29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@newworldorder teşekkürler hocam
-
@Abdurrahim kardeş 6 tane hakkın sınırlama nedenleri aynı özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığı,haberleşme,dernek kurma, toplantı gösteri yürüyüş
Düşünceyi açıklama yayma hakkı yukarıdaki sebeplerle aynı tek fark genel ahlak genel sağlık yok
Kamu yararı sadece >> miras+mülkiyet
Yerleşme seyahatada zaten şimdi bakarsın dahada çıkmaz aklından -
@Hayaller71 Eyvallah hocam çok sağolasın. Her sınava girişimde dua ediyorum, inşallah sormazlar diye
-
@Abdurrahim gelirse büyük ihtimalle yerleşme seyahattan gelir diye düşünüyorum hocam
-
@Hayaller71 tamamdır hocam çok sağolasın, bakıyorum hemen.
-
@Abdurrahim iyi çalışmalar kardeşim
-
@Hayaller71 sizlere de hocam
-
Sınavda idare hukuku içerisinde mahalli idarelerden soru geliyormu?
-
@periyan teşekkür ederim. Nerden alabiliriz peki monopolun notunu ?
-
@toroskaplan ben de bunu merak ediyorum
-
@toroskaplan geliyor hocam ... ama kaymakamlık kadar ayrıntılı değil ...
-
Denemeler cok pahalı.Bu tip sınavlara neden işi gücü olanların hazırlandığını bir kez daha anlıyorum
-
Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Elimde themis idare hukuku konu anlatım kitabı var ama sona bıraktım ve calısmadım hala. Acıkcası gözüme fazla kalın geldi fakat idare de önemli. Kısa konu anlatım kitabı secip çalısayım dedim bol soru ile siz ne önerirsiniz themis baslasam mı yoksa kararsız kaldım
-
@birsorumolacaktı dediğiniz gibi themis idare hukuku çok kapsamlı daha çok kaymakamlık sınavına uygun bir kitap. Sınavda o kadar ayrıntı gelmesede belli başlı konuları ayrıntılı çalışın derim. Mesele devlet memurları kanunu idare işlemleri,idari sözleşmeleri,memur yargılanması,kamulaştırma gibi konuları ordan çalışın. Ama mahalli idareleri mesela sınav için oradan çalısmak fazla olur. Kapsamlı güzel bir test kitabı ile desteklerseniz çok faydasını görürsünüz.
-
Arkadaşlar bu Medeni Usul ve İYUK için kitap önerisi olan var mı? Diğer derslere kıyasen piyasada pek kitap yok. Bunun sebebi insanların kanundan çalışması mı acaba?
-
@naturegmbh medeni usulu bilmiyorum da iyuk için Themis güzel bence hocam. Ben ondan çalışıyorum. Tabi kanunu da okumak lazım
-
@paradoks89 Ben kendi sitesinden aldım ama başka kitap satan sitelerden de temin edebilirsiniz tabi. İyi çalışmalar.
-
Arkadaşlar nohutçunun son tekrar soru bankasını çözen var mı??
-
40 günde challenge yapacağım. Kaymakamlık ile arası az olunca böyle oldu, vergi yine zorluyor. Herkese kolay gelsin. Başka böyle hazırlanan olacak mı merak ediyorum
Justice biraz zor geldi bana, çıkmışları çözüyorum 3 aşağı 5 yukarı mevzuat gelmiş ama doktrine çok kayılmış gibi ama iyi öğretiyor pratikle. Deneme olarak geçen yılki monopol duruyor, yanına sizde hangi denemeyi almalıyım? Deneme alanlar yazarsa sevinirim
-
@hakime01 peki dogrudan önerdiğiniz bir kaynak var mıdır şuna bakın dediğiniz veya önerdiğiniz bir kaynak???