İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@onur06 ortalama vergi oranında matrah-vergi oranlaması olarak yapılıyor o farklı ancak sınav anında mükellefin ödediği vergi/elde ettiği gelir dediğinden basit ortalama mantığıyla işaretledim. Yük ifadesi de genellikle mükellefteki etki anlamında kullanıldığını düşünerek diğer şıklar daha uzak durduğu için işaretledim.
-
@smithchi ayrıca ithamlarınıza dikkat etmenizi öneririm. Soru iptal edilse ne edilmese ne herkesin itiraz hakkı var isteyen edebilir bizim dememizle olmuyor bunlar.
-
@Estevez kaçırdığınız yer şu; sorudaki tanımın cevabı objektif vergi yükü ama şıklarda yok, şıklarda olan ortalama vergi yükü, literatürde ortalama vergi yükü diye bi kavram yok dolayısıyla soru yanlış
-
@Estevez kimseyi itham etmedim , yazdığınızın farkında olmanızı öneririm
-
@onur06 gözden kaçmış olabilir ben direkt ortalama vergi oranı diye işaretleyip geçtim.
-
@orwell sizin ne sebeple onu işaretlediğinizi gauet iyi anladım, ama bizim demek istediğimiz de maliye literatüründe ortalama vergi yükü diye bi kavram yok, isterseniz elinizdeki kaynakların kamu gelirleri bölümüne bakın sonra tekrar yorumunuzu merak edicem
-
@scofieldmustafa hocam mülakat en az 70 puan istediğinden orada bitirdim anketi.
-
Vergi/matrah, ortalama vergi oranını verirken vergi/gelir bireysel vergi yükünü verir. Sorunun hakkı iptal. Şunu demeye çalıştık bunu sormak istedik diye sınav sorusu hazırlanmaz. Deneme sınavı mı bu?
-
@smithchi itham etmedim dediğiniz yerde direkt beni göstererek mesaj atmışsınız. Ki benim yaptığım paylaşımda farkındaysanız subjektif vergi yükü ile ortalama vergi yükünü kıyaslamışım he derseniz ki yük olarak karşılaştırmak gerekiyorsa ortalama vergi yerine subjektif vergi yükü yazılması gerekiyordu. Benim ilk etapta demeye çalıştığım adamlar direkt onu istemişler. Literatür de ben de görmedim ama ortalama dediği için onu işaretledim. Bilmem anlatabildim mi.
-
@onuktekin sınavın özensiz hazırlandığı çok belli zaten hocam.
-
@onur06 murat güzelli maliye ders notlarında vergi yükü tanımlamaları bulunuyor. Objektif vergi yükü tanımında sınav sorusunda geçen tanımın aynısı bulunuyor. Ek olarak subjektif vergi yükü için: verginin harcanabilir geliri azaltması dolayısıyla mükellefin hissettiği psikolojik etkidir demekte.
-
@Estevez dostum sorunun direk ortalama ile ilgilinolduğunu neye göre söylüyorsun bir itham değildir bu dedigim merak ettiğimden sordum
-
31,57,60 harici sıkıntı yok zannımca. Max 80 ile kapatır diye düşünüyorum, haftaya açıklanırsa zaten belli olur. Herkesin gönlünce olsun, en çok ihtiyacı olanların kazanması temennisiyle...
-
@orwell cevaplarda ortalama vergin ORANI yazmis olsalardı böyle bir karisiklik olmayacakti.
-
@orwell hocam 3. Defa yazıcam, cevap ortalama vergi yükü olarak kabul edilmiş, halbuki objektif vergi yükü olmalıydı değil mi? Murat hoca ne demiş objektif ve subjektif demiş ama soruda objektif yoktu ortalama vardı
-
@varol Bir takvim yılı içinde bir mükellefin ödediği
verginin o dönemde mükellefin elde ettiği gelirine
oranı ne ile ifade edilir?
A) Subjektif vergi yükü
B) Marjinal vergi yükü
C) Vergi inzivası
D) Makroekonomik vergi yükü
E) Ortalama vergi yükü
hocam soru bu.Ortalama vergi oranı ise, toplam ödenen verginin toplam gelire bölümü ile bulunan orandır.
tanım da bu
ben yükmüş oranmış ona hiç bakmadım tanımı görünce direkt ortalama işaretledim geçtim. -
@onur06 evet size hak veriyorum
-
@Estevez kıyaslamada ortalama vergi ORANININ tanımını vermişsiniz , o tanıma dayanarak cevabın Ortalama Vergi Oranı olduğunu söylüyorsunuz. Ancak şıklarda Oran yok Yük var. Deseniz ki , Ben Ortalama Vergi Oranı olarak algıladım ve o şekilde işaretledim. Tamamdır o zaman. durumu yanlış yansıttığınız için dikkat çekmek istedim konuya , siz de öyle anlamış olabilirsiniz.
-
@onur06 evet bu konu da haklısın subjektif vergi yükü olmalı onun yerine ortalama koymuşlar ben zaten ona laf etmiyorum ikisinin de tanımı aynı.
-
@smithchi Objektif vergi yükü, belli bir dönemde mükellefin ödediği vergiler ile geliri arasındaki oransal ilişkiyi ifade eder. Aynı tanım ortalama vergi oranı içinde geçerli. Objektif vergi yükü kendi içinde bireysel vergi yükü, net vergi yükü diye ayrılmış. İlk başta soruda gözlerim objektif vergi yükünü aradı, ancak o olmayınca ortalama vergi yüküne gittim. Neden subjektife gitmedim ? Subjektif vergi yükünü ise bireysel vergi yükü olarak düşenemeyiz. Subjektif vergi yükü zaten sayılan olarak ölçülemeyen, , kişi üzerinde kalan psikolojik yüktür. Subjektif vergi yükü ile bireysel vergi yükünü bir tutamayız, çünkü anlamları farklı.
Son olarak dediğim gibi bu soruya itiraz edebilirsiniz. Ama bu sınavda iptal edilecek soru sayısını max 1 olarak görüyorum, belki 2. Ybü soru hazırlama konusunda çok iyi değil maalesef.