Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı 2019 Alım İlanı
-
Hayattaki tek başarısı KPSS sınavından aldığı yüksek puan olan, Allah korkusundan, kul hakkından, inanmıyorsa da insani değerlerden ve hak yemenin vereceği vicdani ağırlıktan korkmayan İnsanların gitmeyeceği sınava listede adını görmek, birilerine bak bunu da kazandım diye göstermek vb sebeplerden dolayı hiçbir kıstas gözetmeksizin başvurduğunu düşünüyorum. O yüzden bırakın hayatındaki boşluğu böyle doldurmaya çalışsınlar, bu doyumsuz tipleri hiçbir kurum ve kadro ihya edemez.
Ayrıca yaş olayını savunan, genç olanın alınmasını mantıklı bulan arkadaşlar bu apaçık adaletsizliktir. İnsanların hangi sebeplerden dolayı bu sınavlara geç girdiğini ya da geç puan aldığını bilemezsiniz. Benim yaşla ilgili bir problemim yok ama kanuni, içtihadi olmayan ve neye göre belirlendiği belli olmayan bir koşul sunulmuş. Kimisi özel sektörde çalışmak zorunda kalır geç girer bu sürece, kimisi geç öğrenir geç puan alır vb. 35 yaş sınırı var zaten bi de bu yaş konusunda garip koşullar yaratmanın ne faydası var.
-
Dostlar artik şu 'Sinava girmeyecek basvurmasin, keyfiyetten basvurmasin' vs muhabbetleri geçelim. Biz kendimizi yorsakta bisey değişmeyecek. Her ilan geldiginde ayni muhabbet. Bunu duzeltmek bizim elimizde değil ne yazik ki. Kendimizi yoruyoruz sadece..
2019 yılı p48 90.7, siralama 147.
Bu ilanda buyuk ihtimal 91 sınır olacak gibi gözüküyor. Cok umut etmeden basvurucam bu sınava. Umarim 88 lere kadar duser ama zor gozukuyor..
-
@Baelish 89.82 yi görmez sanırım demi hocam, sıralama 225
-
@Statik Hocam basvurunuzu yapin elbette ama 89-91 arasi bıcak sırtı olur gibi gözüküyor.
-
@Baelish İletimi geçmiş sayfalarda yer alan ve yazdıklarını saçma bulduğum kişi/kişilere yazdım. Her ilan geldiğinde “ne olur başvurmayın, bakın arkadaşlar bu kul hakkı, yapmayın etmeyin lütfen” minvalinde yazmadım. Zaten kendini bilen adam hiç kimsenin yazdığına gerek duymadan yapacağını yapar ya da yapmaz. Eğer puanınızın kaç olduğunu yahut acaba gelip gelmeyeceğini diğer insanlarla tartışmak ve yazmak istiyor ve analizi seviyorsanız, bunu diğer insanların iletilerini alıntılayıp, geçin bunları boş işler tarzı üslupla başladığınız ve puanınızı yazarak sonlandırdığınız bir mesaj ile yapmanıza gerek yok üstadım. Ben de her başlıkta puanım şu başvurcam, puanım bu başvurmayacağım gibi iletilerden dolayı bayıyorum ama kimseye bunun doğruluğu ya da yanlışlığı ile alakalı atıfta bulunmuyorum. Kimse burada bir otorite mercii değil, herkes özgürce fikrini yazabilir saygı çerçevesinde.
-
@Baelish Anladım hocam ben de öyle düşünüyorum, teşekkür ederim.
-
@enjoythesilence Elbette herkes diledigini yazar lakin daha çok ilanla alakali konuşmak bizlere daha faydalı olacağı kanaatindeyim. O nedenle ilan basliginda sinava yonelik paylasimlar daha yararli olur, sadece puan analizi degil dediginiz gibi.
-
@Statik hocam biraz sıkıntılı. Ama yine de basvurnamamazlik etmeyin. Ne olacağı belli olmaz 16.25 ptt ye bağışta bulunmuş olursunuz en fazla.
-
160 kişi fena rakam değil ben de 90 altına kadar düşeceğini düşünüyorum . İnşAllah o zamana kadar SGK da açıklanırsa 88 lere kadar düşer
-
@clearman Bu konuyu sizinle bilahare konuşuruz sayın hocam.
-
@Baelish kesinlikle bu tarz yerler daha odaklı bir şekilde sınav ile alakalı bilgi paylaşımı için kullanılmalı bu görüşünüze katılıyorum
-
@clearman hocam siteden yapiliyor basvuru
-
Geçen seneye nazaran ilanlar güzel gidiyor yeni yıla yönelik ilanların da gelmesi güzel.5-10 derken alt alta toplandığında güzel bir alım sayısı elde edilmiş oldu.
Teftiş personeli olması,yeni yıl ilanlarından olması,ingilizce istememesi,ilan içeriğinde aşırı absürt durum olmaması ilana talebi arttıracaktır.Tabanı düşürecek tek etken 14 Ocaka kadar yapılan ilan mülakatlarının sonuçlanması ki sonuçlanmaya en yakın gözüken Sgk,Dhmi ve direk sözlü şekilde yapılan birkaç ilan onlarında göreve başlaması olmayacak asilleri belli olabilir sadece süreçlerini tamamladığını düşünen adaylar belki bu ilanı düşünmeyeceklerdir.
Tek puan türü ile ilana çıkan,ingilizce içermeyen bir ilan yakında gelmedi sanırım o yüzden kıstas alınacak bir veri şuan için net yok ama varsayımlar üzerinden gidecek olursak 160 kişilik bir listede 90 üstünün yine içeride olacağını düşünüyorum.
89,5-91 diye tarihe notumuzu düşelim. -
@scofieldmustafa bütün sınavlara ptt ile gönderince koşullu sartlandim. Eyvallah.
-
@Başkent1910 Sgk açıklansa bile 88 e düşürecek etki yapmaz şimdi açıklansa sınav tarihine kadar göreve bile başlatamaz malesef kurum.Yine bir etki yapacaktır ama bu etki kısıtlı olur denetmenliği kazanıp ilanın teftiş olması nedeniyle başvuracak çok kişi olacaktır.
-
@karagergedan hocam SGK süreci çok yıprattı kazanan birçok kişinin uzun süre başka yerlere başvuracağını pek sanmıyorum ama bakalım
-
@karagergedan DHMİ mülakatları yapıldı mı
-
@Baelish 88 kusura düşeceğini düşünüyorum
-
Aynı şartlardaki dhmi 140. aday 89.54 te, Ulaştırma 100.aday 89.29 da kapattı sgk ve bunların açıklanması durumuna göre ilan da 88.5-90.5 arasında gidip gelebilir.
-
@Aslan-Reyiz Hocam bu saydığınız kurumların sınavlarıyla çakışan ilanlar vardı. Onu da göz önünde bulundurursak daha yüksek kapatacak gibi duruyor.