29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@pijamalıhakim çünkü bu soruyu lehine çevirenler liste dışı kalabilecekken belki de hakim olacak. Burada telafisi güç ve imkansız sonuç doğmakta.
-
@pijamalıhakim hocam haksız yere girenlerden ziyade sorunun iptal olmasının önüne geçmek açısından iyi olur bence. Bana soru iptal edilecekmiş gibi geliyor çünkü ama iptal değil b şıkkını yapanların doğru kabul edilmesi gerekiyor
-
Sınır dışı edilme kanunda güvenlik tedbirleri arasında sayılıyor. Daha kanun okumayı bilmeyenler böyle cevabı net sorulara aptal aptal itiraz etmesinler lütfen!
-
@mucizeleryolda bende onun tarafındayım yani ilk cevabına göre yeniden değerlendirilmeli ama bu YD ile mülakatlar yapılmadan istenmeli diyorum
-
@RootofAllEvil hocam ben o soruya davamı açacağım...sizinde ifade ettiğiniz gibi kanunda güvenlik tedbirleri arasında sayılıyor...ancak ben çalıstigim kitaplarda guvenlik tedbiri degil diye anlatiyordu...hatta ceza kanunu hazirlanma surecinde prof. Izzet ozgenc komisyon baskanligi yapmis.guvenlik tedbiri olmadigi onun kitabinda da yaziyor...ben de bu kitaplara gore hareket ettim...yanlis olsa bile kanuni hakkimi kullanacagim...
-
@kmlyz tabi hocam kullan hakkını ama itirazın kabul edilmeyecektir. Soru net bir şekilde kanuna göre sorulmuş.
-
@RootofAllEvil tabiki hocam mahkeme karar verir artık..sizin söylediginiz de dogru olabilir...
-
Tahmini olarak konuşursak; SİZCE ilk 300de kaç hukukçu kaç iibf li vardır ?
-
@RootofAllEvil bence aptal olanlar kim biliyor musun mesela özelleştirme yüksek kurulu artık olmadığı halde soruda şıklara sırf kanun metninde hala duruyor diye yerlestirenler .sinir dışı edilme artık güvenlik tedbiri değil ama malesef hala kanunda o başlıkta duruyor asıl aptal olanlar öncüllere onu koyanlar
-
@kule34 daha önce yazdığım gibi soru kanuna göre sorulduysa cevabını kanun maddelerinde arayacaksın. Sorular sizin çalıştığınız kitaplara göre yazılmadı diye mi bunca tantana? Yok efendim neymiş ismail ercanın kitabında sınır dışı edilme güvenlik tedbiri olmaktan çıkarıldı diye yazıyormuş. Kanun ne güne duruyor kanunda yazan neyse cevap o.
-
@RootofAllEvil senin sınavda çözdüğün tüm sorular kanunda yazıyor muydu mesela vergide yorum sorusu o soruyu kanuna göre mi cözdün
-
@RootofAllEvil hmk tahkim sorusu mesela o soruda iptal edilir diyordu ama kanunda edilebilir diyor neden bu soru iptal edilmedi peki
-
@kule34 tahkim sorusunun iptali muhtemelen mahkeme kararıyla olacak, yorum sorusu kanunda yazmıyor tanım olarak ama sınav anında basit düşünürek kanunun ruhu=amaçsal yorum yaptım bu belki şans işi oldu
-
@RootofAllEvil sınır dışı edilme güvenlik tedbiri olmaktan çıkmıştır profesörlerin hepsi bunu yazmış kitaplarında çünkü öyle artık güvenlik tedbiri değildir kanunun sistematiginde hala orada duruyor diye kimse kanuna göre cevap budur diyemez güvenlik tedbirlerine mahkeme hükmeder kanun maddesi değişmiş idareye bırakılmış karar yetkisi açık bir şekilde artık güvenlik tedbiri değildir bu kadar net
-
@kule34 ya hocam bu konuda tartışmayacam daha fazla kanunda yazan ifadeyi nasıl görmezden geliyorsunuz? Hocalar profesörler tek başına yasama organı mı oluyor da kanunda açıkça yazan ifadeyi yok sayıyor? Bu 4. hakimlik sınavım oldu kanun metinlerinde açıkça yer alan ifadelerin böyle manasızca tartışıldığı sınava ilk defa rastlıyorum
-
Biriniz de çalıştığı kaynakları yazan kişileri suçlasın ya bu ne toz kondurmazlıkmış. Sanki hepsi birer evliya ha! Tüm suç soruları sizin çalıştığınız kitapları yazan hocalara göre hazırlamayan komisyonda(!) Mülakat listesine giren bu kadar insan çoğunlukla kanundan çalışan en azından konuyu kanunla pekiştiren bu kadar insan hepsi yanılıyor değil mi? Hey Allah'ım ya! Neyse siz devam bu boş manasız tartışmalarınıza sadece uzlaşma sorusu yüzünden son anda liste dışı olanlara üzülürüm gerisi umrumda olmaz.
-
@2pacalypse Teşekkür ederim ve tebrik ediyorum sizi başarılar dilerim
-
Arkadaşlar yanlış yaptığım soruydu
-
Arkadaşlar uzlaşmaya itiraz yada dava açın eğer sinirdaysaniz ve eslem hoca iptal yada cevabı değiştirir bu açıklama diye söyledi ve başkasından beklemeyin
-
nasılsa birileri dava yada itiraz eder diye yanlış düşünmeyin ve eğer sınırdaysanız ve doğrunun pesindeyseniz itiraz ve dava yoluna gidin bir şey kaybetmezsiniz emin olun