9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Dostlar eşdeğerlik hususu için hazırladığımız yazıyı da bırakalım şöyle. Kafasına takılan dostlar inceleyebilirler.
https://www.tercihiniyap.net/m/ozel-haber/kimler-kaymakamlik-sinavina-girebilir-kimler-kaymakam-olabilir-h7729.html@klckyahilal Hocam bu yazıdan bir bölüm;
*"Adayların eşdeğerlik belgesi alabilmeleri için Yükseköğretim Kurulu'nun ya bölümleri ile alakalı bir karar almış olması ve bu kararı adaya göndermesi ya da daha evvel alınmışbir karar yoksa bu yönde bir karar alınması gerekmektedir. Adayların bu talebi bir dilekçe ile Yükseköğretim Kurulu'na iletmeleri lazımdır. Şayet yeni karar ile ya da alınmış bir kararın adaya tebliği ile bu belgenin kendisine yollanmış olması gereklidir ki aday Kaymakamlık Sınav sürecini sürdürebilsin.
Adaylar Yükseköğretim Kurulu'na hitaben bir dilekçe hazırlayarak ve dilekçeye;
-Diploma örneklerini
-Transkript örneklerini
-Nüfus cüzdanı ya da T.C. Kimlik Kartı örneklerini ekleyerek ......................."*belki ilginizi çeker :))
-
İdari yargılama usulü hukuku dahil mi acaba arkadaşlar
-
-
@albertcamus, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kema-boratav https://www.tercihiniyap.net/m/ilan/icisleri-bakanligi-kaymakam-adayligi-sinav-ilani-2019-h8234.html
Usta bunu gördüm de idari yapı 14 soru diyor oradan acaba iyuk gelirmi diye merak ettim , yani idare hukuku tek sorumlu olduğumuz değil mi
-
@kema-boratav Evet hocam, idari yapı dediği İdare hukuku kapsamındaki bir konu ama daha derinlemesine, iyuk dersi sınava dahil değil
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@paretowilfredo hocam şimdi çok sorulacak. İlk girinizin altına kaynak, soru bankası ve hangi konulara ağırlık vermemiz gerektiğini belirten bir yazı yazabilir misiniz ?
@beveridge-eğrisi Dostum açıkçası ben bu sınava özel olarak hiç çalışmadım. Bu yönden benim önerilerim ancak gözlemlerime ve işittiklerime dayanabilir. Ancak eğer @can-mavi gibi daha önce bu sınavı kazanmış, başarı göstermiş ve rüştünü ispat etmiş dostlarımız eğer ki bu minvalde yazılar yazarlarsa ben de ilk mesaja bunları ilave edebilirim dostum. Bilmiyorum dostlarımız ne derler
Çok güzel olur hocam böyle bi çalışma.
-
@albertcamus sağolasın iyi çalışmalar
-
Arkadaşlar yetki devrinde yetkiyle beraber sorumluluk ta mi devrediliyor ?
-
herkese merhaba ve başarılar,
buradaki öneriler üzerine ritüel çalışma kitabını aldım ve bu kadar hatalarla dolu hukuk dilinden uzak ve yanlış bilgiler içeren bir kitap nasıl önerilir hayretler içerisindeyim.
Vereceğim iki örnek yeterli olacaktır.
Cilt bir anayasa hukuku bölümü soru 159:
1982 anayasasına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler ifadesi anayasa hangi yıl girmiştir sorusu cevap olarak 2017 yazılmış
böyle bir yenilik yok arkadaşlar sadece bu. ifadeden sonraki cümle mülga edilmiş 2017de
Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler. (Mülga ikinci cümle: 21/1/2017-6771/16 md.) (...)İkinci örnek anayasa 172. soru yine yapılan ama aslında yapılmayan bir ilaveyi sormuş?? ürkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar, kendilerine T.C. Emekli Sandığı tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez.(2) bu ifadenin 2001 yılı değişikliği ile anayasaya girdiği söylenmiş arkadaşlar 2 numaralı dipnota bakarsanız 21/11/2001 tarihli ve 4720 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Sosyal güvenlik kuruluşları” ibaresi “T.C. Emekli Sandığı” olarak değiştirilmiştir. ifadesini kolaylıkla görebilirsiniz. gördüğünüz gibi koca bir cümlenin anayasaya girdiğini idda etmek ve bunu böyle yazmak tamamen kanun okumadan uzak bir şekilde yanlış ifadelerle dolu bir kitap ve yanlış yönlendirmeye zaman kaybına sebep oluyor. Üstelik fiyatınında pahalı olduğunu hatırlıyorum. sizleride uyarmak istedim uzak durun
-
@klckyahilal ptt ile yolladım ben kardeşim
-
Uzmanlık sınavım ile arasında 20 gün var ama hedef belli Allah utandırmasın hakkıyla emek verenleri.
-
Herkese hayırlı olsun arkadaşlar 2 ayımız var sıkı bir şekilde çalışarak inş başarabiliriz.Kitap tavsiyesi olan var mı ? Özellikle idare-anayasa ve soru bankası +deneme bile olabilir.Geçen seneden elimde kanunname var ona ek olarak bir kaynak arıyorum.
-
@klckyahilal ben YÖK aradımda PTT gönderin demişti.Telefon: 0850 470 0 965 E-Posta: denklik@yok.gov.tr sor.ne olu ne olmaz.
-
@IS-LM Anladım hocam teşekkürler.
-
Hakkımızda hayırlısı olsun gerçekten hakedenlerin kazanması dileğiyle .
-
Her şeyden önce bu sınavın 2. Aşaması olan mülakat aşamasının adil olmasını istiyoruz.
Ey Allah’ın idareci yaptığı ve büyük bir mesuliyet ile yükümlü kıldığı sayın büyüklerimiz.
Adil olunuz. Sıra kapanlara, akraba kontenjanlarına, politik kısıtlamalara izin vermeyiniz.
Ahmet’iyle Mehmet’iyle hepimiz bu vatanın sadık evlatlarıyız. Yıllardır heba olan emek ve umutlarımız bu 108. Dönemde yeşersin.
Herkese başarılar. Hak etmek güzeldir. Gerisi tahdiri ilahi.. -
Yine geliyoruz Yılanoğlu!
-
-
@hayırlısı035 tamam hocam saolun bende yollayayım elimde bulunsun
-
@Av-aylin32, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
herkese merhaba ve başarılar,
buradaki öneriler üzerine ritüel çalışma kitabını aldım ve bu kadar hatalarla dolu hukuk dilinden uzak ve yanlış bilgiler içeren bir kitap nasıl önerilir hayretler içerisindeyim.
Vereceğim iki örnek yeterli olacaktır.
Cilt bir anayasa hukuku bölümü soru 159:
1982 anayasasına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler ifadesi anayasa hangi yıl girmiştir sorusu cevap olarak 2017 yazılmış
böyle bir yenilik yok arkadaşlar sadece bu. ifadeden sonraki cümle mülga edilmiş 2017de
Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler. (Mülga ikinci cümle: 21/1/2017-6771/16 md.) (...)İkinci örnek anayasa 172. soru yine yapılan ama aslında yapılmayan bir ilaveyi sormuş?? ürkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar, kendilerine T.C. Emekli Sandığı tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez.(2) bu ifadenin 2001 yılı değişikliği ile anayasaya girdiği söylenmiş arkadaşlar 2 numaralı dipnota bakarsanız 21/11/2001 tarihli ve 4720 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Sosyal güvenlik kuruluşları” ibaresi “T.C. Emekli Sandığı” olarak değiştirilmiştir. ifadesini kolaylıkla görebilirsiniz. gördüğünüz gibi koca bir cümlenin anayasaya girdiğini idda etmek ve bunu böyle yazmak tamamen kanun okumadan uzak bir şekilde yanlış ifadelerle dolu bir kitap ve yanlış yönlendirmeye zaman kaybına sebep oluyor. Üstelik fiyatınında pahalı olduğunu hatırlıyorum. sizleride uyarmak istedim uzak durun
Hesap açar açmaz eleştiri adı altında güzel bir “karalama” iletisi olmuş. Kitabın yazarı bana 17-18 soruda hata var dedi.
İlk baskıda her yazarın %1 oranında hata yapma hakkı var yeter ki düzeltme ve güncelleme notu paylaşılsın.