29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
1 soru iptaliyle 300 kişi öne atıyorsa mutlaka adli yargıdır. Çünkü geçen yıl iptal edilen 2 soruyu da ilk cevap anahtarına göre yanlış yapmıştım ilk sonuca göre sıralamam 436, düzeltmeden sonra sıralamam 423 olmuş.
-
@2pacalypse hocam hangi kaynaklara calistiniz acaba
-
@justice000 sizin yanlış yaptığınız sorular mıydı yani doğru sayınız artmış mıydı?
-
Benim geçen sene yeniden değerlendirmede doğru artmışım olmadığı halde sırf ss dan 1.3 puan gelerek 230 kişi ilerletmişti
-
@Gizemmm ilan gelmesiyle çalışmaya başladım, yaklaşık 3-3.5 ay civarı yani. daha çok kanun/mevzuat ağırlıklı gittim. Öyle çok özel kaynaklar kullanmadım, alesta, monopol gibi şeyler kullandım herkes gibi. Ek olarak soru-deneme vs çözmedim, sadece konu çalıştım, kanunları defalarca okudum. Özellikle hmk, iyuk ve anayasanin defalarca okunması gerekiyor. Bu sınavı doktrine-tartismali seylere hakim olan değil, mevzuata hakim olan kazaniyor. O yüzden olabildiğince kanun odaklı bir çalışma yapın. Çok kalın, detay kitaplardan kaçın. Siz buyuksehir belediyesinin ilçe belediyesi üzerindeki idari vesayet yetkilerini çalışırsınız ama gider kaç büyükşehir belediyesi var diye sorar
İlk 24'lük kısım ise sizin öğrencilik geçmişinize bağlı biraz. Ben kurum avukatligi için ciddi ciddi kpss çalıştığım için zaten iyi derece tr mat tarih yapıyordum. Kpss tipi kaynaklardan calisilabilir.
-
Ayrıca surelere de dikkat edilmeli artik, tam saymadım ama en az 10 soruda direk süre soruluyordu galiba. ÖSYM sürelere- sayılara kafayı takmış durumda anlamsız bir şekilde
-
@mucizeleryolda adamlarda yüz astar yok hala sıralamaya giren arkadaşların hakkının korunduğuna dair hukuki(!) dayanaklar sunuyorlar. bu soruyu değiştirtenlere mi kızarsın bunlara uyan ÖSYM ye mi bilemedim...
-
@mucizeleryolda hocam ben de gördüm facebook'ta öyle bir paylaşım. ösym'ye cevap değiştirten adamım, bu sayede mülakata kaldım diye böbürleniyor. o cevap bizim hakkımızdı ve saçma bir şekilde değiştirildi. sonuna kadar kovalayacağım o soruyu.
-
Sayıştay, kaymakamlık ve hakimlik olmak üzere 3 mülakatım var inşallah biri olur
-
@pijamalıhakim itiraz eden birisi facebookta şöyle bir şey yazmış hocam “iptal olduktan sonra eski listede 300 de olup adam hakim oluyor ancak iptal sorusundan sonraki yeni 300 kişilik listede olmayacakken adam hakim olmuş oluyor. Bu da kötü bir şey. Her ne olursa olsun umarım hak yenmemiş olur.” hak konusuna bu kadar vurgu yapan bu kişiler olur da soru iptal edilir de kendileri bu bahsettiği durumu yaşayıp yeni değerlendirmede 300dışında kalırlarsa ağızlardan düşmeyen hak konusuyla ilgili vicdanen nasıl bir aksiyon alacaklar bunu merak ediyorum
-
@ahmetozcelik35 biz de itirazımızı yapıp yolumuza bakıcaz artık hocam her şeyin en hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah hepimiz için zor bir süreç hakkımızda hayırlısı olsun
-
@mucizeleryolda ayni kişiler hmk sorusuna da itiraz ettiler fakat o sorunun cevabı değiştirilmedi ve şu anda o sorudan bahsetmiyorlar ve listeye girenlerin mülakatlarının açıklanmadan sorunun iptal değerlendirilmesi yapılmayacağına dayanak sunuyorlar.
-
@mucizeleryolda bu durumun en adil kararı mülakatlar yapılmadan sorunun ilk cevabına göre yeniden değerlendirilmesi olacak. Bu yüzden YD istenilmeli gibi geliyor bana.
-
@kitapsever ismail ercan ceza hukuku genel hükümler kitabında sınır dışı edilme güvenlik tedbiri olmaktan çıkarıldı diye yazıyor...prof.izzet özgenç de kitabında güvenlik tedbiri değil demiş...2005 degisikligi ile degismis...
-
@pijamalıhakim idari Yargı için mi hocam
-
Arkadaşlar sorular yayınlandığında ÖSYM ye itirazda bulunmamış olmak şimdi dava açma konusunda sıkıntı yaratır mı sizce?
-
@sgkemekcisi evet idari ve uzlaşma sorusu
-
@sgkemekcisi hayır alakası yok
-
Uzlaşma için dava açacak arkadaşlar YD konusunda ne düşünüyor ?
-
@pijamalıhakim teşekkür ederim.