9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@deüdem estağfurullah hocam ben iptal varsa bile şimdi kimse açıklamaz demek istedim
-
@skrbrdr listede adim varmi diye soracam ben hocam sizide sorabilirim isterseniz
-
@sonsuz Hocam Kutluay hoca kısmi iptaller var dedi
-
@kaymakam Ben mi anlatamıyorum bilemedim, bakın tekrar yazayım, A kişisi 69.50 neti var ve KOP sorusuna “Niğde ve Nevşehir KOP illerinden değil bence” diyerek 1-2 yi işaretledi diyelim , böyle olunca bu arkadaşımız O SORUYU YANLIŞ İŞARETLEDİĞİ İÇİN yani “soru doğru olsaydı bile YANLIŞ İŞARETLEYECEĞİ İÇİN” puanı yükselecek ve mükakata kalacak .. öte yandan ben 2016 da KOPa eklenen Nevşehir’in zaten kop illerinden olduğunu bilmeme rağmen KOPun kuruluştaki illerini soruyor olabilir diyerek “yalnız 2 yani Nevşehir” işaretliyoeum ve 70 den 69 a düşüyorum ve liste dışı kalıyorum .. KOP SORUSU YANLIŞ BUNDA ŞÜPHE YOK , benim savunduğum şey bir yanlış başka bir yanlışla kapatılmaz , kop iptal edildiğinde iptal edilmediği duruma göre daha adaletsiz bir tablo ortaya çıkaracak biz sınırdaki arkadaşlar için ,, bakın yanlış anlaşılmasın tekrar söylüyorum , Nevşehir kop illeri arasında olmadığı varsayımı ile bile Niğde ve Nevşehir i işaretleyenlerin bizi liste dışı bırakma ihtimallerinden bahsediyorum ben , neyse hayırlısı bekleyelim
-
@asımus yanlış soruların iptal olması adaletsizlik değil. Bir çok kişinin monopol ve kop sorusunda fikri vardı ama yapamadi çünkü ya sıklarda hata vardı yada soruda verilen Öncüllerde hata vardı bu yüzden bir çok kişi boş bıraktı bunlardan biri de benim. Haa asıl adaletsizlik konusuna gelecek olursak bizim emeklerimiz düşünülmeden ozensizce hazırlanan sorular derim..
-
@moonlight hocam tartışmada ısrar ediyorsunuz ama kuruluştaki illerini soruyor olabilir! diye yorumlayarak soru sorduğunu görmedim ben ÖSYM’nin.Nevşehir de kopa dahilse siz de zaten Niğde Nevşehir yapan arkadaş gibi soruyu yanlış Yapmış oluyorsunuz mantık bu.0.25in yüzleri elediği bu tür sınavlarda kusura bakmayın kimse kabullenmez bunu.Geceniz hayr olsun
-
@moonlight, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kaymakam Ben mi anlatamıyorum bilemedim, bakın tekrar yazayım, A kişisi 69.50 neti var ve KOP sorusuna “Niğde ve Nevşehir KOP illerinden değil bence” diyerek 1-2 yi işaretledi diyelim , böyle olunca bu arkadaşımız O SORUYU YANLIŞ İŞARETLEDİĞİ İÇİN yani “soru doğru olsaydı bile YANLIŞ İŞARETLEYECEĞİ İÇİN” puanı yükselecek ve mükakata kalacak .. öte yandan ben 2016 da KOPa eklenen Nevşehir’in zaten kop illerinden olduğunu bilmeme rağmen KOPun kuruluştaki illerini soruyor olabilir diyerek “yalnız 2 yani Nevşehir” işaretliyoeum ve 70 den 69 a düşüyorum ve liste dışı kalıyorum .. KOP SORUSU YANLIŞ BUNDA ŞÜPHE YOK , benim savunduğum şey bir yanlış başka bir yanlışla kapatılmaz , kop iptal edildiğinde iptal edilmediği duruma göre daha adaletsiz bir tablo ortaya çıkaracak biz sınırdaki arkadaşlar için ,, bakın yanlış anlaşılmasın tekrar söylüyorum , Nevşehir kop illeri arasında olmadığı varsayımı ile bile Niğde ve Nevşehir i işaretleyenlerin bizi liste dışı bırakma ihtimallerinden bahsediyorum ben , neyse hayırlısı bekleyelim
Bu mantik ile hocam özelikle bizim bu sınavdaki ana alanımız olan hukuk bölümünde hiç bir soruyu yapamayız her sene kanun değişiyor mevzuat değişiyor soruda belirtmiyorsa biz niyet okuyup eski haline göre yaparsak çok komik bir durum olur
-
mevzuat yanı kural uygulanır kimin zarar ya da fayda gördüğüne bakılmaz. Hukuk devleti de budur zati...kılavuz ne diyorsa o
-
@iibf bu durumu belirttim ben zaten. Benim lafım doğrusunu bilip hata olduğunu anlayıp doğru yapan veya boş bırakanlara değil. Hİçbir fikri olmadan yanlış yapanlara ve boş bırakanlara. Onların 2 neti artmış oldu sizin ve benim de 2 netim azalmış oldu. Ve ben dedikleri gibi 69.5 ile kaparsa barajı geçemiyorum ama belki diğer türlü olanlar listeye girmeye hak kazanacak. Zaten ben kimseyi suçlamıyorum sorular bariz hatalıydı ama ben sınav esnasında normal olarak sorulara kesin hata vardır gözüyle bakıp bi şey aramadım. Sormuşlarsa eğer vardır bi cevabı deyip başka sekillerde düşünüp işaretledim iki soruyu da çünkü herhangi bir sınava girmedik biz bu kadar hatalı soru olacağını Emin’im ki kimse düşünmemiştir sınavda.
-
@asımus insanlar asagi yukari ayni kaynaklardan calisiyor ve baraja yaklasabilecek bilgi seviyesine geldiyse kop sorusuyla alakali bir seyler mutlaka okumustur cok detay bir bilgi degildi cunku hicbir fikri olmamasi zor bence sizinde boyle dusunmeniz stresinizi azalta bilir.
-
@aslan38 Hocam en basitinden Ahmet nohutcunun kitabından çalıştım ben. Kuruluşta yer alan 4 il vardı sadece. Sonradan eklenen illeri yazmamıştı. Ve ben önce o şekilde öğrendim. sonra ise bir denemede karşıma çıkınca yanlış yaptım ve doğrusunu öğrendim.
-
@asımus daha önce bu başlık altına düne hiçbir Şey yazmadım ama her gün okudum. İnşallah 3 soru iptal olur, inşallah 5 soru iptal olur, inşallah sınav iptal olur diyenleri dahi gördüm. Çünkü kimse kendinden başkasını düşünmüyor. Bu sınav için aylarını heba Edenleri hele hiç düşünmüyor. İlk günden beri 70.75 ile sınırdaydım o zamandan beri inancım yoktu çünkü 400 kişilik listenin dolacağını ve 72-73 ile kaptacagını düşünüyordum belki doldu da bilmiyorum artık. Ben de kendimce haklı gördüğüm şeyi söylüyorum sadece. Çünkü yanlış yapanların sesi cok çıkıyordu bu da benim zoruma gitti. Zaten su saatten sonrası tamamen nasip. Umarım ki bu sınav için gerçekten emek Harcayanlar bu mesleğe sahip olur. İyi geceler arkadaslar
-
Birşey sormak istiyorum bu iptal edilme durumunda durum osym nin hatası olduğuna gore iptal edilen sorular tüm adaylar için doğru kabul edilmiyor mu ben sanki öyle biliyorum yanlışmıyım
-
@Alipin18 yanlis hocam
-
@aslan38 peki nasıl oluyor doğru yapan in cevabi heba oluyor o zaman ben üçünü doğru yaptım biride boştu bu sorulardan bir türlü anlamadım yazık hadi ben zaten beklentide değilim ama sınırda olan için zor bir durum hayırlısı
-
Biraz önce baktım eskiden varmış evet ama 2016 da uygulamayı kaldırmışlar
-
Madem bekliyoruz başka bir konudan bahsedelim vakit geçsin arkadaşlar.
Hocaların tavrını hiç samimi bulmadığımı söylemeliyim. Özellikle sınavdan sonra 20 soru tutturdum, 30 soru tutturdum demeleri çok komik. Kamu yararını, seçilme usullerini, yasama dokunulmazlığını, dmk izin süresini, yetki genişliğini ve daha sayamayacağım kadar çok sayıda, basit ve her kitapta yer alan soruyu birebir tutturduk demeleri tamamen bunca emek verenle alay etmek. (Özellikle Alan bilgisi için konuşuyorum.)Sosyal konut sorusunu, Avrupa yer.yön.öz şartını, fahri görevi, sayıştay denetimini, mali denkleştirmeyi tutturanı hiç görmedim.
Ayrıca ortada bir duyum varsa samimiyetle açıklamak gerekir diye düşünüyorum en azından üstü kapalı da olsa söylenebilir. Madem insanları heyecanlandıracaksınız yarım cümlelerle birer kelimeyle hiç konuşmamak daha hayırlı değil midir? Ben bunu reklam olarak görüyorum kusuruma bakmasınlar.
-
@zynnepgns hocaların samimiyetine zerre güvenmiyorum herkes yolunda , kitabında soruların geçtiği konu metinlerini çekmiş bi hoca adı bende kalsın insan hakları dersi ile ilgibi yahu uzaydan soracak hali yok zaten konular belli dersler belli o dersler senin kitabında tabiki olacak soruyu birebir yakalarsın anlarım eyvallah en iyi hoca en az reklam yapan hoca en iyi kitap reklamı olmayan kitaptır net
-
@Willsmithh İnsan gerçekten yetki gaspını yetki saptırmasını tutturdum demeye utanır. Onu tutturmuyorsan zaten hoca olduğunu sorgulaman lazım senin. Kitaplar satın alınırken, sosyal medya sayfalarında mevzuattan arakladıkları şeyleri hap bilgi diye yutturup fenomenliğe soyunurken, binlerce kişiden teşekkür yağarken her şey çok güzel. Ama 3-4 gün kalmışken insanlar heyecan içindeyken, koca bir senenin emeği karşılık bulmak üzereyken ağızlarından cımbızla laf alıyoruz. Hiç konuşmasalar daha iyi...
-
Forumda her süreçte olduğu gibi şimdi de bu süreçte (iptalciler) patlayacaksınız !!!