Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
arkadaşlar iktisatta altın standardı sorusunu ne yaptınız? iki şık üzerinde gidip geliniyor. biri 1870-1914 diğer 1944-1973. Doğru cevap nedir bilen var mı?
-
@teta uluslararası olarak algıladığım için 1944 yapmıştım ben ama soru o şekilde mi sorulmuştu hatırlayamıyorum
-
@teta ben 1945 yaptım ancak google yazınca hep 1914'lü olan bilgiler geliyor, galiba 1914'lü seçenek olacak; ama emin değilim sürüncemeli bir soru olduğunu düşünüyorum.
-
Klasik altin standardi diyorsa 1870-1914 , Uluslararasi altin standardi diyorsa 1944-1973 olacak.
-
Bu hafta açıklanır mı acaba?
-
@Estevez hocam ben 5 dk önce aradım bu soruyu sormak için bu hafta içi açıklanmasını bekliyoruz dediler
-
@senorita yok artık ciddi misiniz?
-
@preacher ben de inanamadım açıkçası ama öyle dediler, isterseniz siz de bir arayıp teyit edin
-
@teta hocam ben bu konuyu sınavdan bir kaç gün önce emel aksaç hocadan dinlemiştim ve üzerine bir kaç şey okumuştum. 2. dünya savaşından sonra ekonomik olarak bir çözüm bulabilmek için dünya ticaretine bretton woods anlaşmasıyla dünya bankası imf gibi örgütler kurulup dolar altın uygulaması başlıyor. ancak 1973 te opec petrol krizi neticesiyle bir çok ülke dolar altın sisteminden çıkmaya başlıyor ve monetarist iktisat görüşü önem kazanıyor. neoliberal iktisatçılara nobel ödülleri falan veriyorlar hatta. hayek ve friedmana sonrasında da zaten ülkelerin rejimleri darbelerle falan değiştiriliyor. ben o sebeple 1944-1973 yapmıştım bu soruyu.
-
@efckr emin miyiz hocam?
-
Sonuçlar liste halinde mi açıklanır ki? Hepimiz kurumu arasak mı? Belki daha cabuk aciklarlar
-
@teta puanlar mı açıklanacak yoksa sadece kazananlar mı açıklanacak diye sordum henüz belli değil dediler
-
@senorita büyük ihtimal liste halinde açıklanır
-
@teta ben de öyle tahmin ediyorum
-
@senorita daha bu bile belli degilse nasıl bu haftaiçi aciklayacaklar şaşırtıcı doğrusu
-
@teta hocam okuduklarımdan eminim ancak soruyu net hatırlamıyorum belki de sadece altın ticaretinin yapıldığu dönemi sormuşlardı ve yanlış yapmış da olabilirim. neticede sınav anında tansiyon stres gibi etkenler yanlış yorumlatmış olabilir. ancak en mantıklı gelen şık oydu bana. hayırlısı diyorum artık. ancak ekonometri konusu çok can sıkıcıydı benim için.
-
selam,
şöyle bir şey buldum altın standart sorusunun cevabı için yardımcı olur belki..
-
@senorita ben dün aradığımda üniversite yollar yollamaz hemen yayınlayacağız demişlerdi
-
@capua buraya göre de sanki 1914'lü seçenek oluyor.
-
@delikupeli hocam optikleri okuyacaklar sadece, çok uzun sürmemesi lazım