29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Hayaller71 yelpaze cok geniş unutma cok oluyor.Deneme ne onerirsiniz hocam?
-
@zenginmemur fetihname hocam
-
Nasıl paylaşılıyor? Fotoğraf kabul etmiyor sadece pdf olarak diyor, fotoğrafları pdf e çevirdim ancak bu sefer de bu şekilde göndermeye yetkiniz yok diyor.
-
@Hayaller71 acaba yargic ve müessir denemesi ni incelediniz mi nasıl ?
-
@Gizemmm tam yazacaktım bildirim geldi 2 sindende 1 er tane çözdüm 2 sinide beğendim tarih eksik olduğu için 2 side zor geldi alanlarda 3 5 detay harici güzeldi
-
@Hayaller71 Teşekkür ederim
-
Teali islam cemiyeti meb tarafından zararlı cemiyetler bölümünden çıkarılmış biliyor muydunuz? Sınavda sorulursa yanlış yapma pahasına da olsa zararlı cemiyetlerdendir diyeceğim yıllardır böyle öğrendik çünkü.
-
bu sınavda iktisat ve maliyeye nasıl çalışmayı önerirsiniz?
sınavda sorulan iktisat maliye kısmı kpss'ye göre nispeten daha mı kolay? -
@sarsilmaz2 hocam ben geçen yıl sadece maliye çalışmıştım bence maliye soruları çok kolaydı ... iktisad hic bilmedim için bana zor gelmişti ama suan bakınca kolay olduğunu anlıyorum .hatırladım 3 soru var iktisad tan çapraz talep esnekliği iki olan mal nasıl maldır ?
Rassal yürümenin tanımını verip nedir diye sormuştu ve bir işlemli bir soru vardı -
@melis_12 Hocam ben dun görmüştüm mesajinizi sordum bugun. Gonderebilirmissiniz. Sanirim 20 si gec basvuru tarihine kadar aliyorlar. Zaten bakanlik icinde de "Hakimlik icin ... numarali odaya" diye yönlendirme yazilarini bile kadirmamislar. Demekki geç gönderen çok. Ama mutlaka gönderin. Sonrasinda sinava kabul edilmeyebilirsiniz dedi görevli.
-
Önce GUY yeterlik sonra Kaymakamlığı atlattık hayırlısıyla iyi şekilde. Sırada hakimlik var. Ceza ve İYUK’u mevzuattan bitirmeyi planlıyorum. Medeni, Borçlar ve Medeni usul için önerebileceğiniz kaynak var mı?
-
@idarihakimmm kpssye göre daha kolay anladığım kadarıyla
-
@sarsilmaz2 hocam bu yılın KPSS maliye sorularına göre çok çok kolay ... ben şahsen iktisad calısmıcam , maliyeyide yüzeysel tekrar ediyorum ... çok zor sormadılar geçen yol iki alanda da ... tabi daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi fikir verebilir size
-
herkese iyi akşamlar. ben ilk kez gireceğim bu sınava. ekonomik durumumdan dolayı henüz kaynak falan alamadım. bu ay sonuna kadar alamayacağım. bu yüzden belli başlı mevzuatları okuyorum sadece. elinde pdf şeklinde (özellikle medeni, iyuk, medeni usul hukuku, ceza, vergi hukuku, vergi usul hukuku, ve borçlar hukuku) notu olan varsa gönderebilir mi? mail adresim: hspltl21@gmail.com
Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar. başarılar. -
İktisat maliye için ayrıntılı çalışmaya gerek yok fasikül veya pdf tarzı özet notlar yeter. Asıl olay tarih ve hukuklarda bitiyor özellikle vergi hukuku medeni usul idari yargı buraları çok iyi bilmek ve olabildiğince az yanlış yapmak gerekiyor.
-
Dostlar, anayasada hakların sınırlandırma nedenlerini nasıl ezberlediniz ? Ben hala karıştırıyorum.
-
@RootofAllEvil Vergiye nerden çalışıyprsunuz hocam? Yani açıkçası matrahı beğenmedim. Konu bütünlüğü yok gibime geldi. Aklına ne gelmişse o an yazmış sanki. Var mı güncel olup önerilebilecek kaynak ?
-
@kuruhasan hocam 19 ekimde guy yeterlik sınavına girdim ve geçtim çok şükür kaynak olarak uzmanın çalışma kitabı isimli kitap kullandım. Size de tavsiye ederim ancak mavi renkli olan 2 kitaplı seti değil de kırmızı renkli olan tek kitabı alın. Soru-cevap şeklinde işinizi görecek düzeyde bilgilerle hazırlanmış. Her vergi kanunu sonrası çözümlü sorular da var konu çalışması için ideal
-
@kuruhasan vergi hukuk atlası çok çok güzel kitap.
-
Vergi, borçlar, ceza bu üçünü yapınca puan uçacaktır. Bu yıl sizlerle özel olarak ilgileneceğim canlarım