İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Sorularda hepsi diye bi cevap var mıydı var mı işaretleyen ?
-
@bulutsuzgünler Merkez bankası ile devlet ortak karar aldı vs diye uzun bi soru vardı ben ona hepsi demiştim
-
@roses ben de öyle yaptım yarın 13.00 ten sonra netleşecek.. bekleyip görelim artkk.
-
@roses onun cevabı kısa vadeli avans verme değil miydi ben mi karıştırıyorum
-
@law evet, o şık. mb'nin hazine'ye avans vermesinin durdurulması kararı 1994'te alındı, 2001'de uygulandı.
-
@ahmetozcelik35 cevabı koşa vadeli avans verme değil hepsi mi yani:(
-
@law hayır hocam, kısa vadeli avans verme olan şık cevap. yani doğru cevap vermişsiniz
-
@ahmetozcelik35 kusura bakmayın hocam artık panik atak geçirme halindeyim de sürekli
-
Az daha sabır arkadaşlar yarın soru ve cevapları görüp rahatlarız elbet
-
@law rica ederim hocam, sonuç gönlünüzce olur umarım
-
Arkadaşlar aklıma çok takıldı bişey sormak istiyorum ıslahat fermanı sorusunda Bi herkes le başlayan şık vardı ıslahatta herkes değil gayrimüslümle başladığı için atladım soruya o şıkkın devamını tam hatırlayan varmı
-
@ahmetozcelik35 amin hocam hepimizin inşallah
-
@bulutsuzgünler hazine ile mb sorusuna ben hepsi isaretledim
-
Geçen sınavda üst puan diliminden alt puan dilimlerine giderken her puan dilimindeki kişi sayısının artıyor.Bu sınavın daha kolay olmasından dolayı puan dilimlerindeki kişilerin daha çok olması beklenmedik bir şey değil. Sınavda sıralama yok. En yüksek puan 88 ise 88 alan 100 kişi birden birini sayılıyıp 87 alan 100 kişi ikinci sayılmıyor. 88 ve 87 alanlar toplam sayı olan 800'den düşüyor. Sınavdaki eleyici soru sayısının düşük olmasından dolayı her puan diliminde daha fazla insan olabilir.
Bir önceki sınavda puanlar ve kişi sayıları da şöyle:
87,88 - 1
83,84 - 1
82,83- 5
81,82 - 3
80,81 - 2
79,80 - 4
78,79 -9
77,78 -9
76,77 -5
75,76 -17
74,75 -29
73,74 -33
72,71 -40
71,72 -37 Böyle bakınca her dilime 100 kişi düşer mi bilmek zor. Şu durumda her dilime 14 kişi düşmüş. Şimdiki sınavda dilim 87'den başlasa her dilimde ortalama 100 kişi olacak ki 80 ile kapatabilsin.Bu bana mantıksız gelmiyor yaşanabilir bir durum. YSK sınavında buna benzer bir durum yaşandı. Benzer diyorum çünkü YSK sınavında sıralama vardı aynı puanı alanlar aynı sıralamada sayıldı. 10 tane 1. vardı örneğin.
Neyse hayırlısı olsun. -
Arkadaşlar sporcu kısa dönemli gibi bi soru vardı soruyu hatırlıyosanız tam yazabilir misiniz cevabıyla teşekkürler
-
@adanali01 şimdi mantıklı bi hesap yapalım bu sınava 4000 kişi girdi diyelim 500 ü girmedi 3500 kişi girdi bunlardan 1500 ü çok çalışmamış olsun o veya bu sebeplerden başka kurum sınavı bekleyen hem işe gidip çalışan vs geriye 2000 kalıyor bu sayının içinden en az 1000 kişi 75 doğru üzerinde yapmıştır çünkü bazı sorular çok kolaydı yoldan adam çevir sor incirlik üssü kardak krizi hiroşima filan bilir kaldı ki bu sınava giren insanlar bu sınavlara yönelik az ya da çok çalışmış insanlar ben soruların durumuna ve forumlar Facebook vs insanların yorumlarına da bakınca ikna oldum 79 80 81 gibi kapatır şunu da söyleyim yaptığım hatalardan dolayı ben de sınırdayım keşke en fazla 74 75 gibi kapatsa ben de isterim hatta burada siz haklıymışsın demeyi çok istiyorum ama gerçekçi olmak lazım çok kişi girdi sınava
-
@İbbfli19 Bu denklemi bozabilecek iki temel faktör var. Bunlardan ilki KPSS'den beri bu sınava hak kazanmışların çoğunun ders çalışmayı neredeyse bırakmış olması. İkincisi de ilanla birlikte başlanan çalışmada alan bilgisinin ihmal edilip mevzuat ve diğer alanlara yönelim olmuş olması. Buradan gol yedi herkes çünkü hem mevzuat hem yan alanlar beklenenden çok kolaydı. İhtilafı yaratan sorular hep adayların asıl iyi bilmesi gereken alan bilgisinde. Bu da söylediklerimi doğrular nitelikte. Çok zor değil denebilecek bazı sorular bile tartışılıyor Hukukta, İktisatta. Bunun sebebi de KPSS'de lokum gibi çözecek durumda olanların dersten kopmuş olması ve bahsettiğim gibi biraz ters köşe yapması sınavın. Alanda beklenenden çok fire verecek aday sayısının az olduğunu düşünmüyorum. Ama taban puanı ne duruma getirir bu öngörmesi kolay değil.
-
@İbbfli19 size katılıyorum hocam bende arkadaşlar 800kisi dolmazsa çan uygularlar mı falan demek isterdim öyle diyince hoşuna gidiyor insanların ama beklentiye girip sonradan uzulmektense hazırlıklı olmakta fayda var
-
İki hafta hızlıca geçsin liste açıklansın.. inşallah iki haftadan fazla sürmez..
-
@albertcamus buna sayı az olsa tamam derdim ama çok kişi girdi sınava bunların hepsi kopamaz ki ayrıca bu sene kpss 2020 yılı ve eylül ekim de insanlar kpss ye hazırlanmaya başladı be hem bu sınava giren hem de kpss ye hazırlananlar var alan ve gy gk çalışanlar yani idmanlılar dün ben de herkese sordum doğru yaptığım bi kaç soruyu silip yanlışı işretlediğimden benim de netler biraz düştü ve insanlar en fazla 75le kapatır dediğinde ben de rahatladım ama bu face anket kolay sorular ve sınava giren 4000 kişi ayrıca kpss ye göre daha dar konulu bi sınav ve kpssden daha kolay bi sınav kpssden en 81 alan insanlar girdi bu sınava boş değiller ve çok fazla kişi tamam onların bi kısmı başka kurumlara yerleşti ama çok değiller valla ben ilk başta en fazla 75 le kapatır diyenleri duyunca rahatlıyordum ama artık korkuyorum artık 80 e bile razıyım belki sınırda kurtarırım diye tabi inşallah hepimiz gireriz düşük kapatır diyebiliyorum sadece