2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Sayet dediginiz gibi olursa o zaman 70 72 aralığında kapatır
-
parafiskal sorusunda görüşümü belirtmiştim. o sorunun iptal edileceğini hiç sanmıyorum. ayrı yazılması yazım yanlışı değil kasti. fiskalin anlamını bilip bilmediğinize bakan garip bir soruydu.
-
@ihc42 para fiskal sorusu olan alan 63.soruya yine ben ve 2 arkadaşımla itiraz dilekçemizi yolladık.
İktisat hocamız, iktisat türkiye 50.si olmuş arkadaşımız ile değerlendirdik. Para fiskalin ayrı yazılmış olması pek bir şey ifade etmiyor. Para maliye politikası yazsa yine anlamsal probleme sebep olacaktı. Soru, toplam talebin para fiskal politikalarla artırılabilmesi için hangisi gereklidir, şeklinde sorulmuş. Soru kökündeki gereklidir ifadesi tek başına soruyu hatalı hale getiriyor. Zira kamu gelirlerini azaltarak da parafiskal politika uygulanıp toplam talep artırılabilir. Gereklidir ifadesini bir yana bırakırsak, parafiskal vergi benzeri olarak çevrilen idarenin vergi dışı gelir giderlerini mali amaç dışında kullanması olarak kullanılmasını ifade eden politikadır. Sosyal güvenlik ödemeleri vs. Bu sebeple soru kökünün hatalı sorulması ya da doğru yanıt olan yalnız 2 seçeneğinin cevap şıkları arasında olmaması sebebiyle iptalini istedik.
Sabahta türkçe 7.soruya itiraz etmiştik.
Bu arada soruları tekrar inceledim 1 yanlış fazla saydığım için 68,5 bulmuşum. Şu anki yanıtlarla 69,75 netteyim. Bir arkadaşımda 72,25 nette. Bu sorular iptal edilirse yaklaşık +1.5 puan geleceğinden dilekçelerimizi ilettik.
-
arkadaşlar iktisat itiraz edilecek soru gsyh hesaplama sorusudur. puanı kritik olan ve o soruyu yanlış yapanlar itiraz edebilir. şöyle ki;
- ücret rant faiz ve karı toplayınca milli gelire ulaşıyoruz
- milli gelire dolaylı vergileri ekleyerek safi milli gelire ulaşıyoruz.
- safi milli gelire amortismanları ekleyerek gsmh ye ulaşıyoruz.
Ancak soruda gsyh yi soruyor.
Gsmh den gsyh ye ulaşabilmemiz için net faktör gelirlerinin de verilmesi lazım.
Bu soruda kullanılan terim hatası var.
-
@sedatinho hocam her sınavda kesin oluyor,şu 3 soruya öyle içim acıdı ki çok kolay soruları yanlış yapmışım 80 üstüne çıkma ihtimalim olacaktı
-
@mülkiidareci Geçen sene ben de sınava girdim. 2019 yılında siteye yazılanlara baktığımda en yüksek 88 vardı. Sonuçlar açıklandığında ise en yüksek puanı alan kişi 90 geldi. 2 sorunun iptal edildiğini dikkate alırsak, burada yazılanlar puanlar nicelik olarak olmasa bile nitelik olarak aşağı yukarı tuttu.
Bu sene ise 81'in üstü henüz siteye yazılmadı. Hariçten de duymadım. Sınavın 70 ile kapattığı 2018 yılında bile siteye en yüksek 84 puan yazılmış. Bu yönden bu seneki sınavın 2019'dan ziyade 2018 yılındaki sonuçlara benzer olacağı açık.
Geçen sene puanım 80.021 iken buradaki sıralamam 40 idi. Sınav sonucunda ise 160. geldi. 2019 yılındaki sınavda yığılma 81-82'den sonrası için geçerliydi. 80.6 alan bir arkadaşım 120, 80.9 alan bir arkadaşım 100. sıradaydı. 82 alan kişi ise ilk 50'de idi.
Tüm bu hususlardan dolayı yığılmanın 76'dan aşağı olacağını 70, 71, 72'lerde sınavın kapanması halinde bunun sürpriz olmayacağını düşünüyorum.
-
@yunusemrex3521, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Kaymakam_ol Instagram sayfasında 80+ 87 kişi var haberiniz olsun kimseye yazmıyor buraya
hocam instagramda anketi göremedim kaymakam_ol a baktım
-
@azy
Hocam yanlış anlamayın amacın kesinlikle hevesinizi ümidinizi kırmak değil. görüşüm şu şekilde.
ösym para fiskal ifadesini kullanarak aklımızı maliye literatüründeki anlamına kaydırıp zorlamak istemiş bizi. yoksa direkt olarak genişletici para ve maliye politikası hangisidir diye sorabilir ve çok kolay olurdu.
İlk gerekçenizde şöyle bir durum var. Toplam talebin artırılması için genişletici politika lazım. Kamu harcamalarının artması genişletici bir politika ve fiskal ifadesi gereği bunu doğru kabul ediyoruz. dediğiniz gibi kamu gelirlerini azaltmak (vergileri azaltmak olaral kabul ediyorum) da genişletici politikadır. öncüllerde olsa bunu da alırdık zaten. bunu da kabul edebiliyor olmamız ikinci öncülü yanlışlamaz ki. elbette bir çok politika aracı var. Gereklidir ifadesinin bir anlam sorununa yol açtığını düşünmüyorum açıkçası.
İkinci gerekçenizde de parafiskal ifadesi maliye literatüründeki anlamında kullanılmamış bence. Öyle ise yaptığınız tanımlama anlam ifade etmez bu soruda. Para ve fiskal(mali) diyerek aslında işin özünde hangileri genişletici para ve maliye politikasıdır diye sormuş ösym egzantrik bir yoldan.
Tekrar ifade ediyorum amacım kesinlikle ümidinizi kırmak değil yalnızca görüşümü ifade ediyorum. Hatta umarım iptal edilir de sınırda kalan arkadaşlar da mülakata kalır.
Ancak şahsi fikrim iptal edilmeyeceğidir. -
Son 3 yılın sınavını görmüş birisi olarak 73-74 bandını geçmeyeceğini düşünüyorum. Geçen yıl 74 civarı netle kapattı. Bu yıl spesifik soruların fazla olmasını da dikkate alırsak geçen yılki barajı geçmez bence.
-
@hedef2020 bu sene ile 2018 senesi aynı değil alım olmadığı için herkes bu sınava yüklendi bu sene geçen seneden tecrubeliler var
-
@KamuAdayı katılıyorum hocam ben beklemiyorum zaten 72-73 arası kapatacağını düşünüyorum. Her 2 sorununda yine iptal edilmeyeceğini düşünüyorum. Ancak dediğim gibi bir arkadaşım 72,25 ile sınırda ve bu 2 duruma itiraz ederek şansımızı denemek istedik. Sonuç %99 sizin dediğiniz gibi olacak %1 ihtimal için denedik. Kimseyi ümitlendirmek değil amacım.
-
@districtgovernor anket kapandı anket sonuçları hikayede śuanda
-
@yunusemrex3521 tecrübelilerin sınava girmesi bir şeyi değiştirmiyor. Geçen sene 85 alıp 14. sırada bulunan bir arkadaşım bu sene 73'te kaldı. Keza ben 80 almışken 76'da, 81 alan arkadaşım 75'de kaldı. Bu durum bu senenin sorularının olağan olmadığını gösteriyor.
-
@yunusemrex3521 hangi hikaye hocam durum nasl bilgi verir misiniz
-
@Mckr213 geçen sene benim de ilk 50de olan bir arkadaşım 70 i geçemedi
-
@sessessc şimdi gördm şayet o ankete göre 70-74 arası kapıcam gibi ama keşke ankete puan aralıgı degil her puanı yazsalar
-
@azy
valla inşallah ederler hocam. ben alana hazırlandım bu sene. 1 ayda şansımı deneyeyim dedim olmadı. tr eko insan hakları ve spesifik mevzuat patlattı beni. ancak aylarca emek veren insanlar var. onlar adına üzülürüm 1-2 puanla kaybettikleri zaman.
gsyh sorunuz yanlış ise bence ona mutlaka itiraz edin. oradan birşey çıkabilir ki bence çıkmalıdır. bariz hata var orada. -
@KamuAdayı gsy sorusu yanlş mı diyorlar?
-
@Mckr213 çok güzel soyluyorsunda herkes geçen sene 70 72 arası kapatır diyordu direk 76 ila kapattı yani ayrıca her geçen sınavda daha fazla kişi giriyor ne olacağı belli olmuyor
-
@sessessc
bana göre öyle birkaç ileti üstte açıkladım detaylı