İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Şonuçta herkes illa bi şeye itiraz ediyor de itiraz edeceği soruları belirlediyse de ben de hala arkasındayım itirazlık soruyu belirliyorum hala arkasındayım da yıllardır iktisat derslerinde öğrettiler KISA DÖNEMDE SADECE EMEK DEĞİŞKENDİR diye peki EMEK EŞİTTİR PETROL mü evet diyorsanız yazımı burada sonlandıracam demediğinizi farzediyorum ee SORUNUN KÖKÜNDE NE DİYOR KISA DÖNEM ARZ EĞRİSİ ee tamam PRATİKTE petrol kısa dönemde arzı artırabilir ama biz TEORİK olarak öğreniyoruz klasik keynesyen iktisatlar felan filan tamam GİRDİLER ARZI KAYDIRIR AMA BU EĞER ARZ EĞRİSİ derseniz olur FAKAT KISA DÖNEMİ UZUN DÖNEMİ KARIŞTIRIRSANIZ o zaman fonksiyona DEĞİŞKEN GİRDİ VE SABİT GİRDİLERİN DURUMU eklenir SADECE AMA SADECE EMEK DEĞİŞKEN GİRDİDİR KISA DÖNEMDE işte ben de diyorum zaten ilkin petrolü işaretlemiştim KISA DÖNEMDE DOLAYI DEĞİŞTİRDİM işte sonuç olarak sorunun kökünde hata var KISA DÖNEM ARZ EĞRİSİ DEMEMELİYDİ EĞER NET Bİ ŞEKİLDE CEVABIN PETROL OLMASINI İSTİYORSA SADECE ARZ EĞRİSİ DEMELİYDİ o yüzden bu soru hatalıdır itiraz edilmeli ve iptal edilmelidir
-
@locke hocam ara bölgede duyarsızlık diye bir şey yok. hayatımda duyarsızlıkta ara bölge olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. bir şey, bir şeye duyarsızsa eğer neye duyarsızsa o eksene paralel olur. örneğin, para talebi gelire duyarsızda y eksenine paralel çizilir, yani likidite tuzağı. dediğim gibi hayatımda ilk defa duyarsızlıkta ara bölge olduğunu duydum. bu konuda çözdüğüm bir sürü soru var ve sorularda duyarlı değilse ifadesini hiçbir zaman ara bölgeye almadı.
o zaman ben size şu soruyu sorayım ve kanıt isteyeyim. duyarsızlıkta ara bölgenin olduğu bir soru/bir açıklama gösterir misiniz? bununla ilgili bir somut örnek göstermenizi istiyorum. -
Ya da bize artık kısa dönemde sadece emek değişkendir demesinler bundan sonra müfredatı değiştirsinler sen önce kısa dönemde emek sabit de sadece emekle üretim artar de ondan sonra çık kısa dönemde petrol de var de petrol emekse benim de emeklerine yazık oldu
-
@Estevez yani matrah ile gelir arasındaki farkı bilmeyen biri bu soruyu hazırlamış olmalı. Soruları hazırlayanların adı paylaşılsa alay konusu olurlar.
-
@onuktekin B grunda itiraz edecek arkadaşlar özelden iletişime geçerlerse aynı gerekçelerle itiraz edelim
-
@ahmetozcelik35 Tabii ki ara bölgede duyarsızlık diye bir şey var. Kısmi dışlama etkisinde kısmen duyarsız olmuyor mu dostum?
-
@DaronAcemoglu benim a grubu da farketmez yani. Notlar aldım yarın genişçe bakmaya çalışcam
-
Arkadaşlar itiraz edilecek sorular neler yazabilir misiniz??
-
@İbbfli19 dostum inatla yaziyorsun ama o soru yuzde yuz dogru bir soru. Ayrica bin yildir sorulan hemen hemen her kaynakta olan bir sorudur. Petrol fiyatlarindaki degisme arzi kaydirir cok net bir bilgi. En yakinindaki kaynagi acip okursan gormus olursun.
-
@locke duyarsız olması başka kısmen duyarsız olması başka. Duyarlı değildir ifadesi duyarlılığı sıfırdır anlamında kullanılır kitaplarda. Diğer durumlarda az duyarlı, çok duyarlı gibi ifadeler kullanılır.
-
@locke iktisat tarihine yeni bir bakış açısı getirdiniz hocam
-
@İbbfli19 hocam mikro ile makroyu biraz karıştırmışsınız sanırım.
-
@lannisterjk hepimiz için hayırlısı olsun. En zoru bu sürecin psikolojisini yönetmekte
-
Geçmiş yıllardaki taban puana bakılırsa bu sınavında onlardan kolay olduğu düşünülürse en fazla 6-7 puan üstü kapatıcaktır büyük ihtimalle 800 kişi mülakata çağırılcak sonuçta iyi bir sayı bu gözardı edilemez tahminimce 77-78 civarında kapatacaktır 4 yıldır A grubu ile uğraşan birisi olarak söylüyorum yıllardır ınternetteki sanal spekülasyonlar yüzünden çok kişi yanıldı bunlarında canlı örneğini gördüm yaşadım o yüzden 77 üzerinde alanlar için mülakat vardır bu arada 83 doğrum var herkesin hakkında hayırlısı olsun
-
@ahmetozcelik35 amaç moral bozmaksa ne yalan söyleyeyim bunu başarıyorlar ama hocam anketlere dayanarak yorum yapmak isterdim kaçla kapatacağı hakkında ama linç edilmek istemiyorum
-
@aksu8935, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Geçmiş yıllardaki taban puana bakılırsa bu sınavında onlardan kolay olduğu düşünülürse en fazla 6-7 puan üstü kapatıcaktır büyük ihtimalle 800 kişi mülakata çağırılcak sonuçta iyi bir sayı bu gözardı edilemez tahminimce 77-78 civarında kapatacaktır 4 yıldır A grubu ile uğraşan birisi olarak söylüyorum yıllardır ınternetteki sanal spekülasyonlar yüzünden çok kişi yanıldı bunlarında canlı örneğini gördüm yaşadım o yüzden 77 üzerinde alanlar için mülakat vardır bu arada 83 doğrum var herkesin hakkında hayırlısı olsun
Ben de 3 yıldır hazrlnyorum ve 81 dgrum var.insanlar nasıl bu kadar yapıyor anlamıyorum
.Nerde yanlış yapıyorum acaba -
@aksu8935 gördüğüm en mantıklı yorumlardan birisi. bence de 77 ve üstü mülakat için hazırlıklara başlasın. 82-83 doğrusu olan insanlar bile ümitsizliğe kapılıyor bu spekülasyonlar yüzünden.
-
@zeyyyuss hocam sınav şansı da olmalı yanınızda. o olmayınca olmuyor cidden.
-
@zeyyyuss yapılabilecek bir sınav ama ne kadar kolay olsa da illa ki gözden kaçan sorular oluyor mesela gini katsayısını sadece yanlış yapan benimdir iddalıyım bunda ve bunun gibi daha çok vardır
-
@ahmetozcelik35 insanları bu duruma düşüren sisteme sitem edilmeli ayrıca yüksek kapatır 85 diyenler emin olun ki kendini rahatlatmak için söylüyordur hele ki 85 ve üstü alan birisi burda yorum yapmaz foruma girmez bile kesın mülakata kalacağı için