diyor.
-
@kema-boratav Kısmi iptal derken misal 6 soru icin iptal basvurusu yapildiysa 6 sorunun tamami degil 2 sinin 3 unun iptal edildigini anlatmaya calismis hocamiz.
-
@karayell321 2 si kesin
-
@hasi-moto ne zaman yazmış hocam bulamadım bir de niyet mi okuyorlar yoksa bilgi mi emin olamıyorum
-
@sonsuz net bir şey söyledikleri de yok. Hocaların dediğine inanılıyor ÖSYM'den bilgi alınca inanılmıyor. Bu da ilginç!
-
Yiğit hoca da sizin bizim gibi sonuç bekleyen birisi. En fazla kendi tahminini veya beklentisini yazmıştır. Kişisel yorumlara göre kalan günleri kendimize zehir etmek sadece bize zarar verir.
-
Arkadaslar bu saaten sonra bence en son hocalarin dediklerine inanin. Ben samimi bulmuyorum artik. Yuzde seksen sorular iptal edilmedigi icin baraj dolmadi zaten. Osym de inatla iptal yok diyor. Farkli bi senaryo olsa sasiracagim artik
-
@ayraan o yüzden aslolan kurumlardan sağlayabileceğimiz bilgiler...
-
Benim bu sınavdan anladığım bir iktisat hocası, bir idare hukuku hocası, bir tr ekonomisi ve bir Türkçe hocası bize yöneltilen 100 soruyu beraber kafa kafaya verip çözmeye kalksa bırakın full çekmeyi 90 üstü net bile yapmaları çok zor. İktisat hocası haliyle iktisatı bana bırakın diyecek ve monopol sorusunda ya yanlış işaretleyecek ya da boş bırakacak çarpan sorusunu da sınav atmosferinde doğru yapıp yapamayacağına soru işareti koymak gerek! Diğer alanlar için de bu geçerli idare de kop sorusu ve dahası birçok hocanın Sayıştay sorusunu, yerel yönetimler ve belediye meclisinin görev alanına giren sorusunu doğru cevaplayabileceğini düşünmüyorum. Bazı arkadaşlar burada yazdı Türkçe de öznellik çıkarım sorunu birçok Türkçe hocasına sormuşlar bu soruda hata var cevabını almışlar. Diğer alanlardaki bazı soruları da bu duruma dahil edebilirz. Demem o ki ÖSYM nasıl bir ekibe soru hazırlatıyor çok merak ediyorum ve bu sorular neden başkalarının incelemesinden geçmiyor, geçiyorsa neden farkedilip gereken özen gösterilmiyor? Ayrıca yanlış soru kimin kaleminden çıkmışsa bir yaptırımı olması lazım ama bana öyle geliyor ki hiçbir yaptırım olmadığı gibi herkes cebini doldurduğu ile kalıyor olan da hergün saatlerce masabaşında dirsek çürüten biz gençlere oluyor.
-
Arkadaslar yerel yonetimler ozerklik sorusunu bir tek ben mi maliyeyi dusunerek cevapladim acaba. Soru hakkinda bir bilgim yoktu ama maliyeden ademi tahsis ilkesi geregi belirli gelirler belirli giderlere tahsis olunamaz diyerek yapmistim allahtan dogru cikmis. Yukardaki arkadasa katiliyorum bu tarz ve buna benzer sorulari sinava hocasini soksan bile bocalar yanlis yapabilir
-
@whshw öyle düşünmek size doğru yaptırmış sevindim sizin adınıza ancak madalyonun diğer yüzü: bağış/yardımdan bahsediyor, ana bakarsak kurumlara şartlı bağış yapılabiliyor mesela, belediye başkanına valiye falan.
burada direk yerey yönetim özerklik şartı okunmuş biliniyor olmaı.ya da şöyle bir çıkarım yapılabilir: maksat yerel yönetimlerin özerkliğini artırmak ise herhangi bir yardım yapıp da bu parayla ille de bu işi yapacaksın demek özerklik şartının temel mantığına ters düşer. -
-
@Enderbyk istenilen belgeler neler hocam
-
@hasi-moto bağlantı kaldırılmış olabilir diyor
-
bu mali denkleştirme sorusunada İtiraz edildi mi
-
- Adayın 69,5 netle listeyi kapattığı duyumu ne kadar doğru ???
-
Klasik sınavda bile TMSF sorusunu iptal eden ÖSYM bu sınavda kop ve monopol sorusunu iptal etmeyecek öyle mi? Boşuna beklersiniz.
-
@amirim, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
işlerim ve yoğunluktan yazamadım affola dostlar…
- aday 69.5 nette kaldı.
İptaller dahil mi hariç mi belirsiz.
2 veya 3 soru iptal edilir de bu iptaller epey kişinin yanlış yaptığı veya borş bıraktığı sorulara isabet ederse sınav 70.9 gibi kapatacaktır.
Belki de iptaller dahilinde 69.5 nette kapadı. Kim bilir
- aday 69.5 nette kaldı.