29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Kotayı toplam alınacak adaya göre yani 100 ün yüzde 20 si olacak şekilde uygulayacaklar ama ilanda yüzde 20 sini geçmemek üzere diyor yani 20 den az iibf li de alabilirler kendi insiyatiflerine kalmış . Ama ben kotayı dolduracaklarını düşünüyorum çünkü bu sene de mülakatta iibf liler hukukçulara göre çok fazla olur hatta bu yüzden 100 kişilik kontenjanın doldurulmama ihtimali de çok yüksek
-
@crowdingout bosuna gitmeyin merkeze bulunduguniz yerde cumhuriyet savciligi varsa oeata gidin anlatin boyle ilan var sizon araciliginizla bu evraklarin bakanliga gitmesi lazim deyin verin ptt ye yollayin ugrasmayin
-
Kotanın uygulandiģi zamanlarda kaç kisi alınıyordu.Mülakatı geçenler hangi üniversitelerden acaba?Bilgisi olan var mi?
-
@ücüncütekil mevzuat okumalısınız hocam idare hukuku mevzuat
-
@zenginmemur genelde kotanın hepsi doldurulur.2016 yılında 200 kişilik alımda 40 kişi alınmıştır sonradan 1 kişi istifa etti.Üniversite ayrımı yoktur.Referansın gücü ile ilgilidir.
-
Arkadaşlar medeni usul için kodakoglu kitabı çok kalın geldi aynı zaman da kanun da okuyacağım sizin önereceginiz daha hafif ve yalın bir kitap var mı medeni usul konusunda, yani başka önereceginiz
-
Arkadaslar vergi ve vergi usul hukukunda matrah kitabi iyi midir ? Kullanan var mi veya baska hangi kitap iyidir tavsiyeniz var mi
-
@Aslan-Reyiz hakimlikten niye istifa etti hocam
-
@birsorumolacaktı 6100 sayılı kanun +bol soru hocam
-
@BatmanDarkNight matrah + kanun soru setlerinin vergi kısımları ile desteklenebilir . Ama iyi bir çalışmayla matrah ve kanun bile fazlasıyla yeter hocam
-
@BatmanDarkNight özel ailevi sebepler hocam.
Vergi konusunda ;
Vergi atlası konu kitabı+izahat soru bankası veya matrah soru bankası.
-
@birsorumolacaktı hocam sertkan erdurmazin cozumlu soru bankasi butun maddeleri sorularla pekistiriyor cok ogretici baska kaynaga bile gerek olmadigini dusunuyorum
-
Arkadaslar sadece idari yargıya girecekler 1 oturum secip 216tl oduyor dogru degil mi
-
Adli yargı sınavına gireceklere iş hukuku alanı da eklenince biz iibflilerin idari hakimlik sınavında şansı epey arttı bence yani yazılı sınav aşamasında ilk 300 deki iibfli sayısının 230-240 ları aşacağını öngörüyorum.
-
@RootofAllEvil hocam yazılı için evet haklısınız ama bu aynı zamanda 20 kişilik alım için mülakatta daha fazla rekabet demek bir de madalyonun bu yüzü var maalesef
-
En cok korktuğum iki ders tarih ve Hmk
-
Arkadaşlar e-devlet mezuniyet veya geçici mezuniyet geçerli mi ?
-
İş hukukunun eklendiği ilk yıl olması sebebiyle kolay olmasını bekliyorum. Bunun bize etkisi ortak alan sınavının geçen yıl olduğundan farklı olarak elemeye yönelik yapılabilmesi olacaktır
-
@YunusEmre_58 e devlet mezun belgesi gecerlidir
-
@malik nasıl yani hocam direk sorudan mı başlayayım yani yoksa kanununu okuyup mu soru cözeyim ne önerirsiniz