2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Güzel meslek umarız hak eden, hakkıyla yapacaklar yerleşir. Klasik sınav deneyimimiz de yok demeyiz artık
-
@Shady1 Hocam konu-soru tahmininiz de vardır sizin
-
Arkadaşlar rica ediyorum ingilizce tartışması yapmayalım şu güzel başlıkta. Geçmiş yıllarda sınava giren arkadaşları bekliyoruz bilgilendirme için teşekkürler şimdiden
-
@islimbot hocam burada cümle değil metin çevirisi var değil mi? Eski sorularına baktım İngilizcesi iyi olmayan birinin 50 alması pek mümkün değil gibi.
-
İlanda p48 yokmu bana mı oyle geldi?
Gecen senekı ılanda varmıydı -
@hussle Yeni puan sistemiyle ilk alımı hocam. Alan puanı olarak eskiden de İşletme içeren puan türü kullanırdı. Yine işletmeden gitmiş tahmin ettiğimiz gibi.
-
@Shady1 matematik, ticari hesap ve istatistiğe hangi kitaplardan çalışmıştınız?
-
@iühf19 Merhaba ben de hukuk mezunuyum. Puanım 91 ve ingilizcem iyi. Ancak anlamadığım hukukçu uzman yardımcısı geçtiğimiz senelerde ayrı değil miydi ayrı ilan gelecekse ona başvurmak isterim ondaki sinav sorulari daha az alandi. Yoksa burada kısa sürede daha fazla alana çalışmak gerekecek.
-
@rassal sadece istatistik bakmistim o da biraz. Internetten pdf bi kitapti sanirim ismini hatitlamiyorum. Herhangi bi istatistik kitabi isinize yarar hocam.
Matematik kısmında olasilik problemi , ticari hesap kısmında bilesik faiz hesabi , istatistik yukarda bahsettigim sekilde sorular vardi.
Şöyle de bi güzelliği var sinavin, oturumlar seçmeli sorulardan oluşuyor. Hukukta mesela 5 soru yapilmasi isteniyosa 7 -8 soru var siz secip yapiyosunuz.
-
@postmodern, içinde söyledi: 2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@Shady1 Hocam konu-soru tahmininiz de vardır sizin
Hocam muhasebede kâr dağıtım kaydi vardi karsilik ayirma vardi, hukukta borcu sona erdiren haller ve hukuka uygunluk nedenleri vardi , ticaret hukukunda azinlik haklari nelerdir diyodu, iktisatta paraşüt teorisi , keynesin uzun dönemde hepimiz ölüyüz sözünü açıklayin vardi mesela...
Yüzeysel genel bi tekrarla gecilecek bi sinav bu bence.
-
@pakilips evet önceden öyleymiş ama malesef hukuk uzman yardımcılığı için ayrı ilana çıkmamışlar. Hoş henüz ruhsatım olmadığı için ben yine genel ilana kalırdım.
Bakalım hocam bi şekilde asılıp yapmaya bakacağız. -
@paretowilfredo il planlama hangi türden çağırır ustad ?
-
@Marsiyal eski soruları baz almayın çünkü kurum 2011'den sonra yüksek maaş vermeyi bıraktı ve son 3 yıldır istanbula taşınma sürecine girdi. Tcmb de istanbula taşınacak. hem alan hem de iyi dil bilen tcmb'ye gider. o yüzden ne yabancı dili ne de alanı eskisi gibi zor sormaz. eski soruların bir hükmü yok. sırf eski sorular yüzünden bile insanlar başvurmayacak ve taban düşecek
-
@Shady1 teşekkür ederim. Biraz istatistik ve ticari hesap bizi kurtarır herhalde
-
@tyr61, içinde söyledi: 2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@paretowilfredo il planlama hangi türden çağırır ustad ?
bunu bende merak ediyorum
-
88 ile yerimizi alalım
-
Kurumda çalışan bir tanıdık taa geçen seneden alım için izne çıktıklarını söylemişti ilan anca şimdi geldi ama hayırlısı oldu Bddk murakıplık sınavı eksik yönlerimi görmemi sağladı sadece ingilizceden kalmanın verdiği hırsla kurslara gittim ekstra önem verdim çalıştım didindim ingilizceyi istenilen seviyeye getirdim kaymakamlıktan vazgeçiyorum p28:90 puanla kapındayım SPK
-
İktisat-Planlama ve İşletme İktisadı
Maliye-Kamu kredisi
Muhasebe-Mali Tahlil
Bunlara biraz yabancıyım da ne önerirsiniz ? -
@Pigaçu kamu kredisi devlet borclari olabilir, mali tahlil ise analiz. Işletme iktisadi bir iki sınavda daha vardı girdiklerimden ama normal iktisat çalışabilirsiniz. Planlama için yorum yapamayacam.
-
@clearman Planlamanın Türkiye ekonomisi kalkınma planları dönemiyle ilgili olabileceğini tahmin ediyorum emin değilim