Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@senorita yani bence de bu hafta açıklanabilir o yüzden
-
Arkadaşlar merhaba. İşletme sınavında aklıma takılan bir soru var. Fırıncının kullandığı un sorusunu, arkadaşlar soru ve cevapları yazarken hep ara mal demişler. Ara mal işletmenin kendisinin ürettiği bir ürün. Fırıncı unu satın alıyor yani hammadde. İnternette iktisatsozlugu. Com adresinde "sermaye malları" tanımında da üretim için kullanılan mal, dayanıksız olsa bile sermaye malıdır diyor. Başka kaynaklarda da yatırım malına aynı açıklamayı yazmış. Bazı kaynaklar da sermaye ve yatırım malı aynı şey, sadece demirbaşlar için söz konusudur demiş. Siz ne düşünüyorsunuz?
-
@AlimAydamak Ara mallar, bir firmanın kendi malını üretmek için kullandığı ve başka firmalar tarafından üretilmiş her türlü ham madde, yarı mamul ve mamul mallardan oluşur. Buğday değirmenci için ara mal, un da fırıncı için ara maldır hocam. İsterseniz nette de araştırın.
-
@AlimAydamak hocam un hammadde olur mu ya:) tartışmak bile anlamsız. Sevgiler
-
Ekmeğin hammaddesi nedir? Buğday mıdır?
-
Ohoo siz farklı boyuttasınız. Neyse sevgiler benden arkadaşlar. Hiç kafanızı bulandırmayım. Başarılar diliyorum herkese.
-
@AlimAydamak unun hammaddesi buğdaydır. Buğday hammadde un ara mal ekmek nihai mal dır hocam
-
Çok saçma bir tartışmaya doğru gitmeyelim arkadaşlar. İşlenmemiş maddelere hammadde denir ekmeğin ana maddesi un olabilir ama hammaddesi değildir. Hammadde dersek burda kastedilen buğdaydır
-
@Estevez ekmeğin ara malı undur. Ekmegin hammaddesi buğdaydır yada unun hammaddesi farketmez
-
@teta sakin ol dostum ben sınavda da ara mal yaptım zaten soruyu. Madde üzerinden konuşulduğu için ana madde örneğini verdim. Sakin
-
@Estevez sakin olmadığımı nerden çıkardın kardeş?
-
@teta Öncelikle kardeş falan konuşmazsan benimle sevinirim. Forumda herkesin sizle yaşıt ya da küçük olduğunu mu düşünüyorsunuz? Arkadaş bilgi edinme amaçlı bir şey yazmış direkt üst tondan mesaj atarak konuya giriyorsun sonra boş boş konuşmayın tarzında mesaj atıyorsun sonra da kendine sakinim diyorsan sana kolay gelsin
-
@teta
ekmek direkt nihai mal değildir hocam, eğer satılmak için alınıyorsa ekmek de ara maldır. mesela bakkalın fırından satmak için aldığı ekmek ara maldır. ekmek birinin midesinden geçene kadar ara maldır. -
@Estevez kardeş dememi istemiyorsan bana öncelikle sende dostumlu falan mesaj atmayacaksın, ben senin dostum değilim estevez. Üst tondan mesaj atıyorsun, ''tarzında'' mesaj atıyorsun ibarelerin yazışma diline uygun değil. Burada bilgi tartışılıyor, aşk meşk muhabbeti değil. Sizden büyük müyüm bilmem ama ekranda sinirlenmeyecek veya alınmayacak veya laf sokmayacak kadar büyüğümdür:) Sakinim:)
-
@teta, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@AlimAydamak hocam un hammadde olur mu ya:) tartışmak bile anlamsız. Sevgiler
Bilgi tartışmaktan kastın buysa tartışmaya devam et tabii ki lafım yok. Sinirlenme ve alınma kısmını nereden çıkardın bilmiyorum ama evet zeka olarak çok büyükmüşsün kusura bakma benim hatam özür dilerim. Saygılar.
-
@Estevez hocam sen benim başkasına attığım yorumla niye savunma yapıyorsun. Sen kendi konuşma tarzına bak önce sonra benimkine bak. Arkadaş benim bu yorumuma tepki göstersin ben ondan özrümü dilerim gerekirse orası senin meselen değil.Sakin sakin diye uyarı kime yapılır güzel kardeşim? ( kızmazsın umarım kardeşim dediğime) Sinirli adama yapılmaz mı? Nasıl sinirli ve alınma kısmını nerden çıkardım
-
@Estevez neyse ya burada tartışmak anlamsız. Kısır tartışma. Milletın bizim tartışmamıza muhattap olması hoş değil. Gerek yok! Ben kendi adıma özür diliyor konuyu kapatıyorum
-
@teta hayır konuyu uzatmamak için de mesaj attım ama olmadı neyse. Ben önce arkadaşa attığın mesaja bir şey demedim zaten baktım oradan sektin bana doğru geliyorsun sakin dedim. Bir den celallendin diye dedim kızdın ya alındın diye değil zaten o anlama gelecek bir mesaj yazmamıştım ben. Yoksa kimseyi savunduğum yok bu platformda olan herkes kendini savunabilecek kapasitededir herhalde. Ama tekrar söylüyorum kardeş kelimesini kullanma üslubun sıkıntı söylememe rağmen böyle güzel kardeşim falan tekrar üstüne gitmen de bunun göstergesi. Tekrar mesaj atmana gerek yoktu halbuki zeka olarak benden üstün olduğunu kabul edip özür dilemiştim ciddiydim bu konuda. Hayatında başarılar dilerim.
-
@Estevez ben özür diliyorum hocam. Sınav stresime ver
-
@teta pekala ben de özür dilerim yanlış anlamış olabilirim tavrını. Dediklerimi yanlış anlama lütfen sonuçta kimseyi kırma niyetim yok sadece dikkatli olalım diye yazmıştım sonuçta herkes alıngan bu aralar attığın mesaj yanlış anlaşılır tartışma çıkar diye ama olay ikimiz arasında oldu