2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
İktisat için tek başlık(Türkiye Ekonomisini yazmayalım)
Kesin olmayan cevaplar;1-Talp ve arz fonksiyonu; Tüketici -Üretici tüketici rantı; 144-48
2. talep fonksiyonu verilmiş noktasındaki esnekliği soruyordu; Cevap -2/3
3-Ömür boyu gelir hipotezi-Tüketim Duzlestirmesi
4.Ara şoku: Petrol Fiyatları
5. IS-LM modelinde tam istihdam dengesinde denge faiz oranının altındaki noktada ilken uygulanan politika; Daraltıcı Para Politikası
6-AD nin eğimini hangisi etkilemez; Yatırımların gelire duyarlığı etkilemez olacaktı
7-ücret ve fiyat artışı ile manipüle edilmiş ekonomide uygulanan politika: Gelirler politikasi
8.parafiskal gelire yönelik ekonomik politikalar
Cvp; 1-2
9-Tam rekabettetc fonksiyonu ve fiyat verilmiş q yu soruyordu Q=1 çıkıyor.
10-Monopolci Rekabet ile ilgili soru; Normal Kara olacaktı
11-milli gelir sorusu 290 olacaktı.
12-Marjinal Fayda sıfır iken toplam fayda durumunu soruyordu. Toplam fayda maksimum değer alır. -
@özmerlin_06 hocam çünkü 3/5 te üye tam sayısının demiyordu diyor hatırlıyorum. Orada bunu belirtmesi gerekti.
-
İnsan hakları bilen varmı cevapları?
-
Türkiye ekonomisi sorulari toplu var mi?
-
Türkçede yönetmen yorumu diye bir soru hatirlayaniniz var mi
-
Bir de Türk tarihinin derinliği vs benzeri boşluk doldurma vardi
-
Atatürk dönemi ile ilgili bir soru vardı Türk maarif cemiyeti yaptım
-
1-İlçe insan hakları kurulu başkanı - Kaymakam
2-İnsanlığa karşı suç ilk defa- Nürnberg Askeri Mahkemesi
3-11 nolu protokol - Komisyon yerine tam zamanlı mahkeme (teyit etmedim)
4-Virginia haklar bildirisi - Sendika
5-Kadının korunması sözleşmesi çalışma hayatında hangi hak yer almaz. - ?
6-Haberleşme hürriyetinin sınırlandırma sebebi değildir. -Kamu yararı. -
@brzezinski Anket ÖSYM’nin sınav organizasyonuyla alakalı. Sorunun kolay-zor olması ÖSYM’yi ilgilendirmez.
-
Kamuyararina çalışan dernek organlarının uzaklaştırılmasını ne yaptiniz
-
@Yunus1059 estetik olanı yaptım ben estetik ve gerçeğe yakınlık olanı
-
@suigeneris123 cevabı içişleri bakanı
-
@fthdyngc kesin mi hocam bende içişleri bakanı yaptım da
-
@suigeneris123 evet emin olmayarak ben de içişleri bakanı demiştim sınavdan sonra kanuna baktım doğruymuş
-
@pabloescobarr hocam ben de aynısını yaptım diğer takıldığım soru dilin ortadan kaybolması ile ilgili olan soruydu. Başta Babil yaptım fakat sonra ingilizce Fransızca resmi devlet dili gibi bir şık vardı onu işaretledim, siz ne yaptınız onu
-
@fthdyngc avrupa ekonomik işbirliği konferansı galiba hocam
-
Artık bir şekilde sesimizi duyurmamız lazım. Tr ekonomisi için 2019 verilerini ezberliyoruz, 2020 den iki veri soruyorlar ve diğer soruları da bilgiyi ölçecek düzeyde değil. İnsan hakları için nerden ne geleceği belli bile değil. İdare hukukunda da farklı kanunlardan sorular geldi. Bu sınavın bi standartı olmalı. Gerçekten neye çalışacağımızı şaşırıyoruz. O kadar emeğimiz boşa gidiyor. Bi fikri olan varsa dilekçedir vs yazalım bakanlığa bildirelim. Sayımız çok olursa dikkate alınır diye düşünüyorum. En azından kendim yazıcam. Bize kesin ve net sınır çizsinler.
-
Sınav soruları böyle olunca sınavla ilgili soru işaretleri beliriyor kafamda. Daha önce yaşananlar gibi olmamıştır inşallah.
-
@pabloescobarr bnde yönetmen yorumu yaptm hocam aynı soru mu tam emin olamadım ama
-
@GıyaseddinHatemi 11 noluyu bnde öle yaptm ama kesin cevap ne çok merak ediyorum