Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Estevez tabı haklısınız ınsallah hemen acıklanır test sonucları
-
cevaplar oysa ucu ucuna kalır ya da ucu ucuna geçerim
-
@delikupeli bilemiyorum hocam ama bir tahmin yapayım: 40 doğru diyorum ya nasip...
-
@rukiyesv inşallah
-
@gpale ınsallah girersin listeye sana güveniyorum ama benım yaptıklarım dogru mu o da muamma. taban ücreti yanlıs yaptım geçerli maliyeti yanlıs yaptım ilk 11 soru benım yanlış kabul ettiklerim diğerleri doğru kabul ettklerim ama tartışabiliriz beyn fırtınası güzel olur
-
Yani bizim de aynı işte fırsat maliyet ile alternatif maliyetin aynı şey olduğunu bile bile alternatifi işaretledim
-
@serverbedi hocam, iktisat paranın özellikleri sorusunun 3. Öncülünü hatırlıyor musun ? Ben istatistik bölümünden girdim,iktisat soruları aynı. Fakat ben o soruyu 1 ve 2 yaptım.
-
@hks999 değer biriktirme aracı olması hocam
-
@hks999 paranın değer biriktirme aracı, paranın servet olması gibi birşeydi, bir de sanıyorum paranın homojen olması gibi birşey vardı. Tam emin olmamakla birlikte
-
@hks999 üçüde vardı hocam
-
@serverbedi teşekkür ederim, yani 3 Öncül de dogru oluyor o halde ?
-
Arkadaşlar bende istatistik bölümünden girdim sınava, sayısal cevaplar olduğu için pek hatırlamıyorum soruları.
Ama doğru yaptıysam ,birkaç sorunun cevabini hatirliyorum .
Wilcoxon değerini 78 , parametrik olmayan test sorusunu kruskal wallis yaptım. Soru hatırlayan varsa ,paylaşırsa çok sevinirim. -
@hks999 evet hocam
-
@serverbedi tamamdir tesekkur ederim
-
@hks999 , bir soru vardı , Afrikalı çocuklarında %25 inde X aşısı varmış. Seçilen 4 çocuktan 3 ünde X aşısı olma olasılığı nedir diyordu. ben cevabı 3/64 buldum ama şıklarda yoktu , 1/64 diye attım. sence sorunun yanlış olma ihtimali nedir. Parametrik olmayanı , kruskal wallis yaptım bende , bir de örnekleme sorusu vardı kümeleme dedim. Çok değişkenli sorusu vardı (4,24 ) dedim, bir tane soru vardı şıklarında ln(16) ln(2) felan vardı ben ln(16) dedim. Sadece emin olmadıklarımı hatırlıyorum, polinomlu bir soru vardı, ha birde bir para 2 kez havaya atılıyor , en az birkez yazı geldiği bilindiğnde 2 kez yazı gelme olasılığı nedir diyordu ne yaptın hatırlıyor musun ?
-
@daisy12 hocam bu sorular biz de yoktu ama para sorusunu okuduğum kadarıyla cevap 1/2 dir. 2 kez atılıyor ve birinin yazı geldiği biliniyorsa bunun olasılığı 1 diğerinin ki de 1/2 dir.
-
arkadaşlar kamu yönetiminde benım 8 yanlış var .netlestırebılen varsa yazsın ,az cok bellı olur kaçla kapatacagı
-
Hiç uluslararası yok mu
-
@yurtlu-john hocam benim de 7 yanlış var soruları da yazalım mı ne dersiniz ben hatırladıklarımla başlayayım.
1)adhokratik örgüt
2)kamulaştırma sorusu
3)anayasalarda ortak bulunan ulusal egemenlik
4) il encümeni üye sayısı
5)dop %45
6) kamu tüzelkişiliği olan istanbul kalkınma ajansı
7) diyanet işleri başkanlığı
8 thomas hobbes de cive
9) anayasada bulunmayan memur diğer kamu görevlisi sözleşmeli
10)gizli oy açık sayım
11) 1996 aym kararıyla kapatılan
12) çevre ile ilgili olmayan sözleşme
13)çevre hukuku ilkeleri
14)modern liberalizm temsilcileri
15) simon kısmi rasyonellik
16) yönetsel devrim burnham
17) demokrat parti hürriyet partisi hangi şık benzerlik gösterir
18) cumhurbaşkanının görevleri anayasanın uygulanmasını sağlamak
19) kırkent süreklilik yoğunluk heterojenlik wirth
20) hegel aile sivil toplum
21)gensoru
22) günümüze en yakın kuram yeni kamu hizmeti
23) lasswell siyaset tanımı neyin nasıl bölüşüleceği
24) yürütme çift başlı parlamenter sistem
25) schmitt dost düşman
26)hangisi belediye meclisi görevi değildir
27) çoğulcu anlayışla hangisi örtüşmez tek parti sistemi
28) tabi servetlerin ve kaynakların aranması ve işletilmesi
29) elit teorisyenleri michels pareto
30) kameralizm ile ilgili hangisi yanlıştır
31) danışma hat eylemci komuta
32)entropi negatif açık sistem
33)hangi hak bireysel başvuru kapsamında değildir
34) idarede çalışan sözleşmeli personel ile ilgili hangisi doğrudur
35)yönetmeliğe aykırı emir ceza kanununa aykırı emir
36) hangisi siyasi haktır kamu hizmetine girme
37) david easton sistem
38) walter christaller merkezileşen çemberler kuramı
39) büyükşehir belediye danışman sayısı 2 milyondan fazla 10 -
@daisy12 parametrik olmayan sorusu friedman olmalı çünkü blok olduğu söylenmiş. 2 yönlü anovanın parametrik olmayan testi friedman s'dir diye biliyorum.