İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@y-ayrancı_ogz01 O soru iptal edilmeli. Doğru olabilecek tek seçenek var o da doğru sayılmaz. Soruyu hazırlayan hazırlayamamış.
-
@nairu onu ben de çalışma izni yaptım hocam inşallah doğrudur
-
@özmerlin_06 olabilir muallak bir soruydu belki de cevap odur ama herkesin ahlaklı olması insan doğası iyidir ahlakıdır düşüncesi idealim ve liberalizm gibi ideolojilerin düşüncesiydi realizm de insan doğası kötüdür diyip savaşları ona bağlıyordu ama senin dediğin şıkka özgürlük arasında kaldım ben de ama başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan özgürlük diye de bir durum var sınırsız özgürlük çok saçma gibi geldi bana ve sanki Liberalizm le alakalı başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan özgürlük diye bir şey okudum diye hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim bence bu sorunun kesin cevabı cevap anahtarı yayınlanınca ortaya çıkacak bekleyelim
-
@Estevez hocam özel statülü olan süresiz çalışma izni sahibi olan. şıkta sadece çalışma izni vardı. özel statülüler: uzun dönem ikamet izni sahipleri, süresiz çalışma izni sahipleri, turkuaz kart sahipleri ve türk vatandaşı olup da yetkili makamlardan izin alarak türk vatandaşlığından çıkanlar.
o soruda cevap uzun dönem ikamet izni oluyor. -
@onuktekin kesinlikle dostum
-
@kemankeşş hmm anladım hocam o şekilde düşünmedim o an çalışma izni ikamet izni yerine geçiyor diye onu isaretledim hayırlısı bakalım
-
@nairu ya zaten kitaplarda yazıyor uzun dönem ikamet özel statülüdür diye
-
@İbbfli19 denk gelmedim ben hocam arada kalmıştım zaten yanlış yapmışım demek ki hayirlisi
-
Her soru bir puan mı arkadaşlar, yoksa derslerin ağırlığına göre değişiyor mu ?
-
@ahmetozcelik35 sağlık olsun hocam zaten yanlış saymıştım soruyu
-
@mhd 1 soru 1 puan yanlış doğruyu götürmüyor
-
Arkadaslar ne yapilan anketlere ne söylenen sözlere itibar edin. Sinav aciklanana kadar bu durumu suistimal eden cok kisi olacak malesef. En güvendiğiniz arkadaşlarınızın harici yapılan 'puanim şu, şu kadar dogrum var' sözlerine kulaklarınızı kapayin. Yoksa size şu 15-20gün zehir .
-
Zaten yarin 13.00 da kitapcik ve cevap anahtari yayinlanacak. O zaman kim ne yaptigini bilir.
-
Arkadaşlar o Is Lm sorusunda Lm negatif egimli oldugu takdirde her türlü genişletici maliye politikasi ( Is sağa kaymasi) Lm negatifliğinden milli geliri dusuruyor. Teoride atipik durumlarda incelenir , ancak hiçbir kaynakta yazmamasi nedeniyle sorunun saglikli oldugunu dusunmuyorum.Eğer teoriye gore incelenicekse her ikisinin de negatif egimli olmasi sanirsam dogru .
-
Objektif vergi yükü kişi başına düşen değil mi bir mükellef olarak sorulmaı objektif için çok mantıklı değil bence
-
@davinci1 aynen ben de öyle düşünüp öyle yaptım en mantıklısı o cevaptı bence ama cevap anahtarına göre hangisi bakacağız
-
@davinci1 ne pozitif ne de negatif eğimli olmasında sağlamıyor. Is ve lm'in egimlerine göre durum değişiyor.
-
@davinci1 hocam eğime göre değişir ama o durum. IS daha dikse genişletici maliye politikasıyla milli gelir artar.
-
@davinci1 hangisinin egiminin daha yüksek olduguna gore degisir o
-
@İbbfli19 teşekkür ederim hocam.