29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
ve kesinlikle de uzlaşma sorusunun iptal olacağını göreceksiniz uzlaşma komisyonlarında bizzat çalışan arkadaşlar da bunun yanlış olduğunu söylüyor
-
%25 vezneden otomatikman indiriliyor oda %75 ini ödediği takdirde burda talep yok zaten anlatmama gerek yok hepiniz biliyorsunuz
-
@justice000 amacsal yorum sorusuyla alakalı ne düşünüyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam iptal olmasını istiyordunuz
-
@justice000 hocam ben o soruyu sonuna kadar kovalayacağım. o sorunun cevabı değiştiği için liste dışında kaldım. uzlaşmanın olduğu yerde cezada indirim nasıl olur? saçma sapan bir kararla birçok insan mağdur edildi.
-
@justice000 siz dava açtınız mı hocam nasıl işliyor süreç
-
Arkadaşlar dava MEB ve OSYM ortak sınava ilişkin usule tabi olduğuna dair danıştay kararı mevcuttur ve bu usule göre davanın karara bağlanma süresi dosyanın tekemmülümden itibaren 15 gündür ve jet yargılamaya tabidir. yorum sorusunda birden fazla cevabı var ama iptal olur olmaz bunu bilemiyoruz zaten kanunun özünün tespitinde amaçsal tarihi sistematik yorum metodlarinin hepsi kullanılıyor Allah bu ösym yi bildiği gibi etsin uzlaşma sorusu yüzünden 0.9 puanla bende kazanamadim ve dahası 0.2 ile kaybedenler var bu uzlaşma sorusu yüzünden ve bu uzlaşma sorusunun yanlış hemde nasıl yanlış olduğunu uzlaşma vermesinde bizzat çalışan ve vergi müfettişleri ve gelir uzmanı ve vergi dairesi müdürü ve daire başkanı ve akademisyen ve cengizhan doğruyol hoca ve ismail bayer hoca ve daha bir çok alanında uzman kişiler osym nin uzlaşma sorusunda çok feci yanlış yaptığını söylüyorlar ve gerçekten ösym bize iyi bir kazık attı ve özellikle sınırda kalan arkadaşlar itirazla olmazsa davayla yada direk dava yoluna basvurabiliriz ve göreceksiniz ki iptalle mülakata kalacaksınız emin olun ve ben 1 soruyla 300 350 kişi geçtiğini vallahi billahi de hem kendimden hemde çevremde bizzat gördüm inşallah iptal yada cevabı değişecektir buna gerçekten inanıyorum yeter ki bu işin sonuna kadar takipçisi olalım
-
@justice000 hocam uzlaşma sorusunun yanlışlığı nasıl kesinse amacsal yorum sorusu da aynen onun gibi kesin yanlıştır ve iptal edilmesi gerekir
-
@kule34 kesinlikle hocam
-
@justice000 davayla olur ama ösym tarafından bilemiyoruz yorum sorusu icin
-
@hakimadayı06 hocam en zorlandığin sınav hangisi oldu peki ?
-
Ben de uzlaşma sorusunu yanlış yapmışım. Vergi dairesinde çalışıyorum ve uzlaşmaya indirim olduğunu ÖSYM den öğrendim. O kadar basit soruları yanlış yapıp sınavı kaybedince,bu soruya itiraz etme heyecan ve azmini kendimde bulamıyorum . Sınırda olan arkadaşlar ve tüm adaylar için en hakkaniyetli sonuç gerçekleşir umarım.
-
Arkadaşlar kitlesel bir şekilde itiraz ve dava yoluyla inanın iptal olacaktır ve bizzat göreceksiniz de
-
neden kitlesel şekilde olmalı çünkü adamların umrunda değil arkadaşlar
-
@justice000 siz iyuktaki süreleri hiç anlamamışsınız biraz daha okuyun. Öyle hemen 15 günde karar çıkmaz
-
Geçen seneki 2 iptal soru sonrası bana 2,5 puan gelmişti sıralama da aynı şekilde 200-300 kadar kisi öne geriye atmıştı bazılarını. Beni 232 kişi yukarı taşımıştı.. Bu sene de 300den 500e aradaki sıralamaya sahip olanlar yargı sürecini kovalamalılar akıllarında kalmaması yönünden. Ama şu ana kadar bir itiraz falan yok galiba.
-
@zafereadımadım hocam geçen sene sıralamanız ve puanınız kaçtan kaça geldi
-
@zafereadımadım adliden mi girmiştiniz idariden mi? Geçen yıl iptal edilen 2 soru beni 13 kişi öne geçirmişti idariden girmiştim. Eğer idariden girdiyseniz sizi nasıl 232 kişi öne geçiriyor onu merak ettim
-
@adalet dikkat ederseniz dosyanın tekemmünden itibaren 15 gün diyor
-
@adalet yani dava açılmasıyla 15 gün değil dava dosyası tamamlanacak yani dava dosyası nın tekemmülünden itibaren 15 gün dür diyoruz siz yanlış anladınız dikkatli okuyun
-
@RootofAllEvil hocam bu kişiden kişiye sıralama bağlamında değişiyor 350 kişiyi geçeni de bizzat gördüm yani