29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@birsorumolacaktı a kadro fasikül
-
@birsorumolacaktı hocam konu anlatım olarak bende de themis var dedigim gibi belli yerleri okuyup monopolün adli hakimlik kamu hukuku cildini aldım onu çözüyorum. Ayrıca çıkmış soruları çözüyorum özellikle. Onun dışında bir kaynak kullanmadım daha. Ama bol soru çözmenin çok faydasını gördüm. Özellikle idarede mevzuat çok geniş olduğu için üzerinde soru çözerek hakimiyet kurmak daha akılda kalıcı olur.
-
Merhaba arkadaşlar ben ibbf mezunuyum 4 5 tane hukuk dersi aldım idari yargıya başvurabilir miyim geç başvurularda başvurmayı düşünüyorum da
-
@İbbfli19 hocam ben müfredatta yer alan derslerden sadece anayasa hukuku dersini almıştım. Haricen uluslararası hukuk aldım bir de- müfredatta yok- ona rağmen ben girebildim sınava siz hayli hayli girersiniz.
-
@newworldorder eyvallah hocam
-
Arkadaşlar deneme soranlar olmuştu müessir denemesinden 1 tane çözüp alınabilir yazmıştım buraya ancak şuan ilerledikçe hatalar iyice artmaya başladı örneğin türkçede doğru kabul ettikleri cevap sorunun şıkkında yok matematikte soru başka çözdüğü soru başka
Hukuktada yine aynı şekilde çok yanlış soru var bildiğimden şüphe ettirdi size tavsiyem inceleyip alın -
Ben deneme almanızı tavsiye etmiyorum en iyi sorular ösymnin kendi sorularıdır. Öncelikle çıkmış soruların çözümlerini anlayarak okuyun, gerekirse not alın ve öyle çözün. Özgün soru bankası tavsiyesinde bulunmayacağım ancak özel hukuklar için kesinlikle justice den uzak durun!
-
@RootofAllEvil deneme lazımda iyisini almak lazım
-
@Hayaller71 yargic nasıl ?
-
@Hayaller71 Hocam ben de geçen sene monopol ve konsensusu almış birisi olarak denemelerin sınav formatına çok yakın olduğunu düşünmüyorum . Özellikle monopolün medeni ve borçlar hukukunu çözen sınavdan soğur o derece . Konsensus nispeten daha yakın sınav formatına . Anayasa idare medeni usulu güzeldi diyebilirim fakat orda da vergi hukukunda sıkıntı vardı . Ösym 1 tane tvs soruyor veya sormuyor ama konsensusta vergi hukukunda bazı denemelerde 5-6 tane tvs vardı . Medeni ve borçlar soruları da kpss ayarında .
-
Çıkmış sorular için müessir aldım inanılmaz pişman oldum. Cevaplar çok yüzeysel hatta komik. Adam cevaba şunu yazmış: "gayet kolay bir soru, B'dir.". Güzel hocam kimse sana soru kolay mı zor mu diye sormuyor. Sorudaki konu hakkında bir iki kelam etsen hani 200 lira verdik.
Yanlış anlaşılma olmasın, devamında da bir bilgi vermemiş. Sadece kolay bir soru demiş. Ben böyle bir kitap yazsam satmaya utanırım açıkçası.
Cevaplandırılan sorularda da yanlış şıklara herhangi bir değinme asla yok. Okuyan kişi öğrenmesin diye çabalasanız bu kadar olur. Şu forumdan 10 kişi toplaşsa çok daha iyi bir kaynak ortaya çıkarır ayıptır.
Aşağıdakilerden hangisi doğrudur sorularında yanlışların neden yanlış olduğu ve asıl doğru bilgilerin ne olduğu belirtilmeli. Konsensus almadığıma çok pişman oldum.
-
Şimdi hangi denemeyi alıyoruz sonuc olarak?:) tavsiyede bulunacak var mı?
-
@Gizemmm yargıçtan 2 tane çözdüm maliye iktisat çok yüzeyseldi ama alanlar güzel hatalı soru görmedim daha
-
@dust7 bu gidişle sadece çıkmış sorularla yetinecez sanırım. Müessirde inanılmaz hatalar var özellikle borçlar ve ceza kısmında yaşar ve sertkan hocanın bölümleri hariç sıkıntı baya
-
A kadronun denemesini çözen var mı acaba ? Onun hakkında bir yorum bekliyorum ben de
-
7 li yargıç denemeleri peki? Hafta içi sipariş vermeyi düşünüyorum.
-
Cıkmış soru olarak konsensüs ve müessir dışında ne var piyasada bilen var mı
-
@RootofAllEvil yargıç denemeleri güzeldi bence. Tarihi ve türkçeyi sınava göre daha kolay sormuşlardı. Anayasa ve idare biraz yüzeysel kalmış. Iyuk hmk ceza ve medenisi sınava yakın. Borçlarda çok olay sormamaya çalışmışlar ama yinede sınav cizgisinde değil bence. Vergide ilk defa tvs yi 1 veya 2 tane sormuş bir deneme çözdüm. Bende 5. veya 6. denemede verginin cevapları yoktu orada baskı hatası olmuş sanırım. Genel anlamda bir bütün olarak alınabilir yani.
-
Merhaba arkadaşlar elinde 2015 16 17 18 hakimlik çıkmış sorulari tabi sinavdaki gibi deneme şeklinde olan var mi?
-
@RootofAllEvil konsensus mu ? Monopol mu? Yargıç mi ? Sizce en güzeli hangisi sinav yakin zorluk seviyesi sinav la es değer olan