İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@adam-simith 300
-
@ahmetozcelik35 ona da boyle kolay dediler mi sinav oncesi tahminler nasildi
-
Kaç gün içinde açıklanır ?
-
31) Kamu harcamalarında bir artış, aşağıdakilerden hangisi gerçekleşirse yatırımları “tamamen” dışlar?
A) Para arzı da aynı zamanda artırılırsa
B) Para talebi faiz oranlarına duyarlı değilse
C) Ekonomi tam kapasite durumundaysa
D) Ekonomi tam kapasitenin altında çalışıyorsa
E) Faiz oranları çok yüksek iseB şıkkındaki “duyarlı değilse” ifadesi “duyarsız” anlamına gelmiyor. Anlam olarak her ne kadar öyle görünse de bununla ilgili çözdüğüm tüm sorularda bu ifadeyi “tam duyarsız” ile “tam duyarlı” bölgenin arasında kabul etmişti. Tamam bu soruyu ben doğru yaptım fakat ortada bir yanlış varsa düzeltilmesi gerekir. Ben ne kadar savunursam savunayım hakikat elbette yerini bulacaktır.
-
@davinci1 istatistik bilginiz yanlış, itiraz edilip sorular iptal edilirse baraj aşağı düşeceği için yani sizin örneğinizde 78le kapattıysa haksız yere doğru sayılan soruları doğru yapanların puanı aşağı ineceği için baraj 75,5 a düşecek böylelikle 78 alan haydi haydi muşakata çağrılacak insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
-
@adam-simith o sınava kolay diyen çok olmadı.
-
@locke hocam duyarlı olmaması, tam duyarsızlık demek. yok kısmen duyarsız, yok şöyle duyarsız diye çıkarım yapılmaz bence duyarsızlık durumu varsa. neye karşı duyarsızsa, o eksendeki değişkene paralel olur. bu soruda net 2 tane doğru cevap var.
-
@onur06 objektif şıklar da yoktu bir kere subjektif mükellefin vergi karşısında hissettiği baskı bunu maliye kitaplarında açıp bulabilirisiniz ortalama vergi yükü (oranı) : bireyin ödediği vergi/ toplam geliri(matrahı)
-
@locke işte hocam tam mı değil mi vermemiş yatıklık oranı ne belli değil ama Tam istihdam Lm Dik veya As dik
-
@kemankeşş ortalama vergi yükü ile ortalama vergi oranı aynı şey değil bilginiz yanlış, bu konuda üç tanım var objektif/subjektif vergi yükü ve ortalama vergi oranı 4t maliye sayfa 261 bakın tekrar gelin bekliyorum
-
Arkadaşlar A kitapçığındaki sorular İçin itiraz edecek olan itiraz dayanağını vs buraya yazsın aynı şekilde itiraz edelim.
-
@onur06 bende ordan baktım hocam yük ifadesi ne anlama geliyor sizce
-
@onur06 kesinlikle katılıyorum
-
Twitterdaki anket Murat Güzelli hocanın anketi mi? 1136 oy verilmiş.
-
@kemankeşş oran anlamına mı geliyor, ortalama vergi oranı yoplam ödenen vergi/ toplam gelir, soruyla hiç bi alakası yok, sorunun net cevabı var o da onjektif veri yükü ama şıklarda böyle bişey yok, ayrıca sayfa 261 şu anda önümde açık tekrar kontrol edin
-
@kemankeşş ortalama vergi orani'nı ortalama vergi yükün yazip yanına (oranı) yazsalardı tamam derdim
-
@ahmetozcelik35 Hocam öyleyse ara bölge için doğru ifadeyi yazar mısın?
-
@DaronAcemoglu doğru cevapla değiştirilmesi için uğraşalım dışlama sorusunda 2 cevabın kabul edilmesi ya da iptal edilmesi için
-
@kemankeşş Aynı soruyu size de sorayım: Ara bölge için doğru ifadeyi yazar mısın?
-
@adam-simith ona kolay diyen yoktu hiç neredeyse