29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@keynes5 Zaten çalışma şevkimiz yoktu,iyice tuz biber oldu.Daraldıkça daralıyorum,sonu hayrolsun..
-
@Victory-Carleone Daha önce katiplik başvurusunda aslını da istemişlerdi onaylamak için o yüzden sordum.
-
@dust7 hocam ilçe adliyelerinde belge teslim oluyor mu yoksa sadece merkezde mi teslim yapıyoruz
-
@crowdingout ben bugün Ürgüp adliyesine gittim ama merkeze Nevşehir’e yönlendirdiler. Daha önce hiç yapmadık yanlışlık olmasın dediler. Sıkıntı olmasın diye merkeze gittim.
-
@epikür, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Memurlar. Net - https:// www. memurlar. net/haber/858558/idari-hakim-adayligi-icin-20-kotasi-yeniden-getirildi.html
Bu haber doğru mudur??? Bir İİBF li olarak bütün çalışma şevkim kırıldı.
1 ay önce bu haberi paylaşarak söylemiştim. Bu sınavda uygulanmaz diyenler oldu. Yalan yanlış haber paylaşma diyenler oldu. Sonuç ortada.
Benim anlamadığım daha önce niye kaldırıyorsunuz veya kaldırdığını niye geri getiriyorsunuz.
Şunu söyleyeyim İİBF kontenjanı en fazla 20 kişi fakat 20 kişi iibfli olacak diye şart yoktur bu biline. Ha şunu da söyleyeyim bu imkansıza yakın hayal için bile bu sınava başvuracak binlerce iibfli var ve de yine en çok iibfliler başvuracak. Maalesef umut simsarligina devam .. -
@crowdingout hocam hangi ildesiniz bilmiyorum ama merkeze gitmenizi tavsiye ederim zira merkezdeki adliyeler bile olaya bu kadar hakim değilken ilçe adliyesinde sorun yaşayabilirsiniz
-
@epikür Belki de kabullenmek istemediler hocam ben kanun resmi gazetede yayınlandığı zaman bile acaba bir umut ilan güncellenmez de bu sene uygulanmaz mı acaba diye bekledim
-
@epikür kota ile ilgili ek ilanda yer alan ‘alınacak adayın yüzde 20 si bala bala bula’ ifadesinden dolayı aklıma şu geldi.
Diyelim 270 iibf 30 hukukçu ilk 300 de. Hukukçuların hepsi yani 30 tanesi idari hakim alındı. O zaman 30 rakamının mı yüzde 20 si alınacak? Bu durumda, 20 değil 6 iibfli girecek. Yanlış mi düşünüyorum -
@epikür veya 100 aday alınmadı sadece 50 kişi mülakatı geçti diyelim. Bunun 20 si değil en fazla 10 u iibf olabilir. Öyle mi?
-
@cagdasip En fazla 20 kişi iibfli olur diyor. Kontenjana kaç iibfli kalıp kalmaması önemli değildir. Ama şöyle bir mucize olur mu 250 İİBF 50 hukuk gibi durumu ve benzen durumlar olursa ne olur bilemedim.
-
@epikür ek ilanı okuyunca kontenjanın yüzde 20 si demiyor. Alınacak adayın diyor. Bu durumda mülakatı 50 kişi geçerse 10 u iibf li olur gibime geliyor. İibf linin kontenjanı aynı zamanda hukukçunun alım sayısına bağlı. Yanlış düşünüyorumdur umarım
-
@cagdasip yanlış düşünüyorumdur umarım
-
@cagdasip Hocam yüzde 20 hesabı hukukçular üzerinden değil toplam alınacak aday sayısı(100) üzerinden yapılıyor
-
İdare hukuku için okunması gereken kanunlar hangileri arkadaşlar ?
-
@kilici ek ilanı asıl ilanla okumayınca anlam karmaşası yaşadım bir an. Asıl ilanı okuyunca daha belirgin oluyor
-
@epikür kaldırdı bi ara (darbe teşebbüsü sonrası idi kaldırdığı dönem) ve kaldırdığı aralıkta kendi adamlarından aldı doldurdu maşrapasını şimdi tekrar azalttı başka niye olsun. O dönem kimler istifade etti bakmak lazım... bu mihvalde adalet akademiside önce kapandı sonra açıldı... düşünün sınav başvuru ücreti+ aps + gidiş geliş konaklama+yemek+ ulaşım+iletişim ve aklıma gelmeyen birçok kalem masraf her sınavda kalkındırıyor ehonomiyi sonu selamet olsun
-
Arkadaşlar hsonu başvuru yapılabiliyor mu ?
-
@asalse anladım hocam çok teşekkür ederim
-
@dust7 kayserideyim hocam olmadı bende merkeze gideyim o zaman biraz uzak onun için sormuştum
-
@crowdingout anladım hocam isterseniz önce bulunduğunuz ilçedeki adliyeye gidin baktınız anlamıyorlar bir şeyden işiniz garanti olsun diye merkeze gidersiniz ben de öyle yaptım