29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Merhaba Arkadaşlar
İdari Yargı Ceza Hukuku soruları (TCK ilk 75 md dışında) hangi kanunlardan gelebiliyor?
-
@modifix zapata 600 sayfa max 1 haftada biter
-
@Hayaller71 Biter 3 günde de biter sorun değilde sonra tekrara dönmek var birde. ne kadar öz olursa o kadar motive oluyor insan.
-
@modifix kalın punto yerleri okumak ardından soru üzerinden dönmek daha mantıklı bence
-
Hmk nın kalıcılığı nasıl sağlanacak yaa !
-
Arkadaşlar akademi idari hakimlik soru bankası hakkında yorumlarınızı öğrenebilir miyim. Hakimlik için yeterli mi , açıklamaları kısa ve sadece doğru şıkkı cevaplamaya yönelik mi yoksa ayrıntılı ve tatmin edici mi. Monopolle bu kitap arasında kaldım. Son karar aşamasındayım.
-
Arkadaşlar geçen seneki sınavdan 403.olarak sınırdan kaçırdım diyebilirim..daha tecrübeli arkadaşlara da bir sorum olacaktı. Medeni usul hukuku için mehmet kodakoglunun ozet şeklinde notunu aldım.kitap yaklaşık 100 sayfa. Mehmet kodakoglunun ozet olmayan kitabı ise 400 sayfa idi. Ozet not + kanun yeterli olur mu sizce? Kitap her başlığı konu almış..
-
@elitnur konu anlatımlı kitabı 460 küsür sayfa bunu daha önce bitirdiyseniz temeliniz vardır muhakkak notla devam edebilirsiniz ama hic medeni usul hukuku icin asinaligi olmayan arkadaslar icin söylemek istiyorum muhakkak bu derse zaman ayırın kanun ile de destekleyin
-
Arkadaslar idari hakimlik sınavına ilk defa gireceğim acaba kaynak önerisi yapabilir misiniz
-
CIMER tarafından bir örnegi Bakanlıgımıza gönderilen 03/08/2019 tarih ve
1901751863 sayılı basvurunuz incelendi.Basvurunuzla, 29/12/2018 tarihinde ÖSYM Baskanlıgı tarafından yapılan idari yargı hâkim adaylıgı yazılı yarısma sınavı sonrasında Bakanlıgımızca yapılan mülakatta basarılı olan adaylardan kaç tanesinin Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinden mezun oldugunu sormus iseniz de, bahse konu olan bilgiler ayrı ve özel bir çalısma, arastırma, inceleme yada
analiz neticesinde olusturulabileceginden 4982 sayılı Kanunun 7 nci maddesi uyarınca talebinize cevap verilmemistir.
Söz konusu bu cevabî isleme karsı, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda
öngörülen 15 günlük süre zarfında, "Bilgi Edinme Degerlendirme Kuruluna", 2577 sayılı
Idari Yargılama Usulü Kanununda öngörülen 60 günlük süre zarfında da, idarî yargı yoluna
basvurma hakkınız bulunmaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Faruk GÖKCE
Hâkim
Bakan a.
Daire Baskanı -
@Aslan-Reyiz senle mi uğraşacağız diyor yani
-
@ysn06 aynen
-
@Aslan-Reyiz sizin işiniz ne kardas diyeceksin ey Allahım
-
@Aslan-Reyiz artık tak etti yemin ederim alacam başımı gidecem bu ülkeden
-
@Aslan-Reyiz Kazananların bilgilerinin olduğu Excel dosyasını açıp, filtrele diyip, filtrede içermez /Hukuk Fakültesi işlemi bu kadar zor demek ki
-
@kemankeşş Kendimi 10 yıl sonra burada görüyorum dostum İnşallah.
-
@paretowilfredo şimdi dediğin gibi üstad bu işler çok büyük bürokratik süreçler !!! gerektirdiği için kamu çalışanı buna zahmet etmemiş
-
@Aslan-Reyiz Eh 3 imzadan aşağı evrak çıkaramadığımız için Kurumlardan, malesef haklısın Cimer'in amacı halbuki bu süreçleri es geçerek hızlı çözüme ulaşabilmekti. Bu da mı gol değil?
-
@paretowilfredo dostum burası Avusturya nın köyleriden birisi sanırım hayalimde ki ülke akrabalarımı ziyarete gitmiştim viyana dalar gidelim bana yaz herşeyi geri de bırakıp..
-
@kemankeşş Değil dostum ama çok uzak da değil. Alp Dağları'nın diğer sırtı, Grindelwald Köyü, İsviçre